«سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی» می خواهد جشنواره ای مردمی باشد

خبرگزاری شبستان: موسویان گفت: سواد رسانه ای یک همایش علمی-پژوهشی صرف با مخاطب خاص نیست بلکه می خواهد با عموم مردم ارتباط برقرار کند. به همین خاطر ایده اولیه ما برگزاری جشنواره بود اما مشارکت لازم برای برپایی جشنواره مردمی فراهم نشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مرتضی موسویان رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد در پنجمین جلسه  شورای سیاستگذاری همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی که به میزبانی معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با اشاره به تغییر نگرش جهانی به حوزه رسانه گفت: وقتی به شرکت های بزرگ دنیا نگاه می کنیم شاهد جهت گیری های تازه ای هستیم به طوری که امروزه آن ها به جای فروش سخت افزار و حتی نرم افزار، بر آموزش و جمع اوری و پردازش داده های مخاطبان جهانی خود تمرکز کرده اند.

 

موسویان با دکر مثالی از گفتگو با مدیران شرکت IBM یادآور شد: اکنون تنها ۱۳ درصد کسب و کار این شرکت مربوط به سخت افزار است و آن ها به حوزه Data Mining روی آورده اند تا با پردازش این حجم دیتا ارزش افزوده بیافرینند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ما باید به سرعت هوش مصنوعی را در کشورمان گسترش دهیم تا امکان پردازش Big Data فراهم شود. باید توجه داشت انقلاب آینده، انقلاب هوش مصنوعی است و دیگر به شیوه های سنتی نمی توان حجم گسترده اطلاعات خام را پردازش کرد.

 

رییس مرکز رسانه های دیجیتال با دکر این که حرکت امروز ما در مرکز با عنوان سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی، حرکتی ابتدایی است که باید به تمامی نهادهای کشور گسترش یابد، افزود: جهان آینده جهان سیطره رسانه به معنای جدید آن است به طوری که همگی عناصر احاطه کننده فرد در زندگی به رسانه ای برای انتقال پیام بدل می شوند.

 

وی با قدردانی از همکاری نهادها در برگزاری هرچه بهتر همایش سواد رسانه ای، یادآور شد: سواد رسانه ای یک همایش علمی-پژوهشی صرف با مخاطب خاص نیست بلکه می خواهد با عموم مردم ارتباط برقرار کند. به همین خاطر ایده اولیه ما برگزاری جشنواره بود اما مشارکت لازم برای برپایی جشنواره مردمی فراهم نشد.

 

موسویان با اشاره به این که چندسالی است جمع آوری اطلاعات مخاطبان در شبکه های اجتماعی غربی آغاز شده، خاطرنشان کرد: تا یک دهه قبل غربی ها برای شناخت خرده فرهنگ ها و روابط انسانی مشکل داشتند اما امروزه با شبکه های اجتماعی، جمع اوری و پردازش اطلاعات مخاطبان سراسر جهان امکان پذیر شده است.

 

رییس مرکز رسانه های دیجیتال در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که کلیدواژگان سواد رسانه ای به گوش مردم خورده است، اضافه کرد: اطلاع مردم از سواد رسانه ای هنوز عمیق نیست، به همین خاطر ما در ضمن همایش تیمی از کارشناسان برای تعیین شاخص ها و مشارکت دادن مردم در داوری آثار تلاش می کند.

 

وی در پایان تاکید کرد: اگر ما بتوانیم د داخل فضاهایی ایجاد کنیم به نیاز مخاطبان ما پاسخ دهد، خود به خود توجه مخاطب به منابع خارجی از میان می رود.

 

گفتنی است در این جلسه محمدصادق افراسیابی، دبیر کل همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی گزارشی از فعالیت های صورت گرفته ارائه داد و درباره جزییات داوری آثار و برگزاری مراسم اختتامیه تصمیم گیری شد.

کد خبر 573768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha