به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در این مراسم همچنین، حبیب ایل بیگی، فرید فرخنده کیش، سیدمهدی طباطبایی نژاد، ابراهیم داروغهزاده، محمد سریر، منوچهر شاهسواری و علیرضا تابش از مدیران سینمایی و چهره های سینمایی و پیشکسوت چون علی نصیریان، جمشید مشایخی، محمد متوسلانی، جهانگیر کوثری، رخشان بنی اعتماد، فاطمه معتمدآریا، فرشته طائرپور، مرتضی رزاق کریمی، کمال تبریزی و ... نیز حضور داشتند.
آیین بزرگداشت هجدهمین جشن سینمای ایران در این شب اختصاص به قدردانی از ۴ چهره سینمایی کشور یعنی «علیرضا رضاداد»، «فاطمه معتمدآریا»، «منوچهر محمدی» و «سیدمحمد خادم» داشت. اجرای این مراسم بر عهده احسان کرمی بود.
از نکات جالب توجه این مراسم، ارسال سبد گل شهردار تهران برای هنرمندانی که از آنها تجلیل شد، بود. همچنین علی ربیعی و معصومه ابتکار نیز برای این ۴ هنرمند هدایایی در نظر گرفتند.
در بخش دیگری از مراسم، برای اهدای تندیس خانه سینما و جایزه سیف الله داد به منوچهر محمدی، تهیه کننده پیشکسوت، حجت الاسلام دعایی، محمدمهدی عسگرپور، جهانگیر کوثری و علی ربیعی روی صحنه حاضر شدند. قبل از آغاز این بخش، فیلم کوتاهی از او پخش شد که در حالی که به ملکوت اعلی پیوسته در حال مصاحبه با فرشتگان الهی است.
محمدمهدی عسگرپور پس از پخش این فیلم، درباره شخصیت محمدی گفت: کسانی که او را از دور می شناسند ممکن است با فردی جدی روبرو شوند اما او کودک درونی دارد که در این فیلم طنز مشهود بود. تسلط او روی اجزای فیلم با سایر تهیهکنندگان متفاوت است و ایده بسیاری از فیلمهایی که تهیه کرده را خودش داده است.
وی خاطرنشان کرد: او فیلمنامهنویس، تهیهکننده، مدیر سینمایی و حتی کارگردان خوبی است و از تهیهکنندگانی است که استثنائاً همه دوست دارند سر صحنه فیلم حاضر باشد.
عسگرپور در پایان سخنانش بیان کرد: دهمین جایزه آسیاپاسیفیک برای قدردانی از یک سینماگر، با رایزنیهایی که انجام شد به یک فیلمساز ایرانی اهدا میشود و در صحبتهایی که با اهالی خانه سینما داشتیم، عموماً پیشنهاد اولشان منوچهر محمدی بود. این جایزه دو سه ماه دیگر در استرالیا به ایشان اهدا می شود که پیشاپیش آن را تبریک می گویم.
جهانگیر کوثری نیز گفت: بعد از انقلاب کار کردن در عرصه های هنری به ویژه سینما کار سختی بود. همچنین پذیرش سینما در جامعه با دشواریهایی همراه بود که به دلیل سوابق غیراخلاقی آن طبیعی هم بود. آن زمان در فعالیتمان گاهی تند و گاهی آهسته میرفتیم، چون سیاست این حرکتها را نمیدانستیم اما کسانی چون منوچهر محمدی بین ما بودند که از نظر تدبیر و سیاست امور سینمایی مانند لوکوموتیو، دیگران را به حرکت در میآورد.
وی افزود: در میان مدیران دهه ۶۰ آقای محمدی از کسانی بود که کمتر دیده شد اما سکان امور را به درستی در دست داشت.
در ادامه منوچهر محمدی تندیس خانه سینما و جایزه سیفالله داد را از دست حجت الاسلام دعایی دریافت کرد و به طنز گفت: نمیدانم چرا مراسمهای ما انقدر طولانی میشود و چرا همیشه بیشتر مردانه است!
وی همچنین به فیلمی که در ابتدا از او پخش شد اشاره کرد و گفت: اواسط کلیپ آقای ربیعی به من گفتند «داری آدم خطرناکی میشی!»، نمیدانم آدم حرف حق را بگوید واقعاً خطرناک میشود!؟ البته بچههای خانه سینما این کلیپ را هم سانسور کردند و آنجا که از من میپرسند «وقتی فلان فیلم را ساختی چه کسی رئیس جمهور بود؟»، من میگویم «احمدینژاد» و آن فرشته میگوید «خب بگذریم!» اما این بخش را از کلیپ حذف کردند!
در پایان مراسم نیز، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای صحبت دربارهی سینماگرانی که از آنها تجلیل شد روی صحنه حاضر شد.
ربیعی درباره منوچهر محمدی گفت: آقای محمدی به عنوان یک تهیهکننده کار بسیار سختی داشته است. همه میدانیم ساخت یک فیلم این روزها چه گرفتاریهایی دارد «مردم با فیلمهای تو حال کردند، خدا بهت حال بده»!
وی درباره سیدمحمدخادم بیان کرد: جناب خادم سینمادار است و سینما تنها یک چهاردیواری نیست؛ چون در آن مهرورزی میشود و غمها وشادیها تقسیم میشود. من نیز به سهم خودم از کسانی که برای ساخت سینما یک آجر روی آجر گذاشتهاند قدردانی میکنم.
وزیر کار در پایان درباره رضاداد نیز گفت: اخیراً افتخار داشتم که با ایشان در یک پروژه همکاری داشته باشم و باید بگویم مدیریت فرهنگی پروژه نیست پروسه است و سختیهای زیادی دارد و از مدیران فرهنگی نیز سپاسگذارم. از خانه سینما هم تشکر میکنم که این دورهمی را برگزار میکند و هوای همدیگر را دارید.
نظر شما