هفت آسمان در ساعت ماه

خبرگزاری شبستان: موسسه علوم و کیهان شناسی هفت آسمان به عنوان موسسه فعال در حوزه کودک و نوجوانان از جمله موسساتی است، که با همت کانون های فرهنگی هنری مساجد البرز علم نجوم را تدریس می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، استمرار داشتن و پیوسته بودن و دانستن، این عناصر نقطه مرکزی تفاوت انسان هایی است، که آگاه به قدر و قیمت خود هستند با انسان هایی که از این قدر و قیمت ناآگاه هستند. استمراری که انسان را وابسته به لطایف الحیل می کند، وابسته به الهامات غیبی و درونی می سازد، چرا که طبع انسان امروز سخت و شکننده و حساس است.

 

در این میان انسان هایی هستند، که با استمرار در هدف به موفقیت ها و اهداف چشمگیری در حوزه های مختلف رسیده اند. یکی از این نخبگان، جوانی است، که امروزه در مساجد استان البرز با همت کانون های فرهنگی هنری همچون کانون فرهنگی هنری مسجد سلمان فارسی در میانجاده کرج، علم نجوم تدریس می کند.

 

رفاقت سه نفره ای که مبنای تشکیل موسسه هفت آسمان شد

 

سیدمیرمحمد فائز میرسلیمی، مدیر موسسه علوم و کیهان شناسی هفته آسمان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص این موسسه و شکلگیری آن توضیح داد: از اواخر دهه هفتاد طی دوران دبیرستان با رفاقتی که با دوستان هم محله ای و دیگر دوستانی که علاقمند به آسمان بودند با هم وعده گذاشتیم که هرکس مطلبی در این خصوص می آموزد به دیگران نیز آموزش دهد. یکی از بچه ها اشتراک آرشیو نجوم داشت. به همین دلیل جلساتی ترتیب دادیم و رفته رفته تعداد گروه علمی ما از سه نفر به بیست و نهایت به 30 نفر رسید.

 

میرسلمی ادامه داد: سال 1386 بود که به واسطه راهنمایی برادر بزرگتر یکی از اعضاء گروه با همکاری فرماندار وقت موسسه ای را با نام «موسسه علوم و کیهان شناسی هفت آسمان» به صورت قانونی تاسیس کردیم.

 

 

به گفته وی، پس از شکل گیری موسسه با همکاری هایی که با شهرداری کرج طی سال های 90 تا 91 انجام دادیم به تدریج به موسسه مجوز فعالیت در مدارس از طرف آموزش و پرورش استان به منظور اجرای دوره های فوق برنامه نجوم و فضا داده شد.

 

این ستاره شناس با بیان این که نخستین بار تلسکوپ دست سازی را در صحن حیاط منزل خودمان با کمک دوستان هم محله ای ساخته است، گفت: نخستین بار تلسکوپ دست سازی را آماده کردیم که از یک لوله پولیکا و یک عدسی ساخته شده بود آن را به طالقان بردیم و از آنجا بهتر و واضح تر ناشناخته های آسمان را دیدیم.

 

آمار شهاب سنگ ها را داشتیم

 

این جوان البرزی ادامه داد: ممارست و استمراری که در دنبال کردن اتفاقات آسمان داشتیم باعث شده بود که آمار هر شهاب سنگی را که از آسمان می افتد داشته باشیم. به تدریج با بالا رفتن اطلاعات و آگاهی هایمان از آسمان تصمیم گرفتیم متولی های نجوم ایران و کسانی که در این رشته ورود کردند را شناسایی کنیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که انجمن نجوم ایران زیرمجموعه فیزیک است، که آن هم زیر مجموعه ای از حقوق و فیزیک است. همانجا بود که به موسسه ما پیشنهاد عضویت انجمن نجوم ایران داده شد.

 

میرسلیمی افزود: سال 86 بود که بمناسبت سالروز جهانی نجوم برنامه بزرگداشتی با همت موسسه ما در تالار شهیدان نژاد فلاح برگزار شد که با استقلال بی نظیر مردم همراه شد و سال 88 تا 89 به جهت تبحر و آشنایی که با علم ستاره شناسی پیدا کرده بودم در کنار استاد جلال الدین مقامی برنامه مشترکی با عنوان «ساعت ماه» را به صورت زنده صبح ها در رادیو کرج اجرا کردم.

 

به گفته وی، در حال حاضر موسسه ستاره شناسی ما بالغ بر بیش از 200 عضو عادی دارد و یکی از افتخارات ما این است که به جهت همراهی و همکاری با آموزش و پرورش استان، کانون های فرهنگی هنری مساجد و دیگر مراکز فرهنگی به عنوان موسسه فعال در حوزه کودک و نوجوان از طرف سازمان فضایی کشور شناخته و معرفی شده ایم.

 

 

«موسسه فعال در حوزه کودک و نوجوان»

 

این پژوهشگر در توضیح بیشتر برایمان شرح داد: انجمن ترویج علم ایران همواره به دنبال گروه هایی است، که علم را ساده آموزش می دهند و موسسه علوم و کیهان شناسی هفت آسمان در کرج موفق شده بود با ارتباط مستمر و آموزش به زبان ساده عنوان «موسسه فعال در حوزه کودک و نوجوان» را از آن خود نماید.

 

سلیمی ادامه داد: اواخر دهه هشتاد بود که نامه ای به حجت الاسلام دکتر رمضانی، امام جمعه شهرستان کرج نوشتیم و پس از موافقت ایشان ستاد استهلال را در شهرستان کرج تشکیل دادیم، که با سرپرست حجت الاسلام کریمی امام جمعه وقت همراه بود. پس از آن با همکاری با مجموعه ای در قم که وابسته به دفتر آیت الله سیستانی است این ستاد استهلال به کار خود ادامه داد.

 

وی در خصوص این پرسش که موفق ترین برنامه و نمایشگاهی که طی این سال ها برگزار کرده است، اظهار داشت: یکی از موفق ترین برنامه های اجرایی موسسه حضور در نمایشگاه قرآن و عترت تهران بود که در غرفه نجوم رصد و استهلال ماه را در مصلی تهران داشتیم و در آنجا هفت دستگاه تلسکوپ را مستقر کردیم که با استقبال پرشور مردم مواجه شد.

 

این ستاره شناس افزود: یکی از تمایلات شخصی ام پرداختن به موضوع نجوم در قرآن بود که متناسب به این علاقه در همان نمایشگاه قرآن و عترت تهران با یکی از اساتید دکتری علوم قرآنی آشنا شدم و از این استاد بسیاری از مطالب را آموختم.

 

تدریس نجوم در کانون فرهنگی مسجد و بالای منبر

 

مدیر موسسه علوم و کیهان شناسی هفت آسمان در خصوص شروع به کار خود در کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: سال 94 به دعوت دوستان کانون فرهنگی هنری میثاق القرآن سلمان فارسی دوره ای با عنوان نجوم (سیر در کائنات در کلام وحی) را برگزار کردیم.

 

این جوان البرزی افزود: شب میلاد امام حسن عسگری (ع) در مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در دهقان ویلا برنامه داشتیم. حجت الاسلام افشاردوست، امام جماعت آن مسجد بالای منبر نرفت و از من خواست که پشت تریبون مسجد قرار بگیرم و از نجوم صحبت کنم. آن روز، برای من روز بسیار مبارکی بود. همچنین با هماهنگی حجت الاسلام سید ابوذر موسوی ، امام جماعت مسجد امام رضا(ع) در شهرک اوج تلسکوپ آوردیم و مردم از بالای بام مسجد آسمان را نظاره کردند.

 

چه می خواهیم بگوییم و چه می خواهیم نگوییم

 

این کارشناس در رابطه با این مهم که تدریس خود را همواره با چه جمله ای آغاز می کند، عنوان کرد: در نخستین جلسه آموزش همواره به این دو جمله تاکید کردم. اینکه چه می خواهیم بگوییم و چه می خواهیم نگوییم. علت این تاکید نیز این است، که ما در زمانی زندگی می کنیم که واژه ها خیلی به هم نزدیک هستند. در توضیح بیشتر باید بگویم، ستاره بینی پیشگویی آینده از طریق اجرام آسمانی نیست و این امر بسیار مذمت شده است. ستاره شناسی علم چگونه دیدن آسمان است.

 

به گفته وی، نجوم یعنی چه  و به چه دردی می خورد؟ در پاسخ این سوال به جواب خواجه نصیرالدین طوسی اشاره می کنم. آنجا که دستور می دهد رصدخانه ای ساخته شود، ولی پادشاه مخالفت می کند و علت و اهمیت ساخت رصدخانه را می پرسد. خواجه نصیرالدین طوسی می گوید، مهمانی باشکوهی گرفته شود تا در آنجا علت را بگوید. پس از آن این دانشمند ایرانی دستور می دهد چند سرباز درست زمان مهمانی ناغافل تشت بزرگی را از بالای بام به زمین بیاندازند و صدای مهیبی ایجاد کنند. همان وقت به وزیرهلاکوخان که نوه چنگیزخان مغول بود می گوید: «نجوم یعنی اطلاع و آگاهی از اتفاق های آینده» یعنی ما بدانیم چه اتفاقاتی برای مملکت پیش خواهد آمد.

 

در پایان مدیر موسسه علوم و کیهان شناسی هفت آسمان خاطرنشان شد: علاقمندان به علم ستاره شناسی می توانند با مراجعه به www.7Skies.asia  از اطلاعات بیشتری در خصوص آسمان و سیارات بهره مند شوند.

 

کد خبر 573487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha