نام آران و بیدگل به عنوان یکی از پیشتازان قیام، در تاریخ انقلاب به ثبت رسیده است

خبرگزاری شبستان: رییس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل گفت: نام آران و بیدگل به‌عنوان یکی از پیشتازان مبارزه و قیام در تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رسیده است.

حجت الاسلام سمیع الله مردان رییس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: نهضت امام خمینی(ره) و مبارزات انقلابی آن، اسلام سیاسی را رویاروی رژیم طاغوتی قرار داد.


وی افزود: قیام های مردمی نقطه عطف انقلاب اسلامی بود که از 15 خرداد 42 آغاز شد و در 17 شهریور 57 به اوج خود رسید.


این مبارز انقلابی تصریح کرد: نام آران و بیدگل به‌عنوان یکی از پیشتازان مبارزه و قیام در راه پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ انقلاب به ثبت رسیده است.


حجت الاسلام سمیع الله مردان در خصوص واقعه قیام خونین 17 شهریور در آران و بیدگل خاطر نشان کرد: شهریور ماه سال 1357 مصادف با ماه رمضان بود و در شب های این ماه مبارک، در اکثر مجالس مذهبی و مساجد از اسارت و خفقان و نبودن آزادی و توهین رژیم به مقدسات ملت ایران صحبت می شد و مردم اعتراض خود را در قالب راه پیمایی نشان می دادند.


وی با اشاره به اینکه روحانیون از پیشتازان این حرکت انقلابی بودند، خاطر نشان کرد: حرکت مردمی آران و بیدگل که منجر به قیام 17 شهریور شد، از 12 شهریور همزمان با شب عید فطر آغاز شد که در این روز بیش از یک هزار نفر از مردم این شهر با حضور در حرم امامزاده محمدهلال بن علی(ع) با نیروهای ژاندارمری درگیر شدند و عده ای دستگیر و روانه دادسرا شدند.


این مبارز انقلابی افزود: در روز عید سعید فطر نیز به دستور روحانیون، چند هزار نفر از مردم آران و بیدگل از تمام مساجد به صحن مطهر حضرت محمد هلال (ع) آمدند و پس از اقامه ی نماز عید به راه پیمایی پرداختند.


مردان افزود: درگیری ها تا روز 17 شهریور ادامه داشت و در نتیجه ی درگیری های این روز، جواد عبداللهی در خیابان منتهی به حرم حضرت محمد هلال بن علی (ع) و علی خدمتی در محله ی دروازه به شهادت رسیدند و  چند نفر از مبارزان زخمی شدند و به بیمارستان انتقال یافتند و تعدادی از برادران دستگیر و به پاسگاه منتقل شدند .


وی افزود: بر اساس اسناد موجود، در این روز بیش از ۲۰ نفر از نیروهای انقلابی در اطراف حرم هلال بن علی(ع) مجروح و عده ای دستگیر شدند و در مجموع ۴۰۰ گلوله تیراندازی شد.


این مبارز دوران انقلاب خاطر نشان کرد:  پس از شهادت جواد عبداللهی، به پاس احترام خون این شهید و برادرش شهید علی محمد عبداللهی، که در قم بر اثر عبور تانک از روی پیکرش به شهادت رسید، جمعیت تظاهرات کننده، هر روز از جلوی منزل این شهیدان بزرگوار طی مسیر می‌کردند و بدین ترتیب با شهدا پیمان وفاداری می‌بستند و این حرکت تا پیروزی انقلاب ادامه داشت.


حجت الاسلام مردان افزود: قیام مردمی در این شهر تا بهمن 57 ادامه داشت که در ادامه منجر به شهادت شهید عبدالله غفوره در جنب مسجد جامع قاضی و مجروح شدن تعداد زیادی از مردم انقلابی و دستگیری تعدادی از انقلابیون در این مدت شد.


رییس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل تصریح کرد: قیام 17 شهریور، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب بود که زمینه های پیروزی انقلاب اسلامی و مردمی را فراهم کرد.


حجت الاسلام مردان افزود: مردم این شهرستان در طول دوران دفاع مقدس نیز مدال درخشانی بر گردن آویختند و بیش از یک درصد مردم این شهر در آن دوران به درجه رفیع شهادت نائل شده‌اند که با توجه به جمعیت 72 هزار نفری آن دوران، شهرستان آران و بیدگل رتبه نخست ایثارگری را در بین شهرهای کشور به خود اختصاص داد و از آن زمان به دارالشهدای کشور معروف شد.


عضو شورای فرهنگ عمومی آران و بیدگل افزود: میانگین شهدای استان اصفهان به‌ عنوان استان نمونه در ایثارگری از هر 220 نفر یک شهید است در حالی که این میانگین در شهرستان آران و بیدگل از هر 87 نفر یک شهید است.


مردان خاطر نشان کرد: مردم این شهرستان همواره و در همه سختی‌ها یار و یاور انقلاب و نظام بوده‌اند و به آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و شهدا پایبند و پشتیبان ولایت فقیه هستند.

 

کد خبر 572295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha