طنین زمزمه های عارفانه «دعای عرفه» در مساجد

خبرگزاری شبستان: امروز خانه های نور فرصتی می شود، برای بازگشت انسان به اصل خویش و خداوند به واسطه برگزیده ترین بنده خویش سید الشهدا(ع) ما را به خود می خواند.

خبرگزاری شبستان: عرفه روزی است که خداوند بندگان خویش را به عبادت و اطاعت دعوت کرده و سفره احسان خود را برای آنها گسترده است. بنابه روایات بهترین عمل در روز عرفه دعا و نیایش است و در میان روزهای سال این روز برای دعا امتیاز ویژه ای دارد. از اهمیت این روز همین بس که تنها روزی که برای نیایش و دعا همگانی معرفی شده، روز عرفه است.

 

زائران در روز عرفه آداب و رسوم و مناسک دینی خود را به جا می آورند و خود را برای دیگر اعمال این ایام آماده می کنند. عرفه روزی است که صدها هزار زائر خانه خدا به عرفات رفته اند و در این روز بزرگ به درگاه خداوند متعال تضرع می کنند و روزی است که آنها تلاش می کنند مقرب درگاه احدیت باشند.

 

حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند: اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگیرد، غفران برای او نیست مگر آنکه عرفه را درک کند.

 

هر لحظه ای از لحظات این روز برای ما گرانبها است ، به ویژه برای دعا و درخواست از خداوند. این فرصت بهترین فرصت است، از ظهر تا هنگام غروب، که در روایات اهمیت این ساعات بسیار ذکر شده است. پیامبر اکرم (ص) در زمینه اهمیت روز عرفه فرمودند:خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه بندگان را از آتش دوزخ نمی رهاند.

 

 

بر اساس نظر بزرگان دین انس با خدا، اعتماد به نفس ، ایجاد تعادل و آرامش ، افزایش قدرت تحمل در مقابل مشکلات، رهایی از وابستگی های مادی و دنیوی، پایین آمدن از مرکب غرور و خودخواهی ، مشخص شدن ارزش انسان و  آموزش های اخلاقی و اجتماعی از دستاوردهای ارزشمند دعاها به ویژه مناجات های روز عرفه است. در فضیلت شب عرفه همین بس که در روایات به اندازه ای آمده که اگر کسی آن را به عبادت بگذارند اجر 180 سال عبادت را خواهد داشت.

 

همزمان با این روز پر فیض دعای عرفه در مساجد، خانه های نور و تجلی گاه میعاد و حسینیه های سراسر کشور برگزار می شود و مساجد حال و هوای صحرای عرفات به خود می گیرند. زیرا که، روز عرفه، روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فرا خوانده و سفره های جُود و احسان خود را برای آنها گسترانیده و شیطان در این روز خوار، حقیر و رانده شده است.

 

الهی! در این روز، تو را می‌خوانیم به زبانی که سیدالشهدا(ع) در این روز مقدس در وداعش با سرزمین عرفات خواند، دست های نیاز خود را به سوی آن بی نیاز بالا می بریم و زیر لب زمزمه می کنیم: خدایا! غروب این روز را با غروب گناهان مان یکی کن، اشک و زمزمه ما را بپذیر، ای خدای عرفه...

 

خداوند در این روز درهای احسانش را به روی بندگانش باز می‌کند و به تعبیری زیارت امام حسین(ع) در این روز برابر با هزار حج، هزار عمره و هزار جهاد دانسته شده است و حاجیان در این روز در صحرای عرفات در پیشگاه خداوند تضرع کرده و دعای عرفه امام حسین (ع) را قرائت می‌کنند.

 

 

امام حسين(ع)، اين مناجات عاشقانه را در فضايي معنوي و در كنار كعبه، مقدس ترين جايگاه مسلمانان و با دلي پرسوز و چشماني اشكبار قرائت كرده و به عنوان منشور جاويدان توحيد براي اهل ايمان به يادگار گذاشته است.

 

امروز در مساجد این دعا را به همراه جمعیت حاضر در مسجد  می خوانیم و تکرار می کنیم که هیچ‌گاه از رحمت الهی، مغفرت و بخشش او بی‌نیاز نشویم و برای همه انسان‌ها دعا می کنیم همانگونه که در دعای عرفه آمده است: «ای آن که بر نگاه گوشه چشم‌ها و اسرار پنهان در دل‌ها و حوادث آتیه سلسله زمان و دور روزگاران بر همه آگاهی، ای آن که چگونگی آن ذات پنهان را کسی جز او آگاهی ندارد.

 

 امروز خانه های نور و تجلی گاه میعاد فرصتی می شود برای بازگشت انسان به اصل خویش و خداوند به واسطه برگزیده ترین بنده خویش سید الشهدا(ع) ما را به خود می خواند.

 

نهم ذیحجه را روز عَرَفه گویند. این روز از روزهای مهم برای مسلمانان و از جمله شیعیان است. گرچه عید نامیده نشده اما همچون عید خوانده شده است. از سوی دیگر از آنجا که امام سوم شیعیان حرکت خود را به سوی کربلا پس از مراسم حج آغاز کرد برای شیعیان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

کد خبر 573158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha