حجت الاسلام رمضان اکبری، از اساتید دانشگاه، امروز (17 شهریور) ضمن تبریک دهه ولایت و موسم حج به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: حج ابراهیمی، آنچه که در قرآن آمده یعنی برائت از مشکرین و کفار بنابراین حج به معنای برائت است.
وی اظهار کرد: پیامبران و بزرگان، مکتب معنوی و دینی حج را به عنوان برائت از مشکرین و کفار می دانند و انجام می دهند که در مقطعی متاسفانه حاکمان بلوک شرق و غرب در دوران حکومت پهلوی اول و دوم بر این منطقه سیطره داشتند و به طور کامل مفهوم حج ابراهیمی و برائت از مشرکین از بین رفت.
حجت الاسلام اکبری بیان کرد: بعد از انقلاب اسلامی ایران، یکی از کارهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه)، مسئله حج ابراهیمی بود و در پیامی، حج بدون برائت از مشرکین را بی معنا و مفهوم اعلام کرد.
وی ابراز کرد: مساجد، مرکز ثقل تمامی حرکت های دینی و معنوی است و اولین نقش را در این زمینه، ایفا می کند که اینجاست پی می بریم، مسجد، هادی و هدایت گر نسل نو و جوانی است که به دنبال اندیشه های ناب و تازه هستند.
حجت الاسلام اکبری تصریح کرد: نه تنها مسئله برائت از مشکرین بلکه تمام امور مسلمانان اعم از مادی و معنوی باید در مساجد، بررسی و حل شود.
وی گفت: تربیت یافتگان مساجد، آنهایی هستند که در سال 57 با دست خالی در مقابل آمریکا و هم پیمانانش، مقاومت کردند و ایستادند و جانانه هشت سال دفاع مقدس را مدیریت نمودند.
امام جماعت مسجد حجتیه صبوری قائمشهر اظهار کرد: مسجد می تواند نمایشگر صحنه عظیم معنوی، سیاسی و اجتماعی باشد و حج ابراهیمی برخاسته از دل مساجد است.
وی بیان کرد: در سال های اخیر به لطف خداوند متعال، دعای عرفه در شهرها و روستاهای مازندران، مطرح است و جلسات عرفه، برپا می شود تا مردم هر چه بیشتر، این روز مهم را بشناسند که در حقیقت خودشناسی، محور و پایه خداشناسی است.
حجت الاسلام اکبری با اشاره به اینکه اصل معنای عرفه، همان شناخت خویشتن است که هر انسانی، خویشتن و وجودش را بشناسد، ابراز کرد: روز عرفه، بهترین فرصت برای این شناخت و یادآوری است که بسیاری از انسان ها، به دلیل تشنه بودن به معارف الهی، خویشتن خود را در چنین جلسات و مکان هایی، جستجو می کنند.
نظر شما