یک روحانی باید در جامعه دشمنی را برطرف و به خیرخواهی مبدل کند

خبرگزاری شبستان: آیت الله استادی با بیان این که شرط پیامبری زهد است و اگر نباشد تأثیرگذار نخواهد بود، گفت: اگر در منطقه ای دشمنی وجود دارد، روحانی باید این هنر را داشته باشد که دشمنی را برطرف و به خیرخواهی مبدل کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله رضا استادی، دبیر شورای عالی حوزه های علمیه امروز (17 شهریور) در مراسم آغاز سال تحصیلی 96-95 جامعة المصطفی العالمیه  که در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) با شعار«توسعه کمّی و کیفی آموزش با رویکرد مرجعیت علمی المصطفی» برگزار شد، عنوان کرد: در اسلام، علم، عالم و معلم مورد تکریم بسیار بوده است و این امر از افتخارات دین مبین اسلام است چون در هیچ دین و آئینی تا این اندازه از علم تجلیل نشده است.

 

روحانی باید بتواند شبهات مردم را برطرف کند

 

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: دانش پژوه علوم دینی با دیگران اختلاف دارد و در مراکز دینی باید طلاب و دانش پژوهانی تربیت شوند تا بتوانند در نشر معارف دینی در سراسر دنیا تأثیرگذار باشند.

 

آیت الله استادی افزود: پیامبر گرامی اسلام (ص) در یکی از روایت ها ویژگی هایی را برای عالم ذکر می کند، از جمله پنج ویژگی برای عالم ذکر کرده است که برای خیر دنیا و آخرت استاد و شاگرد و همه ما کافی است.

 

وی ادامه داد: اولین ویژگی عالم این است که باورها و اطلاعات دینی او به گونه ای باشد که بتواند شبهات مردم را برطرف کند.

 

وظیفه عالم و استاد، افزایش اطلاعات طلاب است

 

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: امروز شک و شبهه در دنیا و به ویژه در میان جوانان زیاد شده است، پیامبر اکرم (ص) می فرماید که به دنبال عالمی بروید که هم خود بری از شک باشد و هم وقتی مردم او را می بینند، شک و شبهاتشان برطرف شود.

 

آیت الله استادی اضافه کرد: وظیفه عالم و استاد، افزایش اطلاعات طلاب است، امروز اسم دانشجو، استاد، طلبه و معلم کارآیی ندارد، بلکه سواد، اطلاعات و معلومات مهم است و امروز استاد و دانشجو باید  به این فکر باشند که به علم خود بیافزایند.

 

وی با اشاره به این که حق پذیری دومین و مهمترین ویژگی عالم موثر است، گفت: امروز در برابر شبهات و نقشه های دشمن باید پاسخ های مناسب داشته باشیم، اطلاعات دینی عالم باید کامل باشد و زندگی داشته باشد که شک و شبهه را در میان مردم برطرف کند.

 

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: طلبه باید در هر مقطعی پاسخگوی شبهات باشد، همچنین دانشجو و عالم باید حق را بپذیرد تا بتواند ترقی کند.

 

هر استاد و عالمی باید در عمل و گفتار خود تواضع داشته باشد

 

آیت الله استادی، سومین ویژگی عالم موثر از نگاه پیامبر اکرم را تواضع بیان کرد و افزود: ما در مطالب علمی، اعتقادات و فقه خود باید بتوانیم حق را از باطل تشخیص دهیم، برخی اساتید و علما هستند که حاضر به پذیرفتن سخن حق نیستند، در حالی که اگر استاد اشتباهی مرتکب شد، باید به صورت صریح به اشتباه خود اعتراف کند.

 

وی با اشاره به اهمیت تواضع در عمل و گفتار انسان، گفت: پیامبرگرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) از همه متواضع تر بودند، علما و اساتید مقاماتی دارند اما قابل قیاس با اهل بیت (ع) نیست، اهل بیت (ع) انسان هایی متواضع بودند و هر استاد و عالمی باید در عمل و گفتار خود تواضع داشته باشد.

 

اگر مردم مادیت را در علما ببینند، سخن و گفتار عالم موثر نخواهد بود/ روحانیون به دنبال مادیات نباشند

 

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: اگر روحانی بخواهد موثر باشد، نباید مادی باشد، اگر طلبه مادی باشد نمی تواند موثر باشد، استاد، معلم و روحانی می تواند موثر باشد که مردم لمس کنند که او دنبال مادیات نیست.

 

آیت الله استادی ادامه داد: عالمی موثر است که اگر فکر مادی در دیگران وجود دارد، بتواند دیگران را به مادی نبودن دعوت کند، اگر مردم مادیت را در علما ببینند، سخن و گفتار عالم موثر نخواهد بود.

 

وی با اشاره به این که روحانیون به دنبال مادیات نباشند، یادآورشد: امروز یکی از مشکلات برخی روحانیون، مادی گرایی است و به همین دلیل بر مردم تأثیرگذار نیستند، در حالی که برخی علما و افراد دینی در جامعه به خاطر مادی نبودن توانسته اند که در برخی جوامع تحول ایجاد کنند.

 

روحانی باید در جامعه دشمنی را برطرف و به خیرخواهی مبدل کند

 

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به این که شرط پیامبری زهد است و اگر نباشد تأثیرگذار نخواهد بود، عنوان کرد:  اگر در منطقه ای دشمنی وجود دارد، روحانی باید این هنر را داشته باشد که دشمنی را برطرف و به خیرخواهی مبدل کند.

 

آیت الله استادی بیان داشت: امروز دشمن از اختلاف و تفرقه استفاده می کند و مسلمانان را به جان هم انداخته است، روحانی باید به گونه تربیت شود و برنامه ریزی کند که بتواند اختلاف را از جامعه بزداید.

 

وی گفت: امروز برخی دودستگی ایجاد می کنند و سخنانی می گویند که باعث ایجاد دودستگی در جامعه می شودند، امروز کسی به جز دشمن از اختلاف استفاده نمی کند، طلبه باید به گونه ای باشد که بتواند یکدستگی و اتحاد را در جامعه به وجود آورد.

 

شرط اول طلبگی اخلاص است/ در جوانی بهتر می توان اخلاص، معنویت و علم را پرورش داد

 

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: اگر روحانی مخلص نباشد، حتی اگر کارش موثر هم واقع شود، برای خودش فایده ندارد؛ شرط اول طلبگی این است که با خدا باشد و برای خدا هر عملی را انجام دهد.

 

آیت الله استادی اظهار کرد: اخلاص تنها با تمرین میسر می شود، یکی از نقشه های شیطان این است که انسان را به عنوان این که اخلاص وجود ندارد، از کار خیر باز می دارد؛ در حالی که هم باید اخلاص وجود داشته باشد و هم کار خیر صورت بگیرد.

 

وی یادآور شد: اخلاص در جوانان بهتر می تواند شکل بگیرد، در جوانی بهتر می توان اخلاص، معنویت و علم را پرورش داد و آغاز سال تحصیلی، جای این تصمیمات از جمله اخلاص، حق پذیری و برطرف کردن کدورات وجود دارد.

کد خبر 572310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha