عزم و اراده جدی اتاق بازرگانی زنجان جهت افزایش مبادلات تجاری با کشور هلند

خبرگزاری شبستان:در راستای سیاستهای اقتصادی اتاق بازرگانی زنجان مبنی بر گسترش مبادلات تجاری استان زنجان با کشورهای مختلف، اتاق زنجان میزبان مشاور عالی وزیر کشاورزی و مشاور امور اقتصادی سفارت هلند بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی زنجان، در این دیدار که با حضور جمعی از اعضاء هیات نمایندگان اتاق و رئيس و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار گردید، رئيس اتاق زنجان ضمن ابراز خرسندی از حضور این هیات ابراز امیدواری کرد که این سفر مقدمات توسعه همه جانبه همکاریهای بلند مدت، بین استان زنجان و کشور هلند را فراهم نماید.

 

غلامحسین جمیلی از اتاق بازرگانی زنجان به عنوان یکی از قدیمی ترین و تاثیرگذارترین اتاقهای کشور نام برد و تصریح کرد که طی سال گذشته  یازده سفیر به دعوت اتاق زنجان از این استان بازدید نموده است که این امر  حاکی از عزم و اراده اتاق در راستای توسعه همه جانبه اقتصادی استان می باشد.

 

وی با اشاره به موقعیت استراتژیک استان زنجان اظهار داشت: استان زنجان در مسیر قدیم جاده ابریشم بوده و در مسیر کریدور اصلی حمل و نقل کشور قرار دارد همچنین راههای ارتباطی شرق و غرب و رسیدن به اتحادیه اروپا نیز از استان زنجان عبور می کند.

 

از سوی دیگر عبور خطوط اصلی انتقال نیرو از جمله نفت، برق ، گازو دیتا از استان زنجان جایگاه ویژه ای را برای استان ترسیم می نمایند همچنین نباید قرار گیری استان را در کانون 50 درصدی جمعیت کشور که در شعاع 400 کیلومتری این استان است و همسایگی با 5 استان مرزی کشور را نادیده گرفت.

 

رئيس اتاق زنجان در ادامه تصریح کرد: زنجان در زمره استان های معدن خیز کشور بوده و در بخشهای کشاورزی و صنعت نیز دارای پتانسیلهای بالقوه ای می باشد.

 

وی تاکید کرد: ماهیت اصلی اتاقهای بازرگانی در خصوص مشورت دهی به قوای سه گانه است و ما امیدواریم عنوان واسطه، اطلاعات مهم اقتصادی  کشور هلند را برای توسعه روابط بین زنجان و این کشور در اختیار ما قرار دهد.

 

جعفری رئيس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این نشست ضمن اشاره به تکنولوژیهای مدرن کشور هلند در زمینه کشاورزی و دامداری اظهار داشت:  ایجاد ارتباط دو سویه بین استان زنجان و انتقال تکنولوژي های به روز دنیا می تواند تاثیرات شگرفی در روند توسعه کشاورزی استان زنجان ایجاد نماید.

 

این مقام مسوول در خصوص وضعیت کشاورزی استان زنجان نیز گفت:  استان زنجان رتبه اول تولید زیتون کشور را به خود اختصاص داده است بگونه ای که 40 درصد زیتون مصرفی کشور توسط استان زنجان تامین می گردد.

 

از سوی دیگر در تولید زردآلو مقام سوم  ، تولید انگور رتبه 6 و تولید سیب درختی جایگاه 8 کشور  را از آن خود نموده است. وی با اشاره به مساحت 2 میلیون هکتاری مزارع استان نیز گفت این میزان زمین کمی کمتر از نصف مساحت کشور هلند است.

 

تنوع آب و هوایی و کاشت بیش از 60 نوع محصول با کیفیت و صادرات بیش از 2 محصولات تولیدی در استان از دیگر موضوعاتی بود که رئيس سازمان جهاد کشاورزی در این جلسه به آن اشاره نمود.

 

وی از کمبود آب به عنوان یکی از مهمترین چالش‌های  کشاورزی در استان زنجان نام برد و تصریح کرد: مدیریت آب در کشور هلند بسیار مطلوب بوده و بخش آکادمیک هلند در این راستا می تواند کمک شایانی به بخش کشاورزی استان نماید.

 

کاهش مصرف انرژي و کمک به راه اندازی گلخانه های مدرن مباحثی بود که رئيس سازمان جهاد کشاورزی خواستار همکاری گسترده کشور هلند با استان زنجان شد.

 

در ادامه کلانتری نائب رئيس اتاق زنجان نیز در پاسخ به سوال مشاور وزیر کشاورزی کشور هلند در خصوص علل ممانعت  واردات پنیر به ایران گفت: هزینه تولید پنیر در ایران به مراتب پایین تر از کشور هلند است چرا که در زنجان از هر 5 کیلوگرم شیر 1 کیلوگرم پنیر تهیه می شود این در حالی است که برای تولید همین میزان پنیر در هلند 20 کیلوگرم  شیرمورد نیاز است لذا قیمت پایین پنیر در ایران و حمایت دولت از تولید داخلی از جمله علل عدم  واردات پنیر هلندی به ایران می باشد.

 

 مقدم فرد نائب رئيس اتاق زنجان نیز در این نشست آمادگی بخش خصوصی استان را برای همکاری شرکتهای هلندی در راستای فراوری محصولات کشاورزی استان اعلام کرد و گفت: جهت فراوری سیر ، سیب درختی و کشمش طرحهایی داریم که آماده ایم با شرکای خارجی در خصوص فراوری این محصولات و استفاده از تکنولوژيهای روز دنیا وارد مذاکره شویم.

 

ضرغام یکی دیگر از اعضاء هیات نمایندگان اتاق زنجان با اشاره به صادرات سیب زمینی و گوجه فرنگی به کشور روسیه اظهار داشت: این کشور جذابیتهای خوبی برای ما دارد از این رو ما تنها کمکی که می می توانیم از تجار هلندی بگیریم ارتقاء تکنولوژي تولید در استان است.

 

همچنین با توجه به وجود بازارهای بکر در کردستان عراق و سوریه و وجود مواد لبنی مازاد با مصرف در ایران ما اماده تولید محصولات لبنی تحت لیسانس شرکتهای هلندی  و صادرات آن را به این کشور هستیم.

 

عطائیان نیز به عنوان یکی دیگر از حاضرین در این نشست خواستار تشکیل کمیته ای مشترک با اعضاء اتاق و سفارت هلند شد.

 

مشاور عالی امور اقتصادی کشور هلند نیز در این نشست از هلند بعنوان یکی از اصلی ترین صادرکنندگان محصولات کشاورزی به دنیا  یاد کرد و گفت : ما در تولید برخی  از محصولات پس از آمریکا، رتبه دوم جهانی را داریم از این رو تولید محصولات کشاورزی نقش مهمی را در اقتصاد هلند ایفا می کند.

 

وستر هاوس اظهار کرد: هلند کشور کوچکی است و از قرن ها قبل برای دستیابی به بازارهای جهان، صادرات و واردات را آغاز کرده است و تجربه خوبی در زمینه تجارت دارد.

 

مشاور عالی امور اقتصادی سفارت هلند در ایران به رفع تحریم های پیش روی ایران اشاره کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از شرکت های هلندی علاقه مند به همکاری با ایران هستند ولی لازمه توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان 2 کشور، ارزیابی وضعیت موجود و فرصت های سرمایه گذاری است .

 

وی ادامه داد: در هلند همکاری قابل توجهی میان دانشگاه ها، بخش خصوصی و بخش دولتی وجود دارد و این سه در کنار این همکاری، رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند.

 

مشاور عالی امور اقتصادی سفارت هلند در ایران ادامه داد  به نظر می رسد که دولت ایران علاقه مند به صادرات محصولات کشاورزی مازاد خود به خارج از کشور به ویژه اروپا است از اینرو ما می توانیم  شرایط را به گونه ای فراهم نماییم  که بستر افزایش صادرات محصولات کشاورزی ایران به اروپا فراهم شود.

 

در پایان این نشست مقرر گردید نمایندگانی از اتاق زنجان و سفارت هلند برای پیگیری موارد مورد تفاهم و گسترش بیشتر همکاریها از سوی دو طرف انتخاب شوند.

کد خبر 572459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha