خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: مجتمع بندری شهید رجایی با برخورداری از موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی در نزدیکترین نقطه به تنگه هرمز و دهانه ورودی خلیج فارس، به دلیل فاصله کوتاه از مسیر اصلی تردد بین قاره ای کشتی ها با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال- جنوب، مهمترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
بنابراین گزارش، این مجتمع بندری که در نقطه مرکزی نوار ساحلی جنوب کشور و در استان هرمزگان با بیش از 2 هزار و 300 کیلومتر مرز دریایی واقع شده است به واسطه قرار داشتن در جوار صنایع بزرگ این استان و استانهای تولیدی کشور و همچنین برخورداری از زیر ساختهای مناسب شقوق مختلف حمل و نقل و اتصال به شبکه بین المللی راه آهن، هوایی وجاده تاریخی ابریشم، بیشترین نقش در صنعت حمل و نقل را ایفا نموده و با بیش از 80 بندر معروف جهان از طریق 35 خط برتر کانتینری دنیا تبادل کالا و مراوده بازرگانی دارد.
این گزارش می افزاید: این مجتمع بندری بعنوان دروازه واردات وصادرات و تنظیم کننده نبض اقتصاد کشور طی سالهای اخیر حرکتی را برای جهانی شدن و گرفتن سهم بیشتری از حمل و نقل دریایی و تجارت بین المللی آغاز کرده و برای ایستادن در رتبه اول بنادر منطقه در افق چشم انداز 20 ساله کشور، برنامه های با هدف توسعه و افزایش کارایی و ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بندر به اجرا درآمده که ماحصل آن جذب بیش از 9 هزار میلیارد ریال سرمایه بخش خصوصی دراین بندر بوده است. در نتیجه این تلاش ها، بندر شهید رجایی در سال 2011 میلادی با رشدی معادل 46 درصد ، در میان 3500 بندر مهم دنیا با 28 پله صعود از رتبه 72 به رتبه 44 دست یافته است؛ مجموعه این اقدامات باعث شده است تا شاهد افزایش میزان صادرات کالا از این مجتمع بندری باشیم.
بنابراین گزارش، عباس علیدادی، ناظر گمرک های هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی در این باره به ایرنا گفته است: "در پنج ماه گذشته 17میلیون و 527 هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش چهار میلیارد و246 میلیون دلار از طریق گمرک های این استان به خارج از کشور صادر شد. صادرات کالاهای غیرنفتی از طریق گمرک های این استان نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزش (دلار) 57 درصد و از نظر وزن نیز 83 درصد افزایش نشان می دهد. عمده کالاهای صادراتی را شامل سیمان پودرشده، سنگ گچ و زغال سنگ است که بیشترین آنها به مقصد کشورهای امارات متحده عربی، چین، هند و ترکیه صادر شد. در پنج ماه گذشته سه میلیون و691هزار تن کالا به ارزش 6 میلیارد و 373میلیون و289هزاردلار ازطریق گمرک های هرمزگان وارد کشور شد که نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ وزنی یک درصد و ارزش 28درصد کاهش داشته است. در مدت یاد شده یک میلیون 862 هزار تن کالا به ارزش 6 میلیارد و 617 میلیون دلار از طریق گمرک های هرمزگان به خارج از کشور ترانزیت شد که از نظر وزنی 18درصد و ارزشی نیز 9 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. میزان ترانزیت داخلی (بین بنادر و مناطق ویژه اقتصادی) در پنج ماه گذشته 171هزار و 733 تن کالا به ارزش 24میلیارد و 386میلیون ریال (معادل 790میلیون و 15هزاردلار) بوده است."
یادآور می شود: مجتمع بندری شهید رجایی ، با 2400 هکتار وسعت ، از ظرفیت پذیرش 70 میلیون تن کالا در سال برخوردار است و ظرفیت بهره مندی از 36 پست اسکله، با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال کانتینری کشور، و پس از افتتاح فاز دوم طرح توسعه از ظرفیت 8/5 میلیون TEUکانتینر در سال برخوردار بوده و حجم گسترده ای از عملیات جابجایی کالای عمومی خصوصاً محصولات فولادی ، فله خشک ، فله مایع و فرآورده های نفتی خام در این بندر انجام می شود.
نظر شما