به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حبیبالله بهرامی، رئیس اتاق تعاون استان اصفهان امروز (16 شهریور) در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تبریک هفته تعاون با اشاره به اینکه اتاق تعاون پارلمان بخش تعاون است و پل ارتباطی دولت به تعاونگران را ایجاد میکند، اظهار داشت: در حال حاضر در اتاق تعاون استان اصفهان 10 کمیسیون تخصصی فعالیت داشته و به مشکلات تعاونگران در بخشهای مختلف رسیدگی و آنها را برای برطرف کردن به دولت گزارش میدهد.
وی با اشاره به ارتقای جایگاه تعاون در دولت قبل بیان داشت: در اصل 44 قانون اساسی وظایف شرکتهای تعاونی توسعه یافته و وظایف اتاق تعاون همسطح و جایگاه اتاق بازرگانی شده است.
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با اشاره به فعالیت بیش از هشت هزار واحد تعاونی در استان اصفهان ابراز داشت: این در حالی است که نیمی از این تعاونیها روی کاغذ هستند و فعالیتی ندارند.
وی در خصوص برنامههای اتاق تعاون برای فعال کردن تعاونیهای غیر فعال استان گفت: بر اساس آمار بیش از 8 هزار تعاونی در استان داریم. بسیاری از افراد اقدام به تشکیل تعاونی میکنند، ولی در ادامه به دلیل هزینه و طرحهای توجیهی فعالیت خاصی انجام نمیدهند، به این معنی که این تعاونی ثبت میشوند، اما شروع به کار نمیکنند.
بهرامی ادامه داد: از تعاونیهای ثبت شده غیر فعال کمتر از دو درصد شروع به کار کردند و مابقی اصلا شروع به فعالیت نداشتند. برای فعال کردن این تعداد تعاونی باید تقسیم کار انجام شود، وزارت تعاون، اتاق تعاون، اداره کل تعاون باید وارد عمل شوند و برای فرهنگسازی این موضوع تلاش کنند.
وی اظهار داشت: در قانون سهم تعاون در اقتصاد کشور 25 درصد و سهم بخش خصوصی 55 درصد است و متاسفانه فقط 13 درصد اقتصاد کشور به بخش خصوصی و 7 درصد به بخش تعاون واگذار شده و دولت مالک 70 درصد اقتصاد کشور است.
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان با بیان اینکه بخش تعاون باید سهم 20 درصدی در اشتغال و اقتصاد کشور داشته باشد، افزود: برای تقویت این بخش به دنبال اعمال سیاستهایی در برنامه ششم توسعه مانند ایجاد واحد کارآفرین در مراکز رشد و کارآفرینی، کمک به تشکیل تعاونیها و توسعه آنها و پرداخت 20 درصد کمتر حق بیمه برای اشتغالزایی تعاونیها هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه وجود فشارهای بخش بیمه و مالیات زمینه ساز مردم را از فعالیتهای اقتصادی ترسانده است، تصریح کرد: این امر باعث شده است که مردم پولهای خرد را به طلا و پولهای کلان را به دلار تبدیل میکنند.
بهرامی تصریح کرد: ایجاد بازار نهایی، برگزاری نمایشگاههای داخل و خارج از کشور و کمک به توسعه فروشگاه زنجیره تعاون از اقداماتی است که میتوان برای فعال سازی تعاونیها انجام داد.
نظر شما