ارتباط معنادار  عوامل مسجد با احیاء فرهنگ روستا/ همایش های منطقه ای فرصتی برای بروز توانمندی استان هاست

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، با اشاره به پراکندگی خاص روستاها در کشور، گفت: روستاها و مناطق عشایری باید در توسعه متوازن فرهنگی مدنظر قرار بگیرند.

خبرگزاری شبستان: ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در نظر دارد امسال همایش های منطقه ای پنجمین کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر را با رویکرد گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و با شرکت ائمه جماعات ومدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری روستایی در 5 منطقه از کشور و با تمسک به نور اهل بیت(علیهم السلام) برگزار کند.

 

تکریم ومعرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا، شبکه سازی ، توانمندسازی و انتقال تجربیات، بررسی و ارائه راهکارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ روستا و عشایرو گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و شناسایی ظرفیت های بومی مناطق روستایی از اهداف کنگره امسال اعلام شده است.

طیب صفری مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، با اشاره به میزبانی این استان در همایش منطقه ای غرب کشور، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت:نباید نقش روستاها را در توسعه فرهنگی کشور فراموش کرد چرا که نیمی از جمعیت کشور در روستاها و مناطق عشایری زندگی می کنند.

 

وی تصریح کرد: در توسعه متوازن فرهنگی نیز باید روستاها و مناطق عشایری را مدنظر قرار داد.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، بیان کرد: باتوجه به پراکندگی خاص روستاها در کشور ارائه خدمات فرهنگی امری دشوار است لذا خدمات فرهنگی در راستای توسعه فرهنگی باید از طریقی که امکانش هست یا در قالب واگذاری به خود روستائیان انجام بگیرد.

 

وی در خصوص نقش ائمه جماعات و مدیران مسئول کانون ها در احیای هویت روستایی و فرهنگ بومی مناطق مختلف، ابراز کرد: مسجد در روستاها حلقه اتصال تمام اهالی روستا است و قداست آن باعث می شود همه اهمیت خاصی برای آن قائل شوند لذا عوامل مسجد نیزدارای احترام خاصی می باشند در این میان نقش امام جماعت نقش بسزایی است و مدیر کانون نیز بخاطر برگزاری کلاس ها و برنامه ها کانون می تواند اثرات مثبتی در احیاء فرهنگ و هویت روستا داشته باشد.

 

صفری، اظهار کرد: از آنجا که عوامل بیرونی مانند رسانه های بیگانه برنامه هایی جهت تخریب فرهنگ اصیل روستا دارند لذا آگاه کردن مردم به واسطه تعالیم دینی و مذهبی خود موجب احیای فرهنگ بومی و اصیل می شود.

 

وی تأکید کرد: انسجام عوامل مسجد با برنامه ریزی مدون و خوب خود احیا گر فرهنگ روستا خواهد شد.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه برگزاری منطقه ای کنگره فرهنگ و هنر روستا و عشایر تجربه جدیدی است که موفق خواهد بود، اضافه کرد: همایش های منطقه ای فرصتی مغتنم برای استان ها است تا توان خود را در این حوزه نشان دهند.

 

صفری، با اشاره به برگزاری همایش منطقه ای فرهنگ و هنر روستای غرب کشور در استان کرمانشاه، گفت: همایش برگزیدگان فرهنگی هنری روستا و عشایر از(2 تا 5 مهر) سال جاری با حضور 151 نفر که از استان های خوزستان، لرستان، ایلام، همدان، کردستان و کرمانشاه  در مجتمع فرهنگی و تربیتی امام حسن مجتبی(ع) واقع در شهرستان زیبای صحنه برگزار می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در این همایش آموزش های کاربردی در حوزه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی و سبک زندگی(احیای هویت روستایی و فرهنگ بومی مناطق مختلف) همراه با کارگاه های تخصصی مدیران و ائمه جماعات کانون های مساجد ارائه می شود.

 

این مقام مسئول از پیش بینی مسابقات ورزشی ، مسابقات فرهنگی، نمایشگاه، بازدید از اماکن دیدنی استان به عنوان برنامه های جنبی این همایش خبر داد و گفت: استان کرمانشاه دارای 512 باب کانون و 122 باب کتابخانه است که از مجموع کانون های فرهنگی هنری فعال در سطح استان 315 باب روستایی و 197 باب شهری است.

 

 

 

کد خبر 572195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha