به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام مصطفی ثبوت دبیر پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر، شنبه(20 شهریور) در نشست هم اندیشی همایش منطقه ای این کنگره در غرب کشور، گفت: تیمی واحد از دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه طی دو ماه گذشته برای برگزاری هر چه با شکوهتر این همایش و میزبانی از استان های غربی مشغول به فعالیت هستند.
وی با اشاره به ضرورت آسیب شناسی و احصاء نقاط ضعف دوره های قبل و حذف آن در برنامه ریزی های آینده، اظهار کرد: در اولین نشست با مسئولان استان های میزبان در اواخر مردادماه سال جاری از میان فعالان فرهنگی روستا مشخص کردیم که کدام گروه ها بیشترین اثرگذاری را در مسجد دارند.
حجت الاسلام ثبوت، با اشاره به احصاء افراد و نهادهای اثرگذار در این حوزه و با اولویت انتخاب دو گروه اثرگذار تر از میان آن ها، ابراز کرد: مدیر کانون تنها بازوی اجرایی در فرهنگ روستاست و امام جماعت نیز بانفوذترین فرد مسجد در میان مردم است که می تواند موضوع را در روستا مدیریت کند.
وی بیان کرد: نگاه برنامه ریزان در حوزه فرهنگ بستگی به آن دارد که تعریف ما از فرهنگ تک بعدی یا چندبعدی است به این معنا که آیا کارکرد مسجد را تنها در بعد عبادی آن می بینیم یا اینکه نگاه عام تری به آن در بحث بهداشت، آموزش، اقتصاد و عمران روستا داشته باشیم.
دبیر پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر، با بیانم اینکه کارکرد عبادی یکی از 10 کارکرد مسجد است، ابراز کرد: در انتخاب مخاطبان این همایش باید افرادی را در نظر داشته باشید که این نگاه عام را داشته باسند و اثرگذاری آنان تنها به مسجد و کارکرد عبادی آن محدود نشود بلکه نه تنها بر فرهنگ روستا بلکه بر روستای همجوار که فاقد مسجد هست نیز اثرگذار باشند.
وی تصریح کرد: مسجد باید محل استقرار، تصمیم گیری و برنامه ریزی باشد و مدیرکانون و امام جماعت؛ قشر روستایی و عشایری محدود خود را تحت الشعاع برنامه های خود قرار دهند.
حجت الاسلام ثبوت، با اشاره به (15 مهر) روز روستا و عشایر، اعلام کرد: امسال برای اولین بار، پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر به صورت منطقه ای برگزار می شود حال آنکه ستاد عالی آن را هر ساله به صورت متمرکز و ملی برگزار می کرد.
وی هدف از برگزاری منطقه ای این کنگره را به کار گرفتن تمان ظرفیت های استان ها و درگیرشدن دستگاه های مختلف از جمله استانداری، دفتر نمایندگی ولی فقیه و ارگان های مرتبط با حوزه روستا در برش منطقه ای از این کنگره ملی برشمرد.
دبیر این کنگره ملی، اجرای موفق همایش های منطقه ای را انگیزه ای برای تمرکز زدایی برنامه های ملی برشمرد و ابراز کرد: انتخاب استان های میزبان نیز با اولویت استان های مرزی صورت گرفت.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 11 هزار باب کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد روستایی کشور مشغول به فعالیتند.
حجت الاسلام ثبوت، با اشاره به نوپابودن دفتر فرهنگ و روستا و حوزه گسترده فعالیت آن، خاطرنشان کرد: این دفتر علاوه بر ارتباط با کانون های روستایی سراسر کشور، وظایفی در خصوص کارگروه فرهنگ و هنر در وزارتخانه و همچنین ارتباط با سایر دستگاه های متولی در خارج از وزارتخانه برعهده دارد.
وی به محتوای آموزشی همایش های منطقه ای فرهنگ و هنر روستا و عشایر اشاره و عنوان کرد: در تدوین کارگاه های آموزشی پیش بینی شده در همایش، سعی شده از اساتید مجرب کشوری با ارائه محتوای جدید بهره برده و روح نشاط و شادابی بر برنامه ها حاکم باشد.
این مقام مسئول، بازی های بومی و محلی همراه با ارائه توانمندی های فرهنگی و هنری کانون های روستایی را از اولویت های در نظر گرفته شده در این همایش برشمرد و گفت: توجه به لباس های بومی و محلی و هویت منطقه ای یکی دیگر از ضرورت های این همایش است.
وی تکریم از فعالان فرهنگ و هنر روستا و گروه های جهادی در این همایش را مورد اشاره قرار داد و افزود: برپایی جلسه هم اندیشی با حضور یکی از معاونان ستاد عالی جهت تبادل نظر، انتقال تجربیات و الگوهای موفق جهت طرح در شورای معاونین و اعمال در سیاستگذاری های ستاد عالی یکی از برنامه های اصلی این مراسم است.
حجت الاسلام ثبوت از انتقال تجربیات گروه های فرهنگی، جهادی در قالب یک پنل تخصصی به مخاطبان این همایش خبر داد و گفت: حضور شش نفر از اعضای گروه های فعال جهادی زمینه لازم برای همکاری متقابل کانون های مساجد و ارائه خدمات جهادی دانشجویان در روستا ها جهت محرومیت زدایی و عمران و آبادانی این مناطق را فراهم می سازد.
در ادامه این نشست کارشناسان حوزه طرح و برنامه دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان های کرمانشاه، کردستان، ایلام و لرستان به ارائه نکته نظرات خود در خصوص برگزاری این مراسم پرداختند.
همچنین مسئولان کمیته های مختلف ستاد اجرایی همایش منطقه ای فرهنگ و هنر روستا و عشایر استان های غربی کشور هم گزارشی از اقدامات انجام شده جهت میزبانی از این همایش را ارائه کردند.
گفتنی است، همایش منطقه ای فرهنگ و هنر روستا و عشایر از(۲ تا ۵ مهر) به میزبانی کرمانشاه و با حضور نخبگان روستایی و عشایری(مدیران کانون، ائمه جماعات و گروه های جهادی) از استان های همدان، کردستان، ایلام، لرستان و خوزستان در مجتمع فرهنگی تربیتی امام حسن مجتبی(ع) شهرستان صحنه برگزار می شود.
نظر شما