به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سومین سفر اروپایی روحانی در راه، تکذیب فروش املاک وزارت امور خارجه در دولت یازدهم، پهپادهای ایرانی نشانه رسانه های غربی، اذعان آژانس و آمریکا به پایبندی ایران به تعهدات هسته ای برخی از سرتیترهای اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زری بخوانید:
جزئیات سفر صالحی به بروکسل
علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران صبح دوشنبه در رأس هیأتی عازم بروکسل پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا شد.
طبق خبر پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی، این سفر بنا به دعوت کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا و مقامات کشور بلژیک صورت می گیرد.
صالحی در طول این سفر علاوه بر ملاقات با کانیئته کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا با نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، وزیر امور خارجه بلژیک و برخی مقامات بلژیکی و اتحادیه اروپا دیدار و در باره مکاری های ایران و اتحادیه اروپا و نیز دو کشور ایران و بلژیک به ویژه در زمینه های استفاده صلح آمیز انرژی هسته ای مذاکره خواهد کرد.
انتظار می رود در این سفر اسنادی در زمینه گسترش روابط دو طرف مورد توافق قرار گرفته و یا امضا شود.
در خصوص این سفر بهروز کمالوندی سخنگوی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: آقای صالحی اواسط هفته آینده در ادامه مذاکرات با کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا و پیگیری همکاریهای هسته ای در چارچوب برجام به بروکسل میرود و با مقامات و همتایان خود دیدار میکند. همچنین احتمال سفر آقای صالحی به یک کشور اروپایی دیگر در ادامه سفر وی به بروکسل وجود دارد.
تکذیب فروش املاک وزارت امور خارجه در دولت یازدهم
وزارت امور خارجه در واکنش به خبر دریافت مجوز فروش یکی از اقامتگاه های اروپایی متعلق به کشورمان که در برخی رسانه ها منتشر گردیده است، اعلام کرد: در دولت یازدهم و در زمان وزارت جناب آقای دکتر ظریف هیچکدام از املاک متعلق به وزارت امور خارجه در داخل و یا در خارج کشور در معرض فروش قرار نگرفته است.
اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه تصریح کرد: در آینده قابل پیش بینی نیز چنین تصمیمی اتخاذ نخواهد شد.
انتقال ۲۲ ایرانی محبوس در جمهوری آذربایجان به کشور
حسن قشقاوی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه اعلام کرد: تعداد ۲۲ نفر از زندانیان ایرانی محبوس در زندان های جمهوری آذربایجان، در روز عید سعید قربان به کشور منتقل خواهند شد.
وی افزود: با تلاش های سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو و هماهنگی های صورت گرفته از سوی اداره کل امور ایرانیان خارج از کشور و در راستای اجرای توافقنامه انتقال محکومین میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تعداد 22 نفر از زندانیان ایرانی محبوس در زندان های آن کشور در روز عید سعید قربان به کشور منتقل خواهند شد.
دستگاه دیپلماسی می توانست در شورای امنیت و لاهه حقوق منا را پیگیری کند
اسماعیل کوثری، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران می توانست در پیگیری احقاق حقوق قربانیان فاجعه منا انجام دهد، گفت: اگر بر همان منوال و روالی که رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش گرفته اند مسئولین و دستگاه دیپلماسی این مسیر را محکم ادامه می دادند تا الان به یک نتیجه قابل قوبل می رسیدیم.
وی با بیان این که دستگاه دیپلماسی به علت خوش بینی زیاد به ارتجا ع منطقه و عربستان آنچنان که باید و شاید حق و حقوق شهدا را بگیرند اقدام نکردند، افزود: این امر باعث شد که آل سعود گستاخ تر از گذشته شوند.
کوثری ادامه داد: گر چه می دانیم عواملی که در سازمان ملل هستند تحت امر این ها هستند اما باز با این حال باید این مساله را از طریق نهادهای بین المللی پیگیری کنیم و عاملین اصلی منای سال گذشته را به دادگاه های بین المللی بکشانیم هرچند نمی شود به این دادگاه های بین المللی تکیه کرد اما برای این که مردم و نسل فعل و آینده خوب قضاوت کند و عاملین را تشخیص دهند باید کار را با جدیت پیگیری کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حمله خودسرها به سفارت عربستان موانعی در پیگیری حقوق شهدای منا از سوی ایران ایجاد کرد، خاطرنشان کرد: در حمله به سفارت عربستان اقداماتی انجام شد که از طریق دستگاه قضایی محکوم شد وهمه رد کردند اما ربطی به کوتاهی عربستان در منا ندارد و باید پاسخگوی این کوتاهی ها باشد. در جریان سفارت عربستان به کسی آسیبی نرسید اما صدها ایرانی در منا جانشان را از دست دادند و این موضوعی نیست که آن ها بخواهند برای مقابله با پیگیری های ایران آن را مطرح کنند.
