مهدی بیکی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان در آستانه برگزاری کنگره کانون های روستایی به میزبانی این استان با اشاره به نقش اساسی و کلیدی روستا و روستاییان در توسعه فرهنگی کشور به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: روستائیان بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند که در واقع جمعیتی بکر، اصیل و با یک فرهنگ فولکلور هستند و خوشبختانه تا حدود زیادی فرهنگ شهرنشینی نیز به جامعه روستایی رسوخ نکرده است.
وی افزود: فرهنگ اصیل روستایی، پشتیبان فرهنگی ما در سطح کلان است و علاوه بر آن آسیبهای فراوانی که در فرهنگ شهرنشینی موجود است، در فرهنگ روستا مشاهده نمی شود، از همین رو می توان با ساماندهی و توجه به فرهنگ بکر روستایی به توسعه فرهنگی آن در سطح ملی کمک کرد.
باید گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی برای کانونها تبیین شود
بیکی ادامه داد: در ابتدا باید اقتصاد مقاومتی و سپس مسئله گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را برای کانونها تبیین کرد، بعد از آن کانونها می توانند سیاست های اقتصاد مقاومتی را در سطوح مردمی نهادینه کنند.
وی با بیان اینکه یکی از راه های ارتقاء آگاهی های دینی در روستاها و ماندگار کردن روستائیان در روستاها حضور ائمه جماعات آموزش دیده است، تصریح کرد: بسیاری از ائمه جماعات ما روستایی هستند لذا اگر آنها برای تبلیغ و انجام رسالت دینی خود به روستاها برگردنند ما می توانیم، هر روستا را به یک قطب بزرگ فرهنگی و اقتصادی تبدیل کنیم، چرا که نقش فرهنگ دینی در بدنه اجتماعی و در ذائقه مردم بسیار پر رنگ است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان بیان کرد: مدیران کانون ها نیز می توانند با بهره گیری از ائمه جماعت این نقش را بهتر ایفا کنند و بستر را برای حضور آنها در بین مردم آماده تر کنند.
مدیر جهادی مردم را بنده و مخلوق خداوند می داند
وی گفت: نظام ارزشی اسلام به انسان می آموزد که رفتارهای خود را به گونه ای سامان دهد که در اثر انجام آنها، آدمی به خداوند متعال نزدیک شود و کمالات معنوی و ارزش های والای الهی به دست آورد، انجام کارهایی که در عرصه مدیریت به وقوع می پیوندد نیز مشمول همین قاعده خواهد بود. از این رو یک «مدیر جهادی» مردم را بنده و مخلوق خداوند می داند و خدمت به آنها را عبادت می شمرد.
بیکی افزود: مدیری که دارای تفکر جهادی است تمام همّ وغم خویش را «رضایت الهی» دانسته و به دنبال مطرح کردن خویش و کسب مقام و شهرت نیست لذا فرد جهادگر هرچه به خدا نزدیک تر شده و جهاد خود را ناب و خالص برای خدا انجام دهد، در پیشبرد اهداف فرهنگی موثرتر است.
وی ادامه داد: ائمه جماعات و مدیران مسئول کانون ها با بهره گیری از ظرفیت مساجد در تعالی روحی و معنوی انسان نقش عظیمی دارند که این موضوع مقدمات ساختن تمدن نوین اسلامی را ایجاد می کند.
همایش فرهنگ روستا و عشایر منطقه 2 کشور به میزبانی گلستان
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان عنوان کرد: همایش فرهنگ روستا و عشایر منطقه 2 کشور به میزبانی گلستان با حضور استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و مازندران (یکم تا چهارم مهرماه) با حضور 103 نفر از ائمه جماعات و 103 نفر از مدیران کانونهای روستایی منتخب در اردوگاه صالحین شهرستان رامیان شهر خان ببین روستای شیرآباد برگزار می شود.
وی به طبیعت بکر و زیبای منطقه اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره جنگل نوردی، بازدید از آبشار زیبای شیر آباد، اجرای بازی های بومی و محلی در کنار ارائه غذا های بومی و محلی در اردوگاه، برگزاری مسابقات فرهنگی دینی، برپایی نمایشگاه عکس محرم، کارگاه اکران فیلم مسجد، کارگاه پرده خوانی نماز، کلاس های آموزشی در زمینه اقتصاد مقاومتی و مدیریت فرهنگی با محوریت کانون از جمله برنامه های جنبی این دوره است.
بیکی در پایان عنوان کرد: برگزاری کنگره فرهنگ و هنر روستا وعشایر به صورت منطقه ای بر چابکسازی نیروها در استان ها و شناساندن فرهنگ های مختلف به یکدیگر کمک می کند و قطعاً یک مسئله اساسی در گسترش فرهنگ های خوب روستایی است.
نظر شما