به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، در ابتدای مراسم، «کمال تبریزی» دبیر هجدهمین جشن خانه سینما، فیلم کوتاه را کلاس اول فیلمسازی و الفبای سینما را فیلم کوتاه دانست و گفت: مهمترین ویژگی فیلم کوتاه این است که دارای وجه تجربی و بی پروا است و بزرگان سینما که امروز محبوب ما هستند فعالیت خود را از فیلم کوتاه آغاز کرده اند.
وی با بیان اینکه در این نوع سینما است که فیلمساز می تواند تجربه های فوق العاده ای کسب کند، توضیح داد: فعالیت در فیلم کوتاه همیشه هیجان انگیز است و فیلمسازان این حوزه، هیچ گاه از ساخت آن دست نمی کشند. هر کاری که در فیلم بلند نمی توان انجام داد در فیلم کوتاه به راحتی می توان تجربه کرد به همین دلیل باید و نبایدهایی که در سینمای بلند وجود دارد نباید در سینمای کوتاه وجود داشته باشد زیرا فیلم کوتاه یک آزمایشگاه برای سینمای ایران است.
تبریزی با تاکید بر اینکه جشن فیلم کوتاه نیز مانند مستند و انیمیشن، از سال آینده به صورت مستقل برگزار می شود، گفت: نام جشن مستقل برازنده سینمای فیلم کوتاه است و دوستان انجمن فیلم کوتاه باید بدانند که از سال آینده باید به فکر یک تندیس و نشان خود باشند چرا که از سال آینده تندیس های خانه سینما در اختیار آنها قرار نمی گیرد.
وی همچنین افزود: اگر آیین نامه تصویب شود از سال آینده یک یا ۲ تندیس در جشن بزرگ به هرکدام از این جشن ها اختصاص داده می شود.
در بخش دیگری از این مراسم، از خسرو سینایی تقدیر به عمل آمد و نشان «ایسفا» به وی اهدا شد. برای اهدای این نشان به سینایی، امید روحانی، علی لقمانی، مهدی احمدی و مهدی جعفری روی صحنه آمدند.
خسرو سینایی بعد از دریافت نشان ایسفا در سخنانی با اشاره به اینکه دوستانم، ثروت من هستند، گفت: دوستانم بدون چشم داشتی هر زمان که خواستم من را در ساخت فیلم کوتاه همراهی کردند. هر زمان که از ساختن فیلم بلند خسته می شوم، برای ارتباط عاشقانه با سینما سراغ فیلم کوتاه می روم. در اینجا می خواهم از سینمایی که یک عمر به من فرصتی داد تا رنگارنگ، پرفراز و نشیب و پربار زندگی کنم تشکر کنم.
وی خاطرنشان کرد: این سینما باعث شد تا در زندگی احساس بیهودگی نداشته باشم و همه این سالها فیلم ساختم تا لذت ببرم.
سینایی با بیان اینکه تاکنون ۱۲۰ ساخته است، تصریح کرد: اگر از من بپرسند کدام فیلم هایم را دوست دارم تنها نام ۴ فیلم کوتاهی که ساختم را می آورم چرا که برای ساخت فیلم کوتاه ملاحظه سانسور و فروش را نداشتم.
وی بیان کرد: وقتی سهراب شهیدثالث به ایران آمده بود به من گفت که چرا فیلم سینمایی نمی سازم و به او گفتم که می خواهم تمام نقاط چم و خم سینما را از فیلم کوتاه یاد بگیرم و به ساخت سینمایی برسم.
این فیلمساز با اشاره به اینکه هنوز در انتظار ساخت برخی از فیلمنامه هایش است، گفت: درست زمانی که فکر کردم همه چم و خم ساخت فیلم را یادگرفتم نتوانستم فیلم هایی را که دوست داشتم بسازم چرا که بودجه ساخت آن فراهم نبود مانند «قطار زمستانی».
امید روحانی نیز در سخنانی در مورد خسرو سینایی گفت: خسرو سینایی نگاهی جامع الاطراف به سینما دارد و به خوبی تعادل بین وجه ادبی نمایشی و هنری سینما را حفظ کرده است اما طی این همه سال ما این فرصت را پیدا نکردیم که در مورد نقش سینمایی او صحبت کنیم و شاید این امر بر گردن ما منتقدان است.
نظر شما