توجه به بخش کشاورزی مصداق کامل اقتصاد مقاومتی/ اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به ایلام

خبرگزاری شبستان: معاون هماهنگ‌کننده امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، بابیان اینکه استان ایلام در زمینه آب و خاک دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است، گفت: توسعه بخش کشاورزی مصداق کامل توجه به بحث اقتصاد مقاومتی است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر حشمت‌الله عسگری، معاون هماهنگ‌کننده امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، صبح امروز(20 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان، اظهار کرد: سال گذشته بعد از انتزاع سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و انتقال بخشی از وظایف این سازمان به استانداری، معاونت جدیدی از ادغام معاونت پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری با بخشی از وظایف از سازمان مدیریت، دفتر هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع از 5 ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

وی، افزود: این دفتر دارای 4 معاونت اقتصادی، سرمایه‌گذاری، اداری مالی و مرکز نوسازی و تحول اداری است که همه ساختار اجرایی شده و کار خود را شروع کرده‌اند و تمام تلاش  این حوزه و دفتر در راستای ایجاد زمینه‌های سرمایه‌گذاری در استان به‌منظور توسعه هر چه بیشتر و اشتغال است.

 

دکتر عسگری، بابیان اینکه رسالت اصلی ما توسعه سرمایه‌گذاری در استان است، افزود: کار اقتصادی اساساً یک کار پیچده است و در استان‌های مانند استان ایلام یک فراینده پیچیده‌تری دارد و مسائل و مشکلات بیشتری پیش رو وجود دارد و انرژی بیشتری را نیز می‌طلبد.

 

معاون هماهنگ‌کننده امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، یادآور شد: ستاد تسهیل واحدهای تولیدی در استان که از قبل وجود داشته و به مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی فعال می‌پردازد و دیگر ستاد توسعه و سرعت سرمایه‌گذاری در استان است که جدیداً  شکل‌گرفته پیگیری امورات مربوط به واحدهای جدید تولیدی است که جلسات این ستاد به‌طور پیوسته برگزار می‌شود.

 

وی، با اشاره به اینکه همه مدیران در فرایند سرمایه‌گذاری نقش دارند، ابراز کرد: تمام دستگاه‌های بدون استثنا در این امر نقش دارند و در ستاد تسهیل واحدها، اشتراک اطلاعات در حوزه سرمایه‌گذاری در میان مجموعه مدیریتی استان شکل‌گرفته است.

دکتر عسگری، با اشاره به اینکه تنوع‌بخشی به منابع مالی استان و تنوع‌بخشی به منابع غیر بودجه‌های در استان از مهم‌ترین دستاوردهای دولت در این استان در سه سال گذشته بوده است، ابراز کرد: یک نگاه جدید در استان شکل‌گرفته که بر روی منابع غیر بودجه‌ای کارکنیم و یکی اینکه نگاهمان به سمت اتکا به توان مدیریتی استان باشد و اینکه به کمک مجموعه مدیریتی استان، در زمینه جذب منابع تلاش کرده و فقط منتظر ابلاغیه‌های بودجه‌ای نباشند.

 

معاون هماهنگ‌کننده امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام، ابراز کرد: یکی دیگر از ظرفیت‌های این تنوع‌بخشی مربوط به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است که در حال حاضر منابع سپرده بانکی در سه سال گذشته حدود 200 درصد رشد داشته‌اند، سه سال پیش 1500 میلیارد تومان منابع بانکی داشته‌ایم که  این میزان در حال حاضر 3 هزار و 400 میلیارد تومان است.

 

عسگری، ابراز کرد: این بخش خصوصی را در بخش پروژه‌های b.o.t  به کار گرفته‌ایم که در زمینه زیرساخت‌های استان به کار گرفته‌شده که به‌عنوان نمونه تصفیه‌خانه آب به کمک بخش خصوصی در شهرستان ایوان در حال اجراست که در تا دو سه ماه آینده افتتاح می‌شود که سرمایه خصوصی کار می‌کند و دولت از آن خدمات می‌خرد.

 

وی، گفت: یکی دیگر از منابع تامین مالی صندوق توسعه ملی است که  در سه سال گذشته 12 هزار میلیارد تومان  از منابع صندوق توسعه ملی گشایش اعتبار و یا در حال استفاده داشته‌ایم که  از این میزان 4 هزار و 270 میلیارد تومان استفاده‌شده و 8 هزار و 533 میلیارد تومان در حال استفاده است.

 

معاون هماهنگ‌کننده امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ایلام ، بیان کرد: از 4 هزار و 270 میلیارد تومان استفاده‌شده  3 هزار و 765 مربوط به صنعت  و 306 میلیارد تومان مربوط به بخش کشاورزی و 199 میلیارد تومان هم مربوط به سایر طرح‌هاست.

 

عسگری، بیان کرد: کار جدیدی که در بخش کشاورزی در استان صورت گرفته استفاده از مدل مالی برای ایستگاه‌های کوچک تأمین آب  از محل صندوق توسعه ملی که 300 میلیارد اعتبار اختصاص‌یافته است،استفاده از بدهکاری دولت  به‌شرط تضمین پرداخت در بودجه‌های سنواتی آتی کی دیگر از منابع تأمین مالی بوده است که از این بابت جاده‌سازی در مهران برای بحث اربعین حسینی با 60 میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست.

 

وی، در پایان خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی  مصداق کامل اقتصاد مقاومتی است که معیشتی است و با هزینه کم  قابل‌اجراست و این امر در استان با تکیه‌بر باغداری به‌طور جد دنبال می‌شود،  تراز استان در کشور در سه سال گذشته بالا رفته است و در کشور 50 درصد از اراضی قابل‌کشت است که در دو سال گذشته این میزان در استان 25 درصد بوده اما هم‌اکنون با اجرای طرح‌های مختلف و بحث آب‌کردن 100 هزار هکتار اراضی آبی استان از متوسط کشوری بالاتر است.

کد خبر 572884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha