به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عباس کارگر، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، امروز(۱۶ شهریور)در نشست کارشناس ارشد فنی پروژه های سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد(فائو) با بیان اینکه استان کرمان رتبه اول منابع طبیعی ایران است و این، نمی شد مگر با حمایت های استاندار؛ افزود: کرمان از استان هایی است که در سطح پروژه های بین المللی حرف اول را می زند و یک و نیم میلیون هکتار در سطح این استان پروژه داریم.
وی ادامه داد: پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته در سطح300 هزار هکتار در استان کرمان شروع کردیم و مقایسه می کنم آنچه در کرمان اتفاق افتاده با دیگر جاها، دستاوردهای خیلی خوبی داشته است باتوجه به اینکه در اکوسیستم بسیار شکننده و بیابانی کرمان که از سطح بارندگی کمتر، برخوردار است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: تنها جایی که در کشور ایستگاه فرسایش بادی ایجاد شد کرمان است و کشورهای اطراف هم ندارد و این ایستگاه، به خراسان جنوبی هم تعمیم داده شد و الان منتقل به دریاچه ارومیه شده است.
محمدرضا فتوت، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هم گفت: در دو سه سال گذشته به دلیل شرایط اقتصادی که بر کشور ما حاکم بوده باتوجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و دستورالعمل ایشان، برنامه ریزی های اقتصادی کشور به سمت اقتصادمقاومتی رفت.
وی بیان داشت: دستورالعمل های داده شده به دولت و برنامه ریزان، نشان می دهد اولویت اقتصادمقاومتی سه نکته مهم« اقتصادمردمی با تأکید بر مشارکت آنان در اقتصاد» و «استفاده از منابع داخلی و پتانسیل های موجود کشور» و «توجه به محیط زیست و حفظ منابع طبیعی» است.
فتوت گفت: در راستای برنامه های اقتصادمقاومتی، استان کرمان به عنوان یکی از سه استان پایلوت است و برنامه های ویژه و ایده های جدید مطرح شده و یکی از کارها در این راستا، تقسیم استان به 8 منطقه جغرافیایی اقتصادی است که در هر یک از این مناطق، بنگاه های اقتصادی بزرگ و شرکت های غیر دولتی و بنگاه های توانمند خصوصی به کمک دولت آمده و در جهت توانمندسازی مردم و توسعه مناطق کمک خواهند کرد.
وی اظهار داشت: برای ما توسعه مناطق روستایی مهم است و یکی از مناطق، شرق استان با ۴ شهرستان بم و نرماشیر و ریگان و فهرج است و در ریگان به صورت ویژه کار را شروع کردیم و این صندوق های محلی، تجربه خوبی در توانمندسازی مردم است که ما از این الگو استفاده کردیم به اضافه اینکه اینها تقویت خواهند شد و در قلعه گنج هم اینها توسعه داده شده و در خیلی مناطق به اضافه اهدافی که فائو تعریف کرده، درباره سایر مسایل اقتصادی هم فعال شدتد.
مهدی رجبی زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم از موافقت برای تمدید اجرای پروژه تا سال ۲۰۱۸ موافق در کرمان خبر داد و با ابراز امیدواری بر اینکه همکاری های ما با فائو در دیگر زمینه ها هم گسترش یابد؛ گفت: کارهای خیلی زیادی در قالب این پروژه انجام شده است و دولت هم برای مردم محروم انگیزه ایجاد کرده است.
نظر شما