پرداختن به امام علی(ع) یک امتیاز و برکت برای تئاتر است

خبرگزاری شبستان: زارعی با بیان اینکه جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر تندیس مرشد ترابی را نشان اصلی خود قرار داده است، گفت: بزرگداشتی برای مرشد میرزا علی و ۲ نفر از شهدای مدافع حرم در این جشنواره برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری امروز در نشست خبری نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی غدیر که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: جای جشنواره نقالی در بین هنرهای نمایشی خالی بود. این جشنواره را جشنواره امام علی قلمداد می کنم. در جامعه ما درست به غدیر پرداخته نشده است و ما یکی دو روز مانده به غدیر به موضوع غدیر می پردازیم. جا دارد که غدیر را به جوانان بشناسانیم.

 

زارعی با بیان اینکه جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر می تواند در عرصه هنرهای نمایشی به معرفی سیره علمی و عملی امام علی (ع) بپردازد، عنوان کرد: امیدوارم سال های سال این جشنواره به حیات خود ادامه دهد و بتواند فرهنگ غدیر و ولایت پذیری را برای جوانان تبیین کند.

 

وی ضمن تقدیر از حسین عالم بخش که ایده تشکیل این جشنواره را داده است، بیان کرد: آقای عالم بخش یک روز به دفتر من آمدند و از ایده خود گفتند. بنده استقبال کردم و دیدم جای جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر در تئاتر ما خالی است. پرداختن به این موضوع یک امتیاز و برکت برای تئاتر مملکت ماست. نشست هایی را با آقای عالم بخش و امیرحسین شفیعی در مورد جشنواره داشتیم و چارت کار را درآوردیم.

 

دبیر نخستین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر با اشاره به اینکه نقالی و پرده خوانی سالهاست رو به فراموشی رفته است، تصریح کرد: با این جشنواره علاوه بر پرداختن به غدیر می توان نقالی را احیا کرد. دوستان پرده خوان ما از این جشنواره استقبال خوبی کرده اند و 70 اثر از هنرمندان نقال به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. این جشنواره باعث می شود که جوانان در کنار پیشکسوتان قرار گیرند. در جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر حتما یکی دو نشست خواهیم داشت.

 

زارعی با بیان اینکه در سال آینده باید کارگاه های تخصصی در دومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر داشته باشیم، گفت: نیاز داریم طومارهای جدیدی در مورد غدیر، امام علی (ع) و سیره ایشان نوشته شود. باید تنوع موضوعی داشته باشیم تا به بن بست نخوریم. سالهاست که جشنواره رضوی برگزار می شود اما این جشنواره فقط به نذر و شفا می پردازد، در صورتی که باید به سیره امام رضا (ع)، اندیشه و علم ایشان بپردازیم.

 

وی خاطرنشان کرد: شخصیت امام علی (ع) دریای بیکرانی است که تا دنیا دنیاست می توانیم در مورد ایشان صحبت کنیم. ما در جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر از اساتید دعوت می کنیم تا طومار بنویسند. امسال در این جشنواره بزرگداشت مرشد میرزاعلی را خواهیم داشت، مرشد بزرگی که به خاطر بیماری سالهاست نقالی نمی کند. 2 بزرگداشت برای شهدای مدافع حرم برگزار می کنیم. شهید سیدجواد اسدی از استان مازندران تعزیه خوان و جزو هنرمندان آیینی بودند. سردار شهید احمد غلامی که 15 روز پیش به شهادت رسیدند، پیشینه نمایشی دارند و به هنر علاقه مند بودند. ایشان در نمایش اروندخون دو سه بار سر تمرین نمایش حاضر شدند و به ما سر زدند و ما از رهنمودهای ایشان استفاده کردیم.

 

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه تندیس مرشد ترابی را به عنوان نشان اصلی جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر در نظر گرفتیم، عنوان کرد: آرزوی ما این است که این اتفاق به جشنواره ختم نشود و بعد از جشنواره بتوانیم برای دوستان شرایط اجرا را فراهم کنیم. در نظر داریم که هنرمندان در حسینیه ها و مساجد به مناسبت های مختلف اجرا داشته باشند و همچنین در قهوه خانه ها نیز مثل گذشته اجرای برنامه داشته باشیم.

 

زارعی خاطرنشان کرد: اگر ما را به جشنواره سازی متهم نکنند، دوست دارم که جشنواره شاهنامه خوانی نیز داشته باشیم، حال که جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر را راه اندازی کردیم، خوب است که در روز فردوسی جشنواره شاهنامه خوانی را داشته باشیم.

 

 

کد خبر 572845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha