به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، ایجاد بانک اطلاعاتی شهداء دانشجو، موشك قیام؛ گزینه اول برای هدف قراردادن پایگاههای آمریكا، بازدید هیئت نظامی ارتش ایتالیا از نیروهای مسلح برخی از سرتیترهای اخبار حوزه دفاعی امنیتی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
تجلیل فرمانده کل ارتش از حضور پرشور جوانان در مسابقات قرانی آجا
سرلشکر عطاءالله صالحی، فرمانده کل ارتش صبح امروز دوشنبه، همزمان با دومین روز از برگزاری مسابقات قرانی آجا در جمع متسابقین این دوره از مسابقات در مسجد حضرت امام خمینی(ره) ستاد آجا حضور یافت و از نزدیک با آنان دیدار و به گفت و گو پرداخت.
فرمانده کل ارتش در این دیدار بر نقش معنویت در تقویت و ارتقاء بنیه دفاعی تأکید و از حضور پرشور جوانان و خانواده های کارکنان آجا در مسابقات قرآنی تجلیل و قدردانی کرد.
گفتنی است شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی خواهران شاغل و خانواده های کارکنان آجا به مدت سه روز از 14 تا 17 شهریور ماه و به همت معاونت فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در سالن همایش های کوثر این سازمان برگزار و از منتخبین طی مراسمی در اختتامیه این رقابت ها تجلیل بعمل خواهد آمد.
همچنین منتخبین این دوره از مسابقات به مسابقات قرآنی نیروهای مسلح و ارتش های کشورهای اسلامی راه خواهند یافت.
شهدا همانند واقعه غدیر به مردم معرفی شوند/ بانک اطلاعاتی شهداء دانشجو ایجاد می شود
یازدهمین جلسه مرکزی کنگره ملی شهداء دانشجو در دو بخش جلسه بررسی برنامه های کنگره ملی شهداء و رونمایی از سیر نمایشگاهی «آغاز تا پایان جنگ» با حضور سردار فضلی، جانشین فرمانده بسیج مستضعفین، داوود گودرزی، مسئول بسیج دانشجویی و جمعی از اعضای شورای کمیته ملی شهداء دانشجو امروز 15 شهریور در مجتمع فرهنگی دانشجویی 13 آبان برگزار شد.
سردار فضلی با اشاره به سالروز شهداء منا بیان داشت: در انقلاب اسلامی شهداء کانون همه مردم می باشند و کمترین اختلاف نظری در خصوص شهداء در ایران وجود ندارد. زمانی که جنگ به مردم تحمیل شد و حمله عراقی های بعثی در 31 شهریور شروع شد، جمعی از مسئولین به خدمت امام (ره) رفتند و به ایشان شروع جنگ را اطلاع دادند، آن لحظه امام (ره) فرمودند؛ دشمن سنگی انداخته است و شیشه ای شکسته، شما بروید و تکلیف خود را انجام دهید.
جانشین فرمانده بسیج مستضعفین اظهار داشت: امروز همه ارکان انقلاب اسلامی مدیون خون های شهداء هستند که با بصیرت و شجاعت از کشور، مردم و دین خدا پاسداری کردند و تا سرحد جان از کشور دفاع کردند و در این راه از جان خود نیز مذایقه نکردند. امروز با گذشت 37 سال از پیروزی انقلاب، جوانانی هستند که با توجه به شرایط سنی که دارند، اطلاع چندانی از دوران انقلاب، جنگ و شهداء ندارند به همین علت ما توفیق پیدا کردیم تا افتخار انتقال فرهنگ غنی شهادت را توام با مجاهدت و از جان گذشتگی در راه خدا به جوانان عزیز کشورمان منتقل کنیم.
وی با اشاره به روی آوردن دشمن به جنگ نرم گفت: امروزه هجمه فرهنگی دشمن بسیار سنگین است و دشمن در حال حمله به تمام تار و پود جوانان می باشد. جنگ نرم که خون ریزی آن نیز مشهود نیست حاصل دشمنی دشمنان انقلاب است لذا شناساندن شهداء به جوانان کاری بسیار بزرگ و ارزشمند می باشد.
سردار فضلی افزود: اجرای این کنگره که باعث شناسایی و یادآوری شهداء می شود، بسیار ارزشمند و دارای خیر و برکت فراوانی است. هم اکنون که در آستانه عید غدیرخم قرار داریم موضوع شهداء نیز مانند غدیر خم می باشد، در غدیر خم عده ای شنیدند و عده ای در راه بودند و برگشتند تا واقعه غدیر را بشنوند. موضوع شهداء و شناساندن آن به جوانان نیز همانند غدیر می باشد که وظیفه سنگین آن بر عهده این کنگره ملی شهداء است.
در ادامه این نشست داوود گودرزی مسئول بسیج دانشجویی در خصوص شروع بکار کنگره ملی شهداء دانشجو بیان داشت: کنگره شهداء دانشجو سابقه دیرینه ای در شناسایی شهداء و زندگی شهداء به جوانان دارد. اما در سال 93 این کنگره با قوت و جدیت بیشتری کارش را شروع کرد و ستاد ملی راه اندازی کرد، وزیر علوم ریاست این کنگره را برعهده گرفت و سازمان بسیج دانشجویی دبیر این کنگره شد و دستگاه های مختلفی در این رابطه همکاری کردند و عضویت ستاد را گرفتند.
وی در خصوص فعالیت های این کنگره در سال 93 گفت: در سال 93 کارهای بسیار بزرگی در این کنگره انجام شده است و تقریبا تمام دانشگاه ها با عطر دلنشین شهداء عطرآگین شد، اوج کار این کنگره دیدار اعضای کنگره با مقام معظم رهبری بود که ایشان نیز توصیه های بسیار ارزشمندی را برای کنگره ملی شهداء داشتند که قوت قلبی برای ادامه کار کنگره شد.
مسئول بسیج دانشجویی با اشاره به زمان برگزاری این کنگره اظهار کرد: اتفاقات مهم این کنگره در سال 93، شناساندن شهداء دانشجو به دانشگاه های کشور، تولید آثار فرهنگی شهداء دانشجو با مشارکت همه دستگاه ها بود. امسال نیز این کنگره در مهرماه شروع خواهد شد و تا خرداد سال بعد نیز ادامه دارد که برنامه های متنوعی در سه سطح ملی، استانی و دانشگاهی با موضوعیت تاکید بر شرایط حساس منطقه، بیان رشادتهای رزمندگان اسلام، آشنایی با زندگی شهداء مدافع حرم، یادواره 500 شهید دانشگاهی و ایجاد بانک اطلاعاتی شهداء به اجرا گذاشته می شود.
گفتنی است در پایان این جلسه از سیر نمایشگاهی آغاز تا پایان جنگ با حضور سردار فضلی رونمایی شد.
دشمن با راهبرد جنگهای ترکیبی به دنبال تحقق اهداف خود در منطقه است
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش در ششمین جشنواره مالک اشتر که در مرکز آموزش و پشتیبانی نزاجا برگزار شد، با اشاره به اینکه فرماندهان نیروهای مسلح باید حضرت مالک اشتر را الگوی خود قرار دهند، اظهار داشت: حضرت مالک الگوی تقوا، شجاعت، بصیرت، مدیریت، فرماندهی، ولایتمداری، رزمندگی، تواضع و فروتنی بود؛ که مولا علی(ع) درباره او فرمود: «مالک اشتر همچون علی (ع) برای پیامبر (ص) بود».
وی ادامه داد: نامگذاری این جشنواره به نام ایشان بدین جهت است که ما فرماندهان سعی کنیم برای علی زمان خود، همچون مالک اشتر باشیم و صفات و بزرگمنشی او را در خود ایجاد کنیم.
امیر سرتیپ پوردستان در ادامه با اشاره به اینکه دشمن دیگر نقاب از چهره برکشیده است و با گستاخی از تمامی ظرفیتهای خود برای رسیدن به اهدافش در منطقه استفاده میکند، افزود: دشمنان امروز از راهبرد جنگ ترکیبی برای مقابله با اسلام ناب استفاده میکنند و در این راستا تمامی امکانات خود را به کار میبندند.
وی تصریح کرد: آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم و تجربه جنگ ویتنام و کره، راهبرد عملیات «قاطع سریع» را مورد استفاده قرار داد؛ که لازمه این راهبرد استفاده از همه ظرفیتها بهویژه ظرفیتهای جنگ نرم، نیمهسخت و جنگ سخت است تا در کوتاهترین زمان ممکن به اهداف مورد نظر دست یابند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: دشمن از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با اتخاذ راهبرد جنگهای ترکیبی، ازجمله بستن کریدورهای اقتصادی به دنبال منزوی ساختن انقلاب نوپای ما بود اما هنگامی که به نتیجه نرسید، با حمایت از گروههای معارض در پی ناامنسازی مناطق مرزی برآمد و در نهایت نیز صدام را برای حمله به ایران تشویق و تطمیع کرد که تمامی این توطئهها به واسطه رهبری هوشمندانه امام(ره) و حضور مردم در صحنه از بین رفت.
