خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت ملی حفاری ایران شرکت خدمات حفاری نفت و گاز در اول دی 1358 به عنوان یک شرکت تابعه از شرکت ملی نفت ایران تأسیس شد و فعالیت عملیاتی خود را با استفاده از ۶ دستگاه حفاری آغاز کرد. این شرکت، به لحاظ دامنه جغرافیایی از بزرگترین شرکتهای فرعی شرکت ملی نفت ایران به شمار میرود که خدمات خود را از حفاری چاههای اکتشافی حوزه عملیات شرکت نفت خزر در شمال کشور، تا حفاری میادین گازی تحت مدیریت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، در بخش مرکزی و غرب کشور، تا کلیه خدمات حفاری میادین نفت و گاز متعلق شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، که در جنوب، غرب و جنوبغربی ایران مستقر میباشند، تا حفاری دریایی میادین نفتی مستقر در خلیج فارس، که مدیریت آنها برعهده شرکت نفت فلات قاره ایران است، عرضه می کند.
بنابراین گزارش، این شرکت در مجموع در ۱۰ استان کشور، که امکان استحصال نفت و گاز وجود داشته باشد، فعالیت میکند. شرکت ملی حفاری ایران هماکنون، با افزایش دستگاههای حفاری و توسعه خدمات فنی و مهندسی و با بهرهگیری نیروی انسانی، عملیات حفاری و خدمات فنی و مهندسی چاههای نفت و گاز را در خاورمیانه انجام میدهد. این شرکت هماکنون با در اختیار داشتن ۷۵ دکل حفاری خشکی و دریایی، ناوگان گستردهای از ماشینآلات ترابری و پشتیبانی، دستگاههای جانبی حفاری، تجهیزات اسیدکاری، سیمانکاری و لولهگذاری، همچنین با در اختیار داشتن سیستم جامع نیروی انسانی، بیش از ۹۰ درصد از خدمات مورد نیاز حفاری را، برای شرکتهای نفتی ایرانی فراهم میکند.
دفتر مرکزی شرکت ملی حفاری ایران در شهر اهواز قرار دارد و تمرکز اصلی آن بر ارائه خدمات حفاری به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، شرکت متن و شرکت نفت و گاز پارس میباشد. هماکنون حیدر بهمنی مدیریت این شرکت را برعهده دارد.
این گزارش می افزاید: این شرکت به درجه ای از پیشرفت رسیده است که امروز ٨٠ درصد عملیات حفاری دریایی از سوی پیمانکاران ایرانی انجام می شود. روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران در این باره به نقل از حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نوشته است: "شرکت ملی حفاری ایران نخستین نهاد صنعتی است که به فرمان امام خمینی (ره) تاسیس شد. حفاری در میدانهای نفتی و گازی در دریا نیاز به تخصص بالا و تجهیزات روز آمد دارد. هزینه روزانه هر دکل دریایی بیش از یکصد هزار دلار است و هزینه حفاری، تکمیل و تولیدی شدن هر حلقه چاه نفت یا گاز که ماهها به طول می انجامد بسیار بالاست و همین امر لزوم سرمایه گذاری عظیم و کاربست ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته را برای توسعه میدانهای دریایی طلب می کند. هم اکنون بیش از ٨٠ درصد عملیات حفاری در دریا از سوی متخصصان ایرانی مدیریت و اجرا می شود. بدنبال حضور فعال شرکت ملی حفاری ایران در این عرصه، هم اکنون شرکتهای ایرانی متعددی در پروژه های حفاری در آبهای خلیج فارس فعالیت دارند. مشارکت شرکت ملی حفاری ایران در پروژه های بزرگ و ملی زمینه رقابت با شرکتهای خارجی را فراهم و سبب تعدیل نرخ حفاری در کشور شده است. افزون براین، انجام کار به دست نیروهای توانمند داخلی سبب اعتماد به توان داخلی، ایجاد اشتغال، بومی سازی دانش فنی و خوداتکایی در این صنعت راهبردی شده است."
یادآور می شود: در زمان حاضر، شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری میدانهای آزادگان و یاران در استان خوزستان، آذر در استان ایلام و فاز ١٤ میدان گازی پارس جنوبی در استان بوشهر حضوری فعال دارد و نزدیک به یکصد حلقه چاه در این موقعیتها حفاری و تکمیل می کند.
نظر شما