ایران از برقراری آتش بس در سوریه استقبال می کند
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به توافق روسیه و آمریکا برای برقراری آتش بس در سوریه از شامگاه دوشنبه- 22 شهریورماه- افزود: این آتش بس شامل گروه های تروریستی همچون داعش، جبهه النصره و گروه های تازه تاسیس انشعابی نیست و جامعه جهانی ملزم به برخورد جدی، قاطع، بدون شرط و بی وقفه با تروریسم افراطی تکفیری است.
وی ادامه داد: با توجه به تجربه چند ماه گذشته، آتش بس باید پایدار و دارای ضمانت اجرا بوده و به عنوان فرصتی برای تجدید قوا و انتقال جنگجویان و تسلیحات برای گروه های تروریستی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: همانگونه که دولت سوریه نیز بارها تأکید کرده است، فقدان ضمانت های لازم در خصوص پایبندی گروه های تکفیری - تروریستی به آتش بس، مانع موفقیت تلاش های قبلی برای برقراری آتش بس بوده است و لذا استمرار و پایداری آتش بس، منوط به ایجاد سازوکار فراگیر نظارت و به ویژه کنترل مرزها برای جلوگیری از اعزام تروریست های تازه نفس و ارسال سلاح و سایر منابع مادی برای تروریست ها است.
قاسمی در خصوص ارسال کمک های انسان دوستانه در دوره آتش بس نیز گفت: ارسال این کمک ها می بایست بدون هیچ گونه تبعیضی به تمام مناطق سوریه بویژه مناطق تحت سیطره یا تحت محاصره گروه های تروریستی که کمتر مورد توجه بوده و سال ها در بدترین شرایط تهدید و محاصره قرار داشته اند، انجام شود.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر توقف جنگ و راه حل سیاسی به عنوان تنها راه کار حل و فصل بحران سوریه تاکید داشته و دارد.
قاسمی: موضع گیری های نسنجیده باعث بروز شکاف بیشتر در منطقه می شود
بهرام قاسمی مفاد بیانیه پایانی یکصد و چهل و ششمین اجلاس وزرای خارجه اتحادیه عرب در قاهره را ناشی از اغراض سیاسی و درک نکردن واقعیت های تاریخی و مصداق بارز دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.
وی ضمن تأکید بر اقدامات قانونی و مشروع در قلمرو سرزمینی ایران، طرح اینگونه ادعاها در خصوص جزایر ایرانی را شدیداً محکوم و مفاد آن را به طور کامل رد کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: این گونه موضع گیری های نسنجیده باعث بروز شکاف های هر چه بیشتر در بین کشورهای منطقه و تأخیر در همکاری های هدفمند منطقه ای خواهد شد و تأثیر دیگری نداشته و نخواهد داشت.
قاسمی تأکید کرد: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای حوزه خلیج فارس، رعایت حسن همجواری، احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی دیگران و توجه به واقعیت های تاریخی و حقوقی و شرایط حساس کنونی منطقه است.
ضرورت اقدام ایران در شورای امنیت و دادگاه لاهه علیه عربستان در منا
حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص راجع به قصور عربستان در فاجعه منا به مناسب اولین سالروز این حادثه، گفت: حادثه منا یکی از دردناک ترین و تلخ ترین حوادث حج در طول 6 دهه گذشته بوده است که جمهوری اسلامی ایران به دلیل این که قربانیان زیادی در این حادثه داشته باید با تعریف ساز و کارهای مناسب برای تحت فشار قراردادن شجره ملعونه خبیثه اقداماتی می کرد.
وی با بیان این که در حد توان این کارها انجام شده است اما کافی نبوده، افزود: باید از توانمندی های سیاسی در منطقه و بین الملل برای تحت فشار قرار دادن آل سعود استفاده می کردیم و یکی از مواردی که می توانستیم در انجام آن کوشاتر باشیم این بود که در شورای عالی امنیت ملی سازمان ملل تلاش کنیم تا بیانیه ای علیه این جنایت های آل سعود صادر شود.
هانی زاده ادامه داد: همچنین جمهوری اسلامی می توانست در دادگاه لاهه هم یک تیم حقوقی تشکیل دهد تا پرونده ای علیه عربستان ایجاد کنند. همچنین ایران می توانست به علت کوتاهی و قصور آل سعود در فاجعه منا روابط دیپلماتیک خود را با عربستان قطع کند پیش از این که این کشور دست به این ابتکار عمل بزند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: در حوزه رسانه جمهوری اسلامی ایران اقدامات مناسبی انجام داد اما کافی نبود و باید جریان سازی علیه رژیم آل سعود انجام می گرفت و تنها نباید به شرح وقایع پرداخته می شد و می توانستیم به صورت روزانه این انتشار اخبار و گزارش ها را تا سالروز فاجعه منا ادامه دهیم.
هانی زاده در پایان گفت: در سالگرد منا باید تیم های رسانه ای، سیاسی و حقوقی تشکیل می شد که با سفر به کشورهای مختلف به شرح وقایع منا می پرداختند تا همه در جریان قصورات آل سعود در این فاجعه دردناک قرار می گرفتند.
سومین سفر اروپایی روحانی در راه
پس از آن که خبرهای ضد و نقیض زیادی از رفت و آمدهای مقامات ایرانی و آلمانی منتشر و سپس تکذیب شد حالا گفته می شود حسن روحانی پایان ماه میلادی جاری به برلین می رود.
بنابراین گزارش، طبق ترجمه خبرگزاری فارس، روزنامه «تاگس اشپیگل» آلمان روز شنبه به نقل از «عباس آخوندی» وزیر راه ایران نوشته است که «حسن روحانی» رئیس جمهور اواخر ماه جاری میلادی به آلمان سفر میکند.
روزنامه «جروزالمپست» با انتشار این خبر نوشته است که انجام چنین سفری میتواند به «روابط ویژه» میان آلمان و اسرائیل لطمه بزند.
به گزارش شبستان، در ادامه سفرهای اروپایی مدت ها قبل از این قرار بود حسن روحانی به آلمان برود اما اختلاف نظرهای ایران و این کشور بر سر هم پیمانی تل آویو و برلین مانع از انجام این سفر شد. همچنین در چند موضع گیری هم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان اعلام کرده بود که ایران در صورت به رسمیت نشناختن اسرائیل نمی تواند با آلمان همکاری داشته باشد.
پهپادهای ایرانی نشانه رسانه های غربی
پهپادهای ایرانی مدت هاست که مورد تحلیل و وارسی رسانه های غربی قرار می گیرد. پنتاگون هم در گزارش های سالانه خود به پهپادهای ایرانی و همچنین موشک های ساخت ایران می پردازد. حالا یک رسانه آمریکایی هم جدیدا در خصوص پهپادهای کشورمان گزارشی نوشته است.
طبق ترجمه خبرگزاری فارس، «امریکن انترپرایز» در گزارشی در مورد رونمایی پهپادهای جدید ایران با قابلیت ایجاد اخلال در سامانههای راداری دشمن، نوشته است که چنین توانمندیهایی میتواند بر ناوگان پهپادی دیگر کشورهای منطقه اثر بگذارد. متن این گزارش در ادامه آمده است:
پرندههای هدایتپذیر از دور (پهپادها) به زمینهای بدل شدهاند که جایگاهش هر روز بیش از پیش در دکترین نظامی ایران برجسته میشود. به نظر میرسد که ایران هر ماه یک پهپاد یا یک قابلیت پهپادی جدید رو میکند. هرچند که ایران اولین بار در دهه 1980 پهپاد تولید کرد، اما این کشور تنها در 6 سال نخست این دهه انواع مختلفی از پهپادهای شناسایی، پهپادهای «کامیکازه» (انتحاری) و پهپادهای متنوع تهاجمی تولید کرده و علاوه بر این ادعا کرده است که پهپادهایی در اختیار دارد که بدون نیاز به کنترل در امتداد خط دید و با جیپیاس (GPS) هدایت میشوند.
اگر گزارشی که در چندین روزنامه ایرانی بازنشر شده دقیق باشد، یعنی ایران ناوگان پهپادی خود را با پهپادهایی که میتوانند روی ارتباطات دشمن پارازیت انداخته و ارتباط بین پهپادهای دشمن و هدایتکنندههایشان را مختل کنند، تکمیل کرده است.
با این خال، هنوز مشخص نیست که آیا ایران واقعا به این فناوری دست یافته یا این ادعا صرفا یک هدفگذاری است. هرچند که رسانههای ایرانی معمولا اغراق میکنند، اما در هر حال توان هک و مهندسی ایران در حال پیشرفت است و این یعنی حتی اگر این پهپاد هنوز به نقطه هدف مورد نظر نرسیده باشد هم احتمالا ایران به زودی به این توانمندی دست خواهد یافت. چنین توانی اگر بر پهپادهای ایالات متحده اثرگذار نباشد، قطعا بر ناوگان پهپادی کشورهای منطقه اثر خواهد گذاشت.
به نظر میرسد تأکید ایران بر پهپادها، سرمایهگذاری روی راهبردهای جنگ نامتقارن است. هرچند ایران به صورتی فزاینده در منطقه فعالیت نظامی دارد، اما عمده قدرت خود را از طریق نوابش یا شمار معدودی "مربی نظامی" بسط میدهد. با وجود آنکه تنشها افزایش یافته و احتمال درگیری با عربستان سعودی یا دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) قوت گرفته، اما بعید است که ایران به عامدانه درگیر جنگ مستقیم دریایی یا رویارویی با ارتشها شود. ممکن است که این کشور بخواهد با خرید هواپیما از روسیه یا چین جان تازهای به نیروی هواییاش دهد یا ناوگان دریاییاش را نوسازی کند، اما تأکید این کشور بر انواع مختلف پهپادها، این گمانه را مطرح میکند که نیروهای نظامی ایران احتمالا برای نوعی متفاوت و کمخسارتتر از درگیری در آینده آمده میشوند: درگیریای که در آن پهپادها برای هراساندن یا ایجاد مانع در برابر تجهیزات گران قیمتی که توسط همسایگان عرب این کشور یا پادشاهیهایی عربی حاشیه خلیج فارس استفاده میشود، به کار گرفته میشوند.
اذعان آژانس و آمریکا به پایبندی ایران به تعهدات هسته ای
در حالی روز پنجشنبه خبرگزاری رویترز به انتشار بیانیه ای از آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص پایبندی ایران به تعهدات هسته ای خود انتشار کرد که همان روز وزارت خارجه آمریکا هم در این خصوص اظهارات مثبتی ارایه داد.
بنابراین گزراش آژانس انرژی اتمی اعلام کرد ایران براساس تعهدات خود در برجام، مجموع ذخایر اورانیوم با غنای کم خود را کمتر از 300 کیلوگرم حفظ کرده است. تهران همچنین محدودیت های مربوط به موجودی آب سنگین خود را براساس تعهدات رعایت کرده است. این دو ماده به دلیل قابلیت استفاده در تسلیحات اتمی در اجرای برجام از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
آژانس انرژی اتمی مسئول کنترل اجرای فنی توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 است.
گزارش یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران در وین منتشر شد. براساس روال کار آژانس بین المللی انرژی اتمی , گزارش مدیرکل 10روز تا یک هفته پیش از برگزاری نشست فصلی شورای حکام آماده و برای مطالعه در اختیار کشورهای عضو اژانس قرار می گیرد.
نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در نوزدهم سپتامبر بمدت پنج روز در مقر آژانس در وین برگزار می شود.
طبق خبر باشگاه خبرنگاران جوان، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن تصریح پایبندی ایران به مفاد توافق هستهای ادعا کرد که رفتار تهران در منطقه کماکان محل نگرانی است.
«مارک تونر»، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز پنجشنبه ضمن تأیید پایبندی ایران به مفاد توافق هستهای، رفتارهای ایران در منطقه را «خطرناک» توصیف کرد و گفت که تغییری در این رفتارها بعد از برجام ایجاد نشده است.
«تونر» در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس مبنی بر موضع وزارت خارجه آمریکا درباره گزارش فصلی تازه منتشر شده آژانس بینالمللی انرژی اتمی با موضوع اجرای تعهدات ایران ذیل «برجام» گفت که این گزارش محرمانه است. وی اضافه کرد به همین دلیل نمیتواند درباره جزئیات گزارش جدید «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس، اظهارنظر کند.
وی، علیرغم این، در اظهاراتی همراستا با مفاد گزارش جدید آژانس گفت که ایران به مفاد توافق هستهای تحت برجام پایبند مانده است.
نیروگاه دوم بوشهر راه افتاد
از صبح ۲۰ شهریور ۹۵ و پس از بهره برداری کامل از نیروگاه اتمی بوشهر یک، روس اتم کلنگ احداث نیروگاه اتمی بوشهر ۲ را با حضور مقامات کشورمان بر زمین کوبید.
بنابراین گزارش، طبق خبر ایرنا، اسحاق جهانگیری صبح شنبه در جریان سفر به استان بوشهر پس از حضور در نیروگاه بوشهر در محل یادمان شهدای گمنام در این نیروگاه حضور یافت و با نثار تاج گل، به مقام همه شهیدان ادای احترام کرد.
