به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم رونمایی از مجموعه آثار پوران درخشنده که شامل ۱۰ فیلم شامل رابطه (۱۳۶۵)، پرنده کوچک خوشبختی (۱۳۶۶)، عبور از غبار(۱۳۶۸)، زمان از دست رفته (۱۳۶۸)، عشق بدون مرز (۱۳۷۷)، شمعی در باد(۱۳۸۲)، رویاهای خیس(۱۳۸۴)، بچه های ابدی (۱۳۸۵) ، خواب های دنباله دار (۱۳۸۸)، هیس دخترها فریادنمی زنند (۱۳۹۱) با حضور رئیس سازمان سینمایی و اهالی سینما و اصحاب رسانه رونمایی شد.
مسعود جعفری جوزانی به عنوان یکی از سخنرانان مراسم درباره پوران درخشنده گفت: معمولا به چنین مراسمی نمی روم چراکه باید از یکدیگر تعریف کنیم، اما وقتی متوجه شدم مراسم برای درخشنده است، قبول کردم که بیایم. پوران درخشنده در سینمای ایران مانند حسین علیزاده در موسیقی است چراکه از پیشتازان سینمای ایران است. در جنبشی که بعد از انقلاب به وجود آمد و همه دوست داشتند که حرکت کنند و کوه ها را جابجا کنند، پوران درخشنده در صف اول این جنبش بود.
وی به نگاه اجتماعی درخشنده اشاره کرد و در این باره بیان کرد: پوران درخشنده از جمله فیلمسازانی بود که دست روی نقاط ملتهب جامعه گذاشت؛ زمانی که درباره ناشنوایان فیلم ساخت نشان دهنده دردمندی او بود.
جوزانی، درخشنده را از پیشتازان سینمای پس از انقلاب دانست و جریان پس از انقلاب اسلامی را مدیون افرادی همچون پوران درخشنده برشمرد و گفت: در کارنامه درخشنده آثار بسیار تاثیرگذاری دیده می شود. درخشنده ادعایی ندارد و ارتباطش را با مردم حفظ کرده است. درخشنده هرگز مقابل کسانی که می خواستند سینما را با سلیقه خود پیش ببرند کرنش نکرد و با تمام بضاعت خود به سینما آمد و نشان داد که زنان ایرانی چیزی از مردان کم ندارند.
به گفته وی، پوران درخشنده مشوق زنان دیگر برای ورود به سینما بود.
ابوالحسن داوودی دیگر سخنران این مراسم بود که با ذکر خاطراتی از وی در سخنانی گفت: پوران درخشنده را از ۴۴ سال پیش می شناسم؛ با او هم دانشکده ای بودم و او اولین رئیس من بود. من سال ۵۲ وارد تلویزیون ملی شدم در حالی که او سال ۵۱ وارد شده بود.
وی با بیان اینکه سر پوران درخشنده برای برخی موضوعات درد می کرد، اظهار کرد: مسیری که درخشنده برای خود انتخاب کرد، بدون لغزش ادامه داده است. متاسفانه در بین فیلمسازان افرادی را می بینیم که با توجه به تغییر موقعیت، مسیرشان را تغییر می دهند این در حالی است که شکل سینمای پوران درخشنده تغییری نکرده و از ابتدا همین گونه بوده است.
کارگردان «رخ دیوانه» با بیان اینکه توجه پوران درخشنده در فیلمسازی به مردم است، گفت: در دوره ای برای فیلمسازان فرصتی پیش آمد که بدرخشند و مسیر خود را عوض کنند، تنها کسی که به این فرصت ها اعتنا نکرد، درخشنده بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سینمای اجتماعی ایران از اواسط دهه ۷۰ شکل گرفت اما پوران درخشنده با فیلم های خود از اواسط دهه ۶۰ اولین قدم ها را در سینمای اجتماعی برداشت و مسائل مختلف را بدون اینکه دچار سیاست زدگی شود به تصویر کشید.
نظر شما