وی افزود: دشمن امروز هم همان راهبرد جنگ های هیبریدی را در مواجه با ایران اسلامی پیش گرفته است با این تفاوت که امروز این راهبرد را با تکیه بر فنآوریهای پیش رفته در دستور کار خود قرار داده و در اجرای آن از تهدید، تحریم، فشار اقتصادی و تمامی ظرفیت های جنگ های نرم، نیمهسخت و سخت استفاده میکند.
امیر سرتیپ پوردستان با بیان اینکه دشمن امروز در حوزه جنگ سخت با چهره نیابتی و تکفیری وارد عرصه نزاع شده است، گفت: آمریکا امروز با اعمال فشار اقتصادی به دنبال ایجاد شکاف میان مردم و هیئت حاکمه است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در حوزه تهدید نرم به تلفنهای هوشمند و آسیبهای ناشی از آن اشاره و تصریح کرد: دشمن با استفاده از این فنآوریها به دنبال تخریب فرهنگ و تغییر ارزشها و سبک زندگی ملت ایران است.
وی یکی دیگر از مولفههای تهدید را در عصر حاضر تهدید «بیوتروریسم» عنوان کرد و در این رابطه گفت: بحث تهدید در حوزه «بیوتروریسم» مسئله بسیار مهمی است که امروز دشمن با استفاده از آن میخواهد جمعیت مسلمان جهان را کنترل کند.
امیر سرتیپ پوردستان با بیان اینکه امروز فرمانده ما باید نسبت به تمامی ابعاد و ارکان نیروهای خود اِشراف داشته باشد، تاکید کرد: وقتی یک مدیر و یا فرمانده دارای برنامه بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت باشد دچار موازیکاری نخواهد شد.
امیر سرتیپ پوردستان همچنین با خانواده شهید مرادی از شهدای مدافعان حرم نزاجا دیدار کرد و ضمن دلجویی و مورد تفقد قرار دادن فرزندان این شهید بزرگوار با بیان اینکه ما باید خوشحال باشیم که چنین فرزندانی را تربیت کردیم تا در مسیر ولایت گام بردارند، گفت: شهادت در مسیر دفاع از حریم ولایت و اهل بیت(س) افتخار بزرگی است که خدا نصیب هر کسی نمیکند.
بازدید هیئت نظامی ارتش ایتالیا از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
در راستای انجام تعاملات نظامی با کشورهای دوست، هیئت نظامی ارتش ایتالیا از یکان های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بازدید می نمایند. این هیئت پنج نفره به سرپرستی دریادار "روبرتو چیاماکلا"، جانشین اداره طرح و روابط بین الملل ستاد ارتش ایتالیا طی مدت پنج روز از برخی یکان های نیروهای مسلح کشورمان بازدید و در مورد مناسبات دوجانبه به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
موشك قیام؛ گزینه اول برای هدف قراردادن پایگاههای آمریكا در منطقه
ایران پس از گذشت حدود 25 سال (مقطع سال های 63 تا 89) از ورود به جمع تولیدكنندگان موشك اعم از بالستك و كروز در بردهای متنوع، حالا نیاز به یك موشك جدید داشت تا با آن بتواند در صورت وقوع جنگ، پاسخ مناسبی به آمریكا بدهد.
لذا باید موشكی طراحی می شد كه متخصص زدن پایگاه های آمریكایی باشد. برای این كار ابتدا باید گفته میشد كه این موشك حتما باید بالستیك عمل كند، یعنی از جو خارج شده و به محض رسیدن به بالای سر هدف، وارد جو شده و با سرعت بالا خود را به هدف بكوبد. لذا شهید طهرانی مقدم و تیم موشكی ایران، طراحی موشكی را در دستور كار قرار دادند كه بتواند با دقت بالا حداكثر تا 800 كیلومتر اطراف ایران را كه مملو از پایگاههای نظامی آمریكا است پوشش داده و این پایگاهها را در صورت لزوم، با دقت بالا هدف قرار دهد.
در این راستا بود كه جمهوری اسلامی ایران این ایده را عملیاتی كرد و سرانجام در 29 مرداد سال 89، موشكی جدید به نام "قیام" رونمایی شد.
این موشك با "برد 800 كیلومتری" و استفاده از لانچرهای متحرك خودرویی، ویژگیهای یك موشك مناسب را داشت اما باید ویژگیهای دیگری هم داشته باشد كه بتواند از دید رادارهای مستقر در پایگاههای آمریكا در منطقه بگریزد لذا این موشك بدون بال طراحی شد تا از انعكاس امواج راداری مصون بماند.