وی سپس در اتاق کنترل اصلی نیروگاه بوشهر حضور یافت و با توضیحات رییس سازمان انرژی اتمی و رییس نیروگاه بوشهر، از آخرین تحولات و ظرفیت های این نیروگاه مطلع شد.
معاون اول رییس جمهوری در دفتر یاد بود نیروگاه اتمی بوشهر نوشت: «توفیق نصیب شد که بازدیدی از نیروگاه اتمی بوشهر داشته باشیم که هم زمان احداث عملیات اجرایی نیروگاه جدید نیز آغاز می شود. به حمدالله به همت نیروهای متخصص، تولید نیروگاه در وضعیت مناسبی است و در ساخت نیروگاه جدید حضور مهندسین و متخصصین ایرانی بیشتر خواهدبود. از زحمات همه عزیزان متشکرم .»
سپس عملیات اجرایی ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت 1057مگاوات با حضور معاون اول رئیس جمهوری آغاز شد.
عملیات ساخت این واحد با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سرگئی کرینکو رییس آژانس فدرال انرژی اتمی روسیه آغاز شد.
این واحدها دارای استانداردهای ایمنی و راندمان بالاتر و مصرف سوخت کمتر هستند. زمان پیش بینی شده برای احداث واحد دوم 9سال است و عملیات ساخت واحد سوم 18ماه بعد آغاز خواهد شد.
منابع پیش بینی شده برای ساخت این دو واحد, حدود 10میلیارد دلار است. با راه اندازی این دو واحد، 22میلیون بشکه نفت صرفه جویی شده و از تولید سالانه 14 میلیون تن آلاینده جلوگیری می شود.
با راه اندازی سه واحد نیروگاه اتمی بوشهر حدود 5 تا 6 درصد از ظرفیت تولید برق کشور از انرژی اتمی خواهد بود.
همچنین با راه اندازی واحدهای فوق روزانه 200هزار متر مکعب آب شیرین سازی خواهد شد.
کاهش احتمال ذوب شدن قلب راکتور به میزان یک هزار برابر، کاهش احتمال خروج مواد رادیو اکتیو به میزان 100 برابر، افزایش عمر نیروگاه از 40 به 60 سال و افزایش راندمان به بیش از 90 درصد, از ویژگی های واحدهای جدید نیروگاه بوشهر است.
معاون اول رئیس جمهوری به همراه علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات وفناوری برای افتتاح عملیات اجرایی ساخت نیروگاه دوم و سوم هسته ای بوشهر، به این استان سفر کرده است.
به گزارش شبستان، در بیانیه روس اتم یادآوری شده است: در قرارداد نهایی شده ساخت دو واحد پیش بینی شده است.
سرگئی کریینکو رئیس روس اتم سرپرستی هیات روسی را در برنامه آغاز ساخت دو واحد نیروگاهی در بوشهر بر عهده دارد که والری لی مارنکو مدیر شرکت اتم استروی اکسپورت پیمانکار ساخت نیروگاه نیز به ایران سفر می کند.
توسعه نیروگاه هسته ای بوشهر در چارچوب نقشه راه گسترش روابط ایران و روسیه و پس از تکمیل مرحله اول مورد توافق قرار گرفت.
همچنین علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز دهم شهریور ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز قزوین اعلام کرد:عملیات ساخت دو نیروگاه جدید هسته ای در بوشهر از بیستم شهریورماه جاری آغاز می شود.
وی یادآورشد: مدت زمان پیش بینی شده برای ساخت این نیروگاه ها 10سال است.
صالحی افزود: با ساخت این نیروگاه ها سالیانه شاهد صرفه جویی22میلیون بشکه نفت در کشور خواهیم بود.
وی حجم سرمایه گذاری مربوط به این دو نیروگاه ها را 10میلیارد دلار اعلام کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی از مشارکت همتایان روسی در ساخت این دو نیروگاه ها خبر داد و گفت: در قرارداد همکاری با طرف های روس به استفاده از توان فنی صنایع داخلی در اجرای این طرح توجه شده است.
صالحی با اشاره به توانمندی های کشور در حوزه انرژی هسته ای، افزود : با توجه به نیازهای کشور و در راستای تامین منافع عمومی درحوزه های مرتبط با انرژی، صنعت، کشاورزی و پزشکی در10 سال آینده اعتبارهای ویژه ای به صنایع هسته ای اختصاص می یابد.
هم اینک تنها واحد نیروگاه اتمی کشور با یکهزار مگاوات تولید برق در منطقه هلیله و بندرگاه در فاصله 25کیلومتری شهر بوشهر واقع شده است.
نظر شما