به گزارش خبرگزاری شبستان، به دنبال خشکسالی در شاخ آفریقا و قربانی شدن 29 هزار کودک سومالیایی بر اثر گرسنگی، مقامات کشورهای مخلتف کمک رسانی به این کشور آسیب دیده را خواستار شدند.
احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی گفت: برگزاری نشستهای فوق العاده با هدف کمک رسانی هرچه بیشتر انجام می شود و سازمان های اسلامی باید برای مقابله با خشکسالی و کمک به مردم فعالتر عمل کنند.
وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به اینکه قصد بازدید از اتیوپی و جنوب آفریقا در نیمه ماه آینده را دارد، اظهار داشت: تاکنون به دلیل غارت مواد غذایی ارسالی از سوی برنامه جهانی غذا از بزرگترین اردوگاه پناهندگان در موگادیشو، 10 نفر کشته و زخمی شده اند.
این حادثه علاوه بر خشکسالی، خانواده ها را مجبور کرده است تا از این اردوگاه پا به فرار بگذارند.
مسئولان دولت سومالی پس از بازدید از این اردوگاه وعده داده اند که اوضاع بهبود پیدا خواهد کرد، با این حال مردم نگران خود و خانواده هایشان هستند.
وضعیت در سومالی بحرانی گزارش شده است و از طرفی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد به دلیل سیطره حرکت الشباب امکان ارسال غذا به بعضی از مناطق جنوبی را ندارد.
سازمان ملل متحد از قحطی و خشکسالی در هفته های اخیر در سومالی خبر داده است و از مردم و سازمانهای جهانی خواسته است تا به کمک مردم سومالی بشنابند.
کودکان در سومالی از وضعیت وخیم تری برخوردار هستند، زیرا در هر 6 دقیقه یک کودک جان می بازد و خانواده ها قادر به فراهم کردن ابتدایی ترین وضعیت معیشتی خود نیستند.
با این وجود، کمکهای سازمان ملل متحد به سومالیایی ها ادامه دارد و این سازمان از شرکتهای هواپیمایی جهانی خواسته است تا برای ارسال کمک به آسیب زدگان آنان را حمایت هوایی کنند.
بنابر گزارش الجزیره، خانم جوست شیران، رئیس بخش کمکهای غذایی سازمان ملل اظهار داشت: باید هر چه سریعتر به مردم سومالی کمکهای غذایی ارسال شود تا بیشتر از این آمار قربانیان بالا نرود.
رئیس بخش کمکهای غذایی سازمان ملل گفت: 45 در صد از ساکنان منطقه از سوء تغذیه رنج می برند و باید به سرعت به آنان کمک رسانی شود.
کریستوفر تیدی ازسازمان کودکان وابسته به سازمان ملل(یونیسف) گفت: صدها نفر روزانه به بزرگترین پایگاه نظامی پناهندگان کنیا«داداب» پناه می آورند تا شاید جان خود و کودکانشان را نشان دهند.
وی پس از دیدار از این پایگاه نظامی گفت: بسیاری از کودکان به قدری از ضعف شدید رنج می برند که قادر به بلعیدن غذا نبستند و باید از طریق سرم غذا به آنها برسد.وی افزود : اوضاع خیلی اسفناک است، کودکی سه ساله ای را دیدم که فقط 5 کیلو گرم وزن داشت.
سومالی یکی از بالاترین درصدهای مرگ و میر کودکان جهان را داراست. 10 درصد از کودکان در هنگام تولد و 25 درصد از آن دسته که هنگام تولد جان سالم بدر میبرند، قبل از رسیدن به پنج سالگی از دنیا میروند. سومالی از لحاظ مبتلایان به ویروس اچ آی وی ایدز کمترین درصد در آفریقا و جهان را داراست.
در سومالی – که از زمان آغاز جنگ داخلی و بمدت 14 سال در انزوا بوده و دارای جمعیت مذهبی مسلمان نیز میباشد – نرخ این بیماری در حد یک و نیم تا 2 درصد کل جمعیت بزرگسال است.
پایان پیام/
مقامات کشورهای اسلامی به دلیل بحرانی بودن وضعیت قحطی در سومالی، به امداد رسانی هر چه سریعتر فرا خواندند.
کد خبر 57231
نظر شما