به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید جواد ساداتی نژاد، نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی صبح امروز(23 شهریور) در نخستین هم اندیشی مراکز و خانه های قرآن شهری و روستایی شهرستان آران و بیدگل گفت: هیئات مذهبی ظرفیت بسیار خوبی برای فعالیت های قرآنی مراکز و خانه های قرآن هستند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت های قرآنی باید در حوزه مردمی مورد حمایت قرار گیرد، خاطر نشان کرد: استفاده از نیروی انسانی، امکانات سخت افزاری، حمایت های مادی و نذورات فرهنگی هیئات مذهبی می تواند در توسعه و ترویج فرهنگ قرآن کریم مؤثر باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مراکز قرآنی مردمی هستند و نباید تنها به کمک های دولتی اتکا کنند، خاطر نشان کرد: استفاده از حوزه مردمی و ظرفیت خیرین ، هم جذاب تر و هم وصول به آن سهل تر و آسان تر است و برکت حضور مردم و خیرین در فعالیت ها برای پیشبرد اهداف مراکز قرآنی اعجاب انگیز خواهد بود.
ساداتی نژاد، با اشاره به حجم گسترده فعالیت خیرین در عرصه های مختلف در شهرستان آران و بیدگل خاطر نشان کرد: مسؤولان مراکز قرآنی و خانه های قرآن با ایجاد مؤسسه خیرین حامی قرآن، می توانند به صورت منسجم تری از حمایت های این خیرین بهره مند شوند.
نماینده کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم هم افزایی بیشتر در فعالیت های قرآنی، تصریح کرد: فعالیت های قرآنی در مراکز و خانه های قرآن باید به صورت منسجم و هماهنگ برنامه ریزی و اجرا شود.
وی همچنین بر استفاده بیشتر فعالان قرآنی از فضای مجازی تاکید کرد و افزود: بهره گیری صحیح از فضای مجازی از سوی فعالان قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی از طریق فضای مجازی، با کمترین هزینه بیشترین بهره وری را به همراه خواهد داشت.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آران و بیدگل نیز در این نشست وقف قرآنی را ضرورت جامعه امروز دانست و خاطر نشان کرد: زمینه خوبی برای موقوفات قرآنی در شهرستان وجود دارد و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود و واقفان به این امر ترغیب شوند.
میثم نمکی با تأکید بر لزوم بهره وری بهینه از فضاهای مذهبی برای فعالیت های قرآنی تصریح کرد: باز تعریف ساختار هیئات مذهبی و ایجاد واحد قرآنی در هیئات مذهبی و استفاده بهینه از فضای حسینیه ها در طول سال برای آموزش قرآن می تواند بسیاری از مشکلات این حوزه را کاهش دهد.
عضو شورای فرهنگ عمومی آران و بیدگل همچنین بر لزوم تخصصی شدن فعالیت های مراکز و مؤسسات قرآنی تاکید کرد و افزود: پرهیز مراکز قرآنی از فعالیت های جزیره ای و هم افزایی آنان در فعالیت های تخصصی قرآنی سبب بهره وری بیشتر از امکانات و منابع انسانی می شود.
حجت الاسلام حجت الله جلالی مسؤول اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی شهرستان آران و بیدگل نیز در این نشست بر لزوم تسهیل در صدور مجوز مراکز قرآنی، حضور پررنگ تر روحانیت در امور قرآنی، بیمه فعالان قرآنی، جلوگیری از سلیقه ای عمل کردن نهادهای خدماتی در قانون معافیت مراکز قرآنی از عوارض و مصارف ماهانه تاکید کرد.
کارشناس قرآنی اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل نیز با اشاره به فعالیت 16 مرکز و خانه قرآن روستایی تحت پوشش این اداره در شهرستان تصریح کرد: ترویج و اشاعه فرهنگ قرآنی در مناطق محروم روستاها از مهمترین اهداف تشکیل خانههای قرآن روستایی است.
روح اله باقری همچنین از امضای تفاهم نامه اداره کل تبلیغات اسلامی با دفتر امور روستایی در خصوص توسعه خانه های قرآن خبر داد و افزود: بر اساس این تفاهم نامه 70 درصد بودجه فرهنگی روستاها از اعتبارات بند 3 بخشنامه بودجه سال 95 دهیاری ها به خانه های قرآن روستایی و 50 درصد بودجه اعتبارات 16 و 17 شهرداری ها به خانه های قرآن شهری اختصاص می یابد.
گفتنی است، نخستین نشست هم اندیشی مراکز و خانه های قرآن شهرستان آران و بیدگل با نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با حضور مدیران مراکز و فعالان قرآنی آران و بیدگل در سالن اجتماعات مهد قرآن کریم این شهرستان برگزار شد.
نظر شما