روسیه هسته نیروگاهی ایران را گسترش می دهد/ روسیه با مشورت ایران با آمریکا توافق کرد

خبرگزاری شبستان:ایران و نیجریه حق افزایش تولید نفت را دارند، روسیه هسته نیروگاهی ایران را گسترش می دهد، تکلیف گوشت های روسی در ایران چه شد؟، روسیه با مشورت ایران با آمریکا توافق کرد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ایران و نیجریه حق افزایش تولید نفت را دارند، روسیه هسته نیروگاهی ایران را گسترش می دهد، تکلیف گوشت های روسی در ایران چه شد؟، روسیه با مشورت ایران با آمریکا توافق کرد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تکلیف گوشت های روسی در ایران چه شد؟

ایران و روسیه در ژانویه سال ۲۰۱۶ بر سر انتقال گوشت قرمز روسی به ایران توافق کرده بودند اما این توافق عملیاتی نشد . خبرگزاری های روسی امروز دوشنبه در این خصوص نوشتند توافق فوق بعد از امضا وارد مراحل اجرایی شده است و طرفین راه های انتقال این گوشت قرمز را بررسی کرده اند.

شرکت روسی Rosselkhoznadzor امروز دوشنبه گزارش داد ایران و روسیه برای انتقال بیف یا همان گوشت قرمز بدون استخوان توافق کرده اند .در همین حال طی ۹ ماه گذشته دو طرف در حال بررسی انتقال این گوشت بوده اند که این اقدام بلاخره انجام شد و گوشت های روسی به ایران ارسال می شوند.

منابع نزدیک به وزارت کشاورزی روسیه می گویند ایران همچنین در ژانویه ۲۰۱۶ برای دریافت شکر و روغن و دیگر محصولات روسی ابراز علاقه کرده است. روسیه و ایران پس از تحریم های بین المللی همکاری های منطقه ای و بین المللی و همچنین تجاری خود را به طور محسوسی افزایش داده اند به طوری که حتی حضور نظامی روسیه در پایگاه نوژه نیز یکی از بخش های همکاری مشترک دو کشور محسوب می شود.

عربستان تولید نفتش را کاهش داده است اما ایران روند تولیدش را حفظ کرد

بازار نفت خود را برای اجلاس آتی اوپک آماده می کند. اجلاس می تواند با تصمیمات سازنده اش بعد از بیش از دو سال بحران در بازار جهانی نفت روند تازه ای را در این کارگزار ایجاد کند.

نباید از نظر دور داشت که اجلاس گذشته اوپک که در قطر برگزار شد بدون حضور ایران نتوانست نتیجه ای اجرایی را بدست آورد اما این بار با سفر وزیر نفت الجزایر در سفر به تهران و متقاعد کردن بیژن زنگنه عملا تلاش می کند تا اجلاس آینده که ماه سپتمابر برگزار می شود شرایط متفاوت تری را تجربه کند.

در همین حال به گفته کارشناسان ایران تولید نفت خود را کهاش نداده است و جمهوری اسلامی طی ماه های گذشته با افزایش تولید نفت سعی می کند تا به سقف ۴ میلیون بشکه برسد. بلومبرگ در گزارش تکمیلی خود نوشته است عربستان سعودی در ماه آگوست ۴۰ هزار بشکه نفت خام کمتری تولید کرده است که کاهش قابل توجه ای در مقیاس ۱۰.۷ میلیون بشکه در ماه جولای ۲۰۱۶ است .

عربستان میزان تولید نفت خود را از سال ۲۰۱۴ تا کنون در مقیاس ۱۰ میلیون بشکه حفظ کرده است و آن را حتی با کاهش شدید قیمت های نفت نیز کاهش نداده است .

ایران و نیجریه حق افزایش تولید نفت را دارند

کشورهای تولید کننده نفت در جهان می تواند با توجه به افزایش تولید ایران ،‌نیجریه و لیبی خود را برای بازاری با ثبات جهانی تنظیم کنند. این مطلب را وزیر انرژی الجزایر میزبان اجلاس اوپک به بلومبرگ گفت.

پیش از این گفته می شد ایران حاضر به کاهش تولید خود نیست و رئیس جمهوری روسیه نیز از این ایده حمایت می کرد که تهران می تواند میزان تولید خود را به روزهای پیش از تحریم های بین المللی برساند. رقمی که به نظر می رسد ظرف سه ماه آینده محقق شود.

وزیر انرژی الجزایر نیز به جمع حامیان ایران پیوسته و به بلومبرگ می گوید ایران حق افزایش تولید خود را به تا رقم پیش از تحریم های بین المللی که حدود ۴ میلیون بشکه در روز دارد . وزیر انرژی الجزایر در حالی که در مسکو با آلکساندر نواک همتای روزس خود صحبت می کرد نام لیبی و نیجریه را نیز به عنوان دو تولید کننده بزرگ نفت جهت افزایش تولید اعلام کرد.

