ساخت پالایشگاه با همکاری ایتالیا در ایران

خبرگزاری شبستان:در راستای افزایش تولید نفت و گاز در کشور متولیان صنعت نفت و گاز بر ساخت و توسعه پالایشگاهها تاکید دارند و در این راستا مذاکراتی نیز با ایتالیا برای ساخت پالایشگاه در کشور انجام شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پالایشگاه نفت یک واحد صنعتی است که در آن نفت خام به مواد مفیدتری مانند گاز مایع، نفت سفید، بنزین، گازوئیل، نفت کوره، آسفالت، قیر و دیگر فراورده‌های نفتی تبدیل می‌گردد. پالایشگاه‌های نفت به‌طور معمول واحدهای صنعتی بزرگ و پیچیده‌ای می‌باشند که در آن‌ها واحدهای مختلف توسط مسیرهای لوله‌کشی متعددی به هم پیوند داده شده‌اند. تولیدات پالایشگاه به ترتیب سبک به سنگین عبارتند از گاز مایع (ال‌پی‌جی)، بنزین، نفتا (برشی که بین بنزین و نفت سفید قرار می‌گیرد و خصوصیات آن ترکیبی از این دو است)، نفت سفید و سوخت‌های جت مرتبط به آن، گازوئیل (نفت‌گاز) و به طور کلی سوخت‌های دیزل، نفت کوره معروف به مازوت یا نفت سیاه، روغن‌های نفتی، واکس پارافین، آسفالت و قیر، کُک نفتی و گوگرد.

 

 بنابراین گزارش، پالایشگاه نفت آبادان، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت اصفهان، پالایشگاه نفت شیراز، پالایشگاه نفت تبریز، پالایشگاه نفت کرمانشاه، پالایشگاه نفت جزیره لاوان، پالایشگاه نفت بندر عباس و پالایشگاه نفت امام خمینی (شازند) از جمله پالایشگاه کشورمان هستند که با توجه به برنامه افزایش تولید نفت و گاز در کشور؛ ظرفیت تولید آنها به روزانه 1.83 میلیون بشکه رسیده است. در راستای افزایش تولید نفت و گاز در کشور متولیان صنعت نفت و گاز بر ساخت و توسعه پالایشگاهها تاکید دارند و در این راستا مذاکراتی نیز با ایتالیا برای ساخت پالایشگاه در کشور انجام شده است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این باره به نقل از عباس کاظمی، معاون وزیر نفت نوشته است: "اجرای طرح پالایشی پارس، با شرکت آنی ایتالیا مذاکراتی انجام شده است. تاکنون مجوز ساخت شماری پالایشگاه با ظرفیت 1.4 میلیون بشکه در روز برای بخش خصوصی صادر شده است. پالایشگاه 480 هزار بشکه سیراف (بوشهر)، پالایشگاه 360 هزار بشکه ستاره خلیج فارس، پالایشگاه 300 هزار بشکه ای بهمن گنو ( هرمزگان) ، پالایشگاه 150 هزار بشکه ای آناهیتا (کرمانشاه) و پالایشگاه 120 هزار بشکه ای پارس از مجوزهای صادر شده برای بخش خصوصی به شمار می رود. ساخت این پالایشگاه ها موجب می شود که ایران به یکی از بزرگترین صادرکنندگان فرآورده های نفتی در جهان تبدیل می شود."

 

یادآور می شود: انی، شرکت ایتالیایی، فعال در صنعت نفت و گاز است، که در ۷۹ کشور جهان، دارای عملیات می‌باشد. این شرکت، بزرگترین شرکت صنعتی ایتالیا است، که در سال ۲۰۰۸ معادل ۸۷٫۷ میلیارد یورو (۱۳۸ میلیارد دلار) درآمد، کسب کرده است. دولت ایتالیا؛ مالک ۳۰٫۳ درصد، بانک کاسا دی‌پُستی؛ ۲۶٫۳۷ درصد و بی‌ان‌پی پاریبا؛ ۲٫۲۹ درصد از سهام شرکت انی می‌باشند. کمپانی انی بهمراه بی‌پی، اکسان‌موبیل، شورون، کونوکو فیلیپس، رویال داچ شل و توتال با توجه به میزان درآمد، بنام "سوپرمیجر"، طبقه‌بندی می‌شوند. شرکت انی نفت خام تولید شده خود را در درجه اول از کشورهای لیبی، مصر، نیجریه، کنگو و آنگولا و همچنین استخراج در دریای شمال به‌دست می‌آورد. این شرکت درصد اندکی از نفت خام خود را نیز، در کشورهای تونس و ایالات متحده تولید می‌کند. شرکت انی شعبه چین، در سال ۱۹۹۲ تاسیس شد، هر چند در حال حاضر تنها یک درصد از نفت خام انی، از این کشور تامین می‌شود.

 

در سال ۲۰۰۷، شرکت انی از نظر تولید نفت خام و گاز طبیعی، بعنوان سومین کمپانی بزرگ نفتی، در اروپا شناخته شد. رتبه‌های اول و دوم را بترتیب رویال داچ شل و توتال بدست آوردند.

 

 

کد خبر 573417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha