حجت الاسلام عباس نصیری فرد، معاون فرهنگی و آموزشی سازمان بسیج اساتید پیرامون برگزاری همایش "روش تحقیق اسلامی در علوم انسانی" به خبرنگار شبستان گفت: بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در نظر دارد در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و ایفای نقش خود در انقلاب فرهنگی و ایجاد تحول و پیشرفت در حوزه علوم انسانی با بهره گیری از توانمندی های علمی اساتید و فرهیختگان دانشگاهی و حوزوی وارد عمل شود.
دبیر همایش "روش تحقیق اسلامی در علوم انسانی"، نقد رویکردهای موجود در روش تحقیق اسلامی و شناسایی ملاکها و معیارهای شکل گیری رشته مطالعات روش شناسی در علوم انسانی را از اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد و افزود: هدف از برگزاری این همایش شناسایی رویکردهای اسلامی در روش تحقیق در علوم انسانی، آسیب شناسی رویکردهای کنونی در روش تحقیق اسلامی، نقدروش های تحقیق غربی در علوم انسانی و بستر سازی برای بازتعریف روش تحقیق در علوم انسانی است.
حجت الاسلام نصیری فرد با بیان اینکه تاکنون 150 چکیده مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است، افزود: 150 چکیده مقالات در محورهای تعیین شده "نقد پارادیمهای علوم انسانی غربی"، "روش شناسی علوم انسانی اسلامی"، "تبیین روش شناسی اجتهادی در علوم انسانی"، "نقد روش شناسی پوزیتیویستی"، "نقد روش شناسی انتقادی"، "نقد روش شناسی هرمنوتیکی" و "نقد روش شناسی گفتمانی" به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
وی درباره چگونگی برگزاری این همایش تصریح کرد: این همایش دو روزه، شنبه و یکشنبه، 12 و 13 شهریور با حضور آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه و هزار نفر از اساتید بسیجی سراسر کشور و روسای دانشگاههای سراسری، آزاد اسلامی، پیام نور و علمی کاربردی در مشهد مقدس برگزار می شود.
دبیر همایش "روش تحقیق اسلامی در علوم انسانی" با اشاره به اینکه تاریخ نهایی ارسال اصل مقالات سی ام مرداد است، گفت: علاقمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی http://tahavol.basijasatid.ir/ مراجعه کنند.
معاون فرهنگی و آموزشی سازمان بسیج اساتید، همایش "روش تحقیق اسلامی در علوم انسانی" را نخستین همایش از سلسله همایش های پلکانی در حوزه علوم انسانی این سازمان عنوان کرد و افزود: بسیج اساتید در نظر دارد یک سلسله همایش هایی را در حوزه تحول علوم انسانی برگزار کند که هر همایش لازم و پله ای برای همایش بعدی است.
وی با تاکید بر پتانسیل خوب بسیج اساتید در حوزه پژوهش و مطالعاتی علوم گفت: با توجه به خلأهای موجود در علوم، بسیج اساتید در نظر دارد کارهای مطالعاتی، علمی و پژوهشی خود را در حوزه های مختلف علوم گسترش دهد و در همین راستا کارگروه مطالعات راهبردی تحول در علوم انسانی را به ریاست حجت الاسلام دکتر خسروپناه، رئیس پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران راه اندازی کرده است.
حجت الاسلام نصیری فرد در ادامه افزود: همچنین کارگروه های دیگری در بسیج اساتید راه اندازی شده است که از جمله آنها می توان به کارگروه علوم انسانی، کارگروه علوم قرآنی، کارگروه دانش های قرآن بنیاد و کارگروه جهاد اقتصادی اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما