به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی آقامحمدی، مبلغ بین المللی حوزه و پژوهشگر دینی یادداشتی در مورد درایت اعجابآور مقام معظم رهبری (مدظله) درباره فاجعه دردناک منا در سال گذشته در اختیار خبرنگار خبرگزاری شبستان گذاشته است که بدین شرح است:
«يك سال از حادثه دلخراش منا و كشته شدن چند هزار نفر از حجاج كشورهاي مختلف به بدترين شكل ممكن، گذشت. در اين مدت نه تنها عربستان سعودي رفتاري عذرخواهانه نداشت، بلكه با اقدامات تهاجمي، موضعي پيشدستانه اتخاذ كرد.
در اين ميان ايران اسلامي با خويشتنداري مثال زدني خود، بر اوضاع مسلط بود. متأسفانه در اين ميان يك عده، با حمله به سفارت عربستان در ايران بهانه و دستاويزي را به آنها دادند كه با هزينه ميلياردها دلار هم نميتوانستند به دست آورند، ولي به هر حال اين جریان یک استثناء بود و ربطي به مواضع رهبر يا دولت نداشت. البته آنها شرارت كردند و آن را بيش از آنچه بود برجسته و بزرگ كردند و آن را تسرّی دادند، ولی ايران كاملا خويشتندارانه برخورد كرد، همانطور كه قبلا هم اين رويه را داشت.
اگر چه در دولت قبل هم چنين بود، اما به هر حال دولت جديد ايران از زمان روي كار آمدن به عناوین مختلف، به همه همسايگان علامت مثبت میداد و تمايل خود را براي برقراري رابطه مناسب و دوستانه ابراز ميكرد و امنیت خود را امنیت آنها و امنیت آنها را امنیت خود ميدانست. به عناوین مختلف مقامات ايراني در بیش از حدود سه سال چنين رويكردي داشتند، ولی از طرف مقابل، هیچ علامت قابل قبولی که معتبر باشد و به بهبود رابطه كمك كند وجود نداشت.
یکی از صفحات واقعاً درخشان در اين ميان كه بسياري از ما به سادگي از كنار آن ميگذريم، سخنان مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم دريايي امام خميني (ره) نوشهر و موضعگيري متين و اعجابآور ايشان به فاصله كمي از انتشار خبر كشته شدن چند صد حاجي ايراني بود. ایشان در بخشي از سخنانشان فرمودند: «اگر كشور ما و ملت ما بخواهد در مقابل عناصر اذيتكننده و موذي عكسالعمل نشان بدهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود. ما تا حالا خويشتنداري كرديم. در قضاياي متعددي خويشتنداري كرديم. دست ايران اسلامي از خيليها بازتر است. تواناييهاي ما، امكانات ما از خيليها بيشتر است. ميدانند كه اگر بخواهند هماوردي كنند با نظام جمهوري اسلامي، در هيچ صحنهاي حريف نميشوند. ما رعايت ادب اسلامي، رعايت حرمت برادري در امت اسلامي را نگه داشتيم. ما ميتوانيم عكسالعمل نشان بدهيم. اگر بنا شد عكسالعمل نشان بدهيم، عكسالعملهاي ما خشن هم خواهد بود، سخت هم خواهد بود».
مقام معظم رهبری (مدظله) با اين بیان و موضعگیری، اولا علت خويشتنداري جمهوري اسلامي را متذكر شدند تا ابلهان گمان بد نكنند. ثانيا متذكر شدند كه در صورت لزوم، جمهوري اسلامي توان اقدام خشن و نابودكننده آنها را دارد. اين جملات در عين حفظ خويشتنداري، كاملا واقعبينانه و به دور از احساسات و هيجان لحظهاي بود و طرف مقابل هم به خوبي بر اين نكته وقوف داشت. اين موضعگيري منطقي در شرايط حساس منطقه و مطالبه سنگين داخل كشور براي اقدامي تلافيجويانه و تنبيهكننده، نشان از دقت و تدبير كمنظير ايشان بود و جلوی یک جنگ واقعی را گرفت، آن هم در شرايطي كه طرف مقابل با گستاخي و لجبازی بدویِ وحشیانهی نجدی رفتار ميكرد و حتی وزیر ايران را براي پيگيري حادثه و مسائل مربوط به ايرانيان نمیپذیرفتند و وقت نمیدادند. البته این خود، نشان دهنده ماهيت خیلی از مسائل سیاسی موجود در منطقه است و زماني ميتوان از اين مسائل تحليل درستي داشت که خصوصیات روانی و اخلاقی و ساختار شخصیت طرف مقابل درك شود، چرا كه همه امور صرفا در چهارچوب سیاسی رخ نميدهد.
نوع رفتار سعودي در حمله به يمن و حملات متعدد به مراكز استقرار كودكان و زنان و كشتار بيمحاسبه به خوبي بيانگر اين روحيه و شخصيت مغرور، گستاخ، لجباز و بيتدبير است. با اين همه، در پي سخنراني بينظير رهبر معظم انقلاب بود كه سعوديها از موضع خود در عدم استرداد ابدان مطهر كشتهشدگان ايراني كوتاه آمدند و در آن برهه همكاري نمودند.
متأسفانه روي كار آمدن ملك سلمان با گرايشات تند سلفي و طبقهی جوان كمظرفيت و منزوی کردن سایر گروهها و سیاسیون و افرادی که نوع دیگری میاندیشند، شرايط را بسيار بغرنج كرده است. اينان همچنان بر شرارت خود لجاجت خواهند ورزيد. رفتاري كه امروزه از مسئولان سعودي ديده ميشود، كاملا برخلاف رفتار محافظهكارانه اسلافشان است.
ترکی فیصل به پاریس رفته با عناصر ضد انقلاب جلسه ميگذارد و آنها را قهرمانان شاهنامه مينامد. بيخبر از اينكه شاهنامه در ضديت با همين اعراب است. از طرفي به حجاج ايراني ويزا نميدهد و از طرف ديگر در جهان اسلام تبليغ ميكند كه ايرانيها به خاطر كينهشان نسبت به ما حج، واجب الهي را تعطيل كردهاند. اين رفتارها نشان ميدهد كه آنها گستاخي را از حدّ قابل قابل قبول گذراندهاند و یک جنگ واقعی را شروع کردهاند و تا متحمل شکست نشوند، كوتاه نميآيند و آرام نمينشينند. پس عربستان بايد شكست بخورد آن هم شكست سخت نظامي. جبهههاي مهم سوريه و يمن ميداني است كه ميتواند با ضربات سنگين خود، سعوديها را از رفتار وحشيانهشان متوقف نمايد، در غير اين صورت، طبع بدوي و ايدئولوژي خشن و پول بيحساب آنها اجازه نخواهد داد تا منطقه روي ثبات و آرامش را ببيند».
نظر شما