از نكات برجسته "قیام" تحلیل چگونگی مسیریابی و حركت آن بدون وجود بال است كه این مهم توسط یك تكنولوژی روز دنیا در موشك بالستیك قیام عملیاتی شده است.
موشكها در یك مسیر مشخصی حركت میكنند كه اگر آن را یك بردار فرض كنیم، موشك باید در همین خط سیر، حركت كرده و از آن به هیچ وجه منحرف نشود كه این كار در موشكهای با بال، توسط بالهای موشك و بالكهای پایدار كننده انجام میشود.
با دستیابی به فناوری پایداری موشك بدون بالهای هدایت كننده ، این بال ها در موشك قیام 1 حذف شدند تا امكان شناسایی موشك توسط رادارها (اعم از رادارهای فرا افقنگر و رادارهای سامانههای ضدبالستیك) كاهش یابد.
همین تكنولوژی در سال های اخیر در برخی پرندههای بدون سرنشین آمریكایی به كار رفته است كه منجر به افزایش توان رادارگریزی نیز شده است، چیزی كه در مورد موشك بالستیك قیام نیز صدق كرده و این موشك را علاوه بر داشتن قابلیت بالستیكی، به قابلیت بالایی در رادارگریزی مجهز كرده است.
موشك قیام همچنین از سوخت مایع بهره می برد كه احتمالا در نمونه های به روز شده موشك قیام، امكان استفاده از شلیك موشك با استفاده از سوخت جامد نیز برای این موشك مهیا شده است.
موشك بالستیك قیام، ماموریت زمین به زمین داشته و كلاهكی معادل 645 كیلوگرم را با موتور تك مرحله ای به سوی اهداف مورد نظر (حداكثر تا 800 كیلومتر) هدایت می كند.
تكنولوژی های به كار رفته در موشك قیام به حدی پیشرفته و مهم بود كه سید مهدی فرحی رئیس وقت سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع در آن زمان درباره این موشك گفته بود: "تجربه 25 ساله صنعت دفاعی كشور در عرصه هوافضا، در این موشك خلاصه شده است."
این موشك در سال های اخیر علاوه بر اینكه میتوانست با كلاهك جنگی بلاست یا شدید الانفجار به اهداف حملهور شود، به كلاهكهای بارانی نیز مجهز شده است.
كلاهكهای شدیدالانفجار قابلیت این را دارند كه برای هدف قراردادن نقاط تجمع و یا مكانهای ضدحریق همچون آشیانه جنگندهها، مورد استفاده قرار گیرند و كلاهكهای بارانی نیز قادرند بارانی از موشكهای كوچك چند كیلویی را بر سر اهداف پهن شدهای مثل مواضع پهن شده در یك منطقه وسیع، باندهای فرودگاهها، پایگاههای وسیع دشمن ریخته و آنها را با دقت بالا هدف قرار دهند.
نیروی هوا فضای سپاه با در اختیار داشتن چنین موشكی كه كار به روزرسانی و تولید نمونههای دیگری از آن در حال انجام است، امروزه میتواند در صورت وقوع هر نوع جنگی، غالب پایگاههای متعلق به آمریكا در منطقه را با دقت هدف موشكهای قیام قرار دهد.
ولایت مداری کارکنان باعث پیروزی آنها در عرصه های نبرد خواهد شد
امیر سرتیپ پوردستان، در جمع کارکنان تیپ 188 گفت: آمادگی رزمی نیروهای مسلح موجب بازدارندگی دشمن خواهد شد و ولایت مداری کارکنان خدوم نیروهای مسلح تحت زعامت مقام معظم رهبری و فرماندهی معزز کل قوا (مد ظله العالی) باعث پیروزی آنها در عرصه های نبرد خواهد شد.
وی در ادامه بیان داشت: تیپ 188 زرهی سرمایه و نقطه اتکاء و امید نظام در منطقه سیستان و بلوچستان است و همواره آماده، با نشاط، قوی، هوشیار و پا برجاست و باید همیشه در حفظ و ارتقاء عملیات رزمی خود تلاش کند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین با حضور در منزل شهید سرباز عباسعلی حسنی در جمع خانواده این شهید گفت : شهدا به خاطر حفظ اعتقادات و باورها به صورت خالصانه و داوطلبانه وارد میادین نبرد شدند و امروز به برکت خون همین شهداست که مسئولان سیاسی کشور با اقتدار و با پشتوانه قوی در تمامی صحنه ها حضوری مقتدرانه دارند.
نظر شما