به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نورا براهمونی، کارشناس ارشد فنی پروژههای فائو- بخش منابع و سیاست گذاری جنگلداری در دفتر مرکزی فائو امروز(18 شهریور) در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای پروژه «احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با تأکید ویژه بر اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی و خاکهای شور» در شهرستان سرایان اظهار داشت: طی بازدید روز گذشته از منطقه سه قلعه شهرستان سرایان متوجه شدیم که این پروژه RFLDL پیشرفت خوبی داشته است.
وی با بیان اینکه حدود 4 بار است که از این پروژه در خراسان جنوبی بازدید می کنم، گفت: با گذشت زمان پیشرفت قابل توجهی در پروژه مشاهده کردیم بگونه اي که برآورد شد که این پروژه بسیار موفق خواهد بود و نتایج خوبی در پی خواهد داشت.
کارشناس ارشد فنی پروژههای فائو با تاکید بر اینکه این پروژه یک الگوی موفق برای مدیریت مشارکتی سازمان منابع طبیعی است، افزود: در این پروژه مشارکتهای مردمی در بطن کار قرار داشتند و همکاریهای بین نهادی در این پروژه دیده شد که بسیار موفق بوده است.
براهمونی با اشاره به اینکه این پروژه برای جلوگیری از تخریب اراضی، بیابان زایی و خشکسالی اجرا شده است، ادامه داد: این پروژه سعی می کند تا الگویی را معرفی کند تا معیشتهای جایگزین را برای مردم تعریف کند تا از بیابان زایی جلوگیری کند.
وی با توجه به اینکه تخریب و بیابان زایی در این مناطق صورت گرفته است، اظهار کرد: کار پروژه RFLDL این است که یک نیاز سنجی با مردم انجام دهد و به یک مشارکت و معیشت پایدار برسد.
کارشناس ارشد فنی پروژههای فائو با بیان اینکه پروژه RFLDL سبب کاهش پدیده فرسایش بادی در این مناطق شده است، گفت: بخش عمده این پروژه با بودجه دولت پیش رفته است و همکاریهای بین نهادی افزایش یافت.
براهمونی با اشاره به اینکه مردم منطقه بیشترین نقش را در اجرای این پروژه داشته اند، افزود: دورههای آموزشی بسیاری در این منطقه برای مردم برگزار شد تا معیشت جایگزینی را برای خود ایجاد کنند.
وی با تاکید بر اینکه پروژه RFLDL به عنوان یک الگوی موفق در راستای اقتصاد مقاومتی محسوب می شود، اظهار داشت: این پروژه علاوه بر ایران در کشورهای دیگر نیز گسترش خواهد یافت.
نظر شما