به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، نادر صفر زاده، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان غربی در چهارمین جشنواره ملی انگور در ارومیه گفت: درحال حاضر 18 کارخانه آب میوه و کنسانتره در این استان راه اندازی شد.
وی ظرفیت سردخانه های استان آذربایجان غربی را یک میلیون تن عنوان کرد و افزود: 10 هزار مهندس کشاورزی نیز در این استان در خدمت باغداران و کشاورزان هستند و باید از ظرفیتهای موجود در استان استفاده کنیم.
صفرزاده با اشاره به تحریمها گفت: خوشبختانه چند ماهی است این تحریم ها برداشته شده و اکثر روسای جمهوری و تجار جهان به تهران سفر می کنند که تعداد زیادی نیز در نوبت هستند تا برای سرمایه گذاری به ایران بیایند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان غربی اضافه کرد: اراده نظام در این مسیر است که ظرفیت ها را عملیاتی کند و مجلس نیز در این رابطه در تصویب متمم بودجه به دولت کمک کرده و در این رابطه دست دولت باز است و می تواند نسبت به سالهای گذشته در این زمینه موفق عمل کند.
صفرزاده به آمادگی استان آذربایجان غربی برای صادرات محصولات استانی اشاره کرد و گفت: سه فرودگاه آماده است تا محصولات استان را به کشورهای دیگر صادر کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان غربی گفت: آماده هستیم تا پتانسیل و ظرفیتهای استان را به کشورهای خارجی با محصولات خوب معرفی کنیم و نظیر این جشنواره را بنا است در تهران هم برگزار کنیم.
شهردار ارومیه نیز گفت: این جشنواره پاسخی به مطالبات و خواسته های مردم فرهنگ دوست ارومیه در راستای حفظ آداب و سنن قدیمی و محلی است.
حضرت پور با بیان اینکه سعی می کنیم با به تصویر کشیدن نحوه و شرایط زندگی پیشینیان این دیار در قالب نمایشگاهی برای همیشه آن را ثبت کنیم، خاطرنشان کرد: معرفی توانمندی های کشاورزی ارومیه در راستای تولید انگور باعث جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز خواهد شد.
وی افزود: جذب سرمایه گذار برای ایجاد صنایع تبدیلی و همچنین بسته بندی شاید مهمترین هدف اقتصادی جشنواره انگور ارومیه باشد به نحوی که سال گذشته شاهد حضور افرادی از کشور روسیه و عراق در جشنواره بودیم که امسال نیز سعی شده که بازار هدف محصولات انگور ارومیه را مشخص و برنامه ریزی کنیم.
حضرت پور با بیان اینکه کشاورزان این استان فاقد واحدهای مناسب بسته بندی محصولات کشاورزی برای صادر به کشورهای خارجی است، گفت: اگر اجازه بدهند شهرداری می تواند در این حوزه وارد شده و کارخانه بسته بندی را در این شهرستان راه اندازی کند و به این طریق بیشتر مشکلات کشاورزان حل خواهد شد.
شهردار ارومیه، معرفی توانمندی های کشاورزی ارومیه به خصوص تولید انگور به کشورهای خارجی است را از مهمترین اهداف اصلی برگزاری جشنواره انگور عنوان کرد و اظهارداشت: ۲۸۶ هزار تن انواع انگور در این استان تولید می شود که از این مقدار ۲۰ هزار تن انگور صادر می شود و باید تلاش کنیم تا صادرات این محصول بهشتی بیشتر از اینها باشد.
حسین بخشایشی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه نیز در این مراسم گفت: برگزاری جشنواره انگور فرصت مناسب برای حفظ و شناساندن آداب و رسوم و سنن کهن این خطه برای جوانان است.
وی ادامه داد: قطعا این گونه جشنوارهها میتواند با معرفی محصولات کشاورزی، فرهنگی و هنری بومی بستری مناسب برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای ایجاد صنایع تبدیلی و رونق بخشی به بخش اقتصادی و گردشگری فراهم کند و رشد و شکوفایی هر چه بیشتر ارومیه را داشته باشد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه هنوز انگور و محصولات کشاورزی استان ما نتوانسته درب ازار کشور و جهان جا باز کند، افزود: باید تلاش شود زمینه لازم فراهم شود و قطعا به دنبال این اقدام زمینه اشتغال جوانان استان فراهم خواهد شد.
بخشایشی به پتانسیل های فراوان موجود در استان نیز هم مرزی با سه کشور اشاره کرد و گفت: باید از ظرفیت های موجود استفاده کرد و امید است با عزم جدی مسئولین زمینه افزایش صادرات محصولان تولیدی استان در منطقه تجاری آزاد ماکو و نیز منطقه ویژه اقتصادی سرو بیش از پیش فراهم آورند.
گفتنی است، در کنار برگزاری جشنواره انگور، جشنوارههای کوچکی همچون پرواز بادبادکها، غذاهای سنتی درست شده از مشتقات انگور، جشنواره عکسهای سلفی، جشنواره عکس و جشنواره احترام به والدین و مسابقه که در آن فرزندان به پاس احترام به پدران خود، پای آنان را شستشو میدهند، برگزار میشود.
همچنین مسابقه خوشنویسی آیات و احادیث مربوط به انگور با قلم زیبا و جشنواره تمثیلها و ضربالمثلهایی به زبان ترکی و فارسی در مورد این میوه بهشتی به همراه رونمایی از اختراعات مخترعان ارومیهای در کنار اکران مستند ارومیه شهر بین الملل نیز برگزار میشود
نظر شما