روسیه هسته نیروگاهی ایران را گسترش می دهد

روسیه از دهم سپتامر گسترش دو بخش از نیروگاه اتمی بوشهر را آغاز می کند. این اقدام بر اساس توافقی است که میان تهران و مسکو در دیدار های گذشته رهبران دو کشور صورت گرفته است .

گفته می شود مشکلاتی که در فاز دوم و سوم نیروگاه بوشهر دو پیش از این وجود داشت اکنون مرتفع شده و روسها برای ساخت نیروگاه های جدید با ایران توافقاتی را صورت داده اند .روسیه همچنین قصد دارد تا همکاریه ای اتمی خود را با جمهوری اسلامی ایران ُگسترش دهد. نباید از نظر دور داشت که تهران و مسکو در خرید آب سنگین ایرانی توسط روسها نیز توافقات موفقی را صورت داده بودند.

پیش از این علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته بود روسیه و ایران دو قرار ۱۰ میلیون دلاری برای دو رآکتور دارند که به سرعت آغاز خواهد شد. سال گذشته روسیه وام ۵ میلیارد دلاری اقتصادی را به ایران پیشنهاد کرده بود که در چهارچوب آن ساخت نیروگاه جدید اتمی نیز وجود دارد.

روسیه با مشورت ایران با آمریکا توافق کرده است

روسیه و آمریکا بر سر اقدام مشترک علیه گروه های تروریستی به توافق رسیدند. رسانه های آمریکایی در حالی این گزارش را منتشر می کنند که به جریان های تروریستی لقب "‌جهادی " داده شده است .

این اولین توافق میان روسیه و آمریکا بر اقدام مشترک نظامی در خاک سوریه است که با در نظر گرفتن ملاحضات جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد. در همین حال گفته می شود گروهک تروریستی جیش الفتح که از سوی ترکیه و عربستان سعودی حمایت های مالی و معنوی می شود در حال حاضر با چالش جدی رو به رو است.

محاصره حلب و تنگ تر شدن حلقه مقابله با جریان های تروریستی یکی از عامل های است که منجر به تصمیم آمریکایی ها برای اقدام مشترک با روسیه شده است. آمریکا در حال حاضر نیازمند رسیدن به یک نتیجه جدی در تحولات سوریه است تا بتواند در خوراک داخلی انتخاباتی اش از آن استفاده کند.

توافق روسیه و عربستان تاثیری بر تولید نفت ایران نخواهد گذاشت

مسکو و ریاض برای افزایش ثبات در بازار نفت و تثبیت قیمت ها در این بازار پر نوسان که از طی دو سال گذشته با چالش های بسیاری کشورهای تولید کننده عمده را درگیر کرده است توافق کرده اند اما به نظر نمی رسد تهران تا رسیدن تولید نفتش به زمان پیش از تحریم های بین المللی دست از افزایش تولید بردارد.

پیش از این ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه فدرال نیز از اقدام تهران در افزایش تولید خود تا میزان پیش از تحریم های بین المللی حمایت کرده است. این اقدام پوتین برای فشار بر عربستان برای پایبندی حکام ریاض به توافشان با کرملین تعبیر شده است .

ایران می گویند در حال حاضر به ۳.۸ میلیون بشکه در روز تولید نفت خود را افزایش داده است و این میزان در حال رشد است . پیش از تحریم های بین المللی ایران روزانه ۴ میلیون بشکه نفت خام تولید می کرد که این رقم تا یک میلیون بشکه نیز کاهش یافته بود.

اکنون تهران با یافتن مشتریان جدید تلاش می کند تا جایگاه خود را در بازارهای جهانی افزایش دهد . در حال حاضر هر کسی که در بازار نفت سررشته داشته باشد می داند که ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه نفت افزایش رقمی است که ایران می تواند تا دو یا سه ماه آینده به آن دست یابد به همین جهت اجلاس پاییزی اوپک برای فریز نفتی بسیار حساس خواهد بود.

لیبرمن و کارتر در خصوص ایران چه گفتند؟

لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و آشتون کارتر وزیر دفاع ایالات متحده در حاشیه دیداری که گفته می شود مسائل داعش در آن مطرح شده بود دیدار و گفتگو کردند.

کارتر و لیبرمن در این دیدار به مساله ایران و تحولات پس از برجام پرداختند. گفته می شود آمریکایی ها تلاش می کنند تا رژیم صهیونیستی در در دعوای که ظاهر سازی است در خصوص توافق با ایران آرام کنند. پیش از این نتانیاهو نخست وزیر این رژیم گفته بود توافق هسته ای همانند پیمان مونیخ پیش از آغاز جنگ جهانی دوم است و هولوکاستی دیگر در راه است.

این دیدار ها همانطور که گفته شد در لندن انجام گرفت و مسائلی چون داعش - تحولات عراق و سوریه مورد بررسی قرار گرفت. ایران همچنین جایگاه ویژه ای در گفتگو های این دو وزیر داشت. لیبرمن در خصوص توافق با ایران گفته است آن کار خواهد کرد زمانی که بر اساس حقایق باشد اما باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا از توافق با جمهوری اسلامی بار دیگر دفاع کرد.

کد خبر 573693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha