به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان به خراسان رضوی، رییس کمیته امداد امام خمینی با کارکنان و مسئولان و فرماندار و مولویان شهرستان تایباد دیدار کرد.
غلامرضا التفاتی، مدیر کمیته امداد شهرستان تایباد گفت: شهرستان تایباد خط مقدم تهاجم فرهنگی به دلیل اینکه شهرستان تایباد در مرکز مشترک با کشور افغانستان قرار دارد خط مقدم تهاجم فرهنگی است. در این شهرستان 2 تشیع شیعه و سنی با وحدت در کنار یکدیگر زندگی می کنند و ما تلاش می کنیم تا فرهنگ کهن و هنری این شهرستان حفظ شود.
در هنگام صحبت های التفاتی، برق سالن جلسه قطع شد و رییس کمیته امداد به مزاح گفت: فکر می کنند بنده وزیر نیرو هستم اما اشتباه گرفته اند که می خواهند حال مرا بگیرند.
مدیر کمیته امداد شهرستان تایباد سخنان خود را در تاریکی ادامه داد و گفت: مشکلات این شهرستان بیکاری و نبود سرمایه گذاری است. تعداد 2 هزار و 881 خانوار که معادل 5 هزار و 952 نفر می شود تحت حمایت کمیته امداد هستند.
وی تصریح کرد: مددجویان شهرستان تایباد 100 درصد شهری و 40 درصد روستایی هستند و ما 1554 زن بدسرپرست خانواده و 1327 سرپرست ناتوان مرد داریم که تحت پوشش قرار داده ایم. تعداد 1412 مورد به دلیل فوت سرپرست، 186 نفر به دلیل طلاق، 2 نفر متارکه، 38 نفر بیمار، 1008 نفر ازکارافتاده، 235 نفر سرباز و زندانی تحت پوشش ما قرار گرفته اند.
التفاتی با بیان اینکه 2 مددکار در این شهرستان فعالیت می کنند، گفت: سرانه پرونده هر مددکار 1441 است.
در این هنگام فتاح به شوخی گفت: رکورد را شکسته اید و من می دانستم به کجا می آیم و وضعیت تعداد نیروی مددکار خوب نیست.
مدیر کمیته امداد شهرستان تایباد بیان کرد: در پنج ماهه امسال تعداد 12 وام اشتغال داده ایم که فتاح در پاسخ گفت باید این وام اشتغال را تقویت کنید.
وی تصریح کرد: تعداد 62 پشت نوبت مسکن روستایی و 87 پشت نوبت مسکن شهری داریم.
التفاتی فزود: از سال 90 تا 95 سه هزار و 504 طرح اشتغالزایی را در شهرستان راه اندازی کرده ایم که عمده فعالیت ما صنایع دستی، دامپروری و کاشت زعفران است.
وی ادامه داد: عدم دسترسی به جاده مناسب، محدودیت های ارتباطی، عدم توانایی مددجویان برای پیدا کردن ضامن، عدم توانایی ضمانت مددجویان برای دریافت وام، کاهش نزولات طبیعی، مهاجرت گسترده از دیگر مشکلات این شهرستان است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) در میان سخنان التفاتی گفت: تعداد یتیم های تحت پوشش را نیز اعلام کنید که او پاسخ داد تعداد 384 یتیم تحت پوشش داریم که یک هزار و 878 حامی دارند که 28 درصد حامیان بومی و 72 درصد غیر بومی هستند.
در پایان سخنان مدیرکل کمیته امداد شهرستان تایباد، فتاح خطاب به او با مزاح گفت: اگر وصیتی داری بنویس و دیگر سخن را به پایان برسان که با خنده حضار روبرو شد.
در ادامه نیز حسین شرافتی، فرماندار شهرستان تایباد به ایراد سخنانی پرداخت و از مدیر کل کمیته امداد شهرستان تایباد تعریف و تمجید کرد و او را فردی زحمتکش دانست و گفت: آقای التفاتی روز گذشته به من گفتند هنگامی که آقای فتاح به این شهرستان می آید هوای ما را داشته باش و بنده نیز گفتم ما خاطرات خوبی از رییس کمیته امداد داریم اما التفاتی گفت ما خاطرات خوبی نداریم که این سخن با خنده پرویز فتاح روبرو شد و او نیز پاسخ داد پس دست مرا خوانده اند.
شرافتی بیان کرد: تعداد 352 پروژه در هفته دولت افتتاح شد که 285 پروژه برای کمیته امداد است.
فرماندار شهرستان تایباد تصریح کرد: این شهرستان پایتخت وحدت دنیا است و مردم شیعه و سنی با وحدت کنار یکدیگر زندگی می کنند و آنان عشق به نظام دارند و ولایتمدار هستند و در کنار نیروی انتظامی و سپاه از مرزها دفاع می کنند.
وی تاکید کرد: شهرستان تایباد 90 کیلومتر با کشور افغانستان فاصله دارد اما خوشبختانه امنیت زیادی دارد در صورتی که افغانستان جولانگاه دشمنان است.
وی بیان کرد: 50 درصد نیاز کشور از دروازه ایران با کشور افغانستان وارد می شود و روزانه 2 هزار مهاجر از این معبر با خدمات، تکریم و آموزش بهداشتی عبور می کنند و تعداد 2 هزار و 500 مسافر نیز با گذرنامه از مرز این شهرستان می گذرند به همین دلیل این منطقه استراتژیک است.
وی تاکید کرد: به زودی شهرستان تایباد تبدیل به یک منطقه آزاد می شود مناطق آزاد گاها با چالش هایی روبرو می شوند اما در این منطقه دیگر واردات نخواهیم داشت و صادرات خواهیم کرد تا ایجاد اشتغال کنیم.
همچنین پس از پایان سخنان شرافتی، امام جمعه اهل تسنن مولوی صالحی نیز به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: جمله خود را با دو قطعه شعر که درباره ولایتمداری مردم شیعه و سنی تایباد است، آغاز می کنم که در این میان فتاح به مزاح گفت مولوی شاعرم هستی!
مولوی صالحی پس از خواندن اشعاری تصریح کرد: این شهرستان تلفیقی از شیعه و سنی است که با وحدت در کنار یکدیگر زندگی می کنند و با آگاهی نیز توطئه دشمنان را خنثی می کنند و خدمات رسانی میان شیعه و سنی نیز عادلانه است.
امام جمعه اهل تسنن تصریح کرد: مددجویان کمیته امداد امام خمینی را خانه خود می دانند و همین مسئله نیز وحدت بین مردم را تقویت می کند.
وی از فتاح درخواست کرد تا وام های اعطایی کمیته امداد به صورت کامل، قرض الحسنه باشد و دیگر 4 درصد کارمزد دریافت نشود و رییس کمیته امداد نیز این درخواست را قبول کرد.
مولوی صالحی همچنین از رییس کمیته امداد درخواست کرد تا از زنانی که با غیر ایرانیان ازدواج کرده اند و مرد خانه آنان را با چند فرزند رها کرده است نیز حمایت کند.
وی بیان کرد: بهبود وضعیت مسکن به ویژه در روستاها موجب جلوگیری از مهاجرت می شود که باید به این موضوع نیز توجه شود.
نظر شما