کاتولیک تر از پاپ هم داریم! /  نظرات عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درمورد فیلم «رستاخیر»

خبرگزاری شبستان: یک نماینده مجلس با اشاره به کشمکش بر سر فیلم «رستاخیز» گفت: آقایان متدین احتمال بدهند، کسانی که بین این همه موضوع به سمت عاشورا رفتند، رگه هایی از باور و اعتقاد دارند.

حجت الاسلام احمد مازنی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ضمن بازدید از خبرگزاری شبستان، در پاسخ به این سوال که کشمکش ها بین وزارت فرهنگ و سازندگان فیلم رستاخیز چه تبعاتی می تواند داشته باشد به خبرنگار شبستان گفت: نسبت به کل سینما سخت گیری هایی انجام می شود که ناشی از یک سری دغدغه هاست. این دغدغه ها و داوری ها را باید به متخصصان و صاحبان اندیشه در حوزه سینما که کم هم نیستند، بسپاریم.

 

حجت الاسلام مازنی ادامه داد: به عنوان رییس کمیته فرهنگ ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در یک جلسه از آقای ایوبی و همکارانش دعوت کردیم. در این جلسه گزارش هایی از سوی آقای ایوبی داده شد. از طرف مجلس هم برای توسعه سینما و به خصوص سینمای دینی و مذهبی اعلام آمادگی کردیم.

 

وی خاطرنشان کرد: در جلسه ای هم در کمیسیون فرهنگی از آقای جنتی و معاونان وی دعوت شد. کمیسیون فرهنگی ضمن بیان دغدغه های خود گزارش هایی را نیز از وزیر فرهنگ و معاونانش دریافت کرد. ما در آن جلسه سه نکته را اعلام کردیم. نکته اول این بود که اگر نیاز به قانون یا اصلاح قانون است، ما آمادگی همکاری با وزارت فرهنگ را داریم. در نکته دوم بیان شد که اگر وزارت فرهنگ نیاز به پشتیبانی مالی دارد، مجلس آماده است که از آن حمایت کند. همچنین به عنوان نکته سوم بیان کردیم، وظیفه نظارتی مجلس است که در این جهت ورود یابد تا اگر قانونی اجرا نمی شود، اعتباری در جای خود هزینه نمی شود و یا اعتبار به اهالی سینما و فرهنگ داده نمی شود، اقدام کنیم.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد نظرات مختلفی که در مورد فیلم رستاخیز وجود دارد، اظهار داشت: این مسئله بیشتر جنبه سلیقه ای دارد، برداشت هایی که ما این برداشت ها را به حیطه دین و هنر می رسانیم.

 

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی های اجتهاد شیعه در این بوده است که هیچ مجتهدی در بیان فتوای خود اعلام نمی کرد که این حکم، حکم واقعی خداست. مجتهد اگر به حکم واقعی خدا رسید، دو اجر دارد. یکی اینکه زحمت کشیده است و دیگر اینکه حکم واقعی خدا را تشخیص داده و بیان کرده است. اگر مجتهد یک خطا کرده باشد، یک اجر دارد چون زحمت کشیده و تحقیق کرده است اما حاصل تحقیقش حکم واقعی خدا نبوده است. روش تشخیص را درست رفته اما نتیجه اشتباه گرفته است.

 

رییس کمیته فرهنگ ، هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجتهدان ما ادعا ندارند که حکم خدا را بیان می کنند اما متاسفانه ما در جامعه کاتولیک تر از پاپ داریم. افرادی داریم که در بخش مذهبی در حوزه هنر و سینما از ابتدا تا انتها دخالت می کنند و این دخالت ها نوعا فراقانونی است.

 

حجت الاسلام مازنی عنوان کرد: در مورد آنچه به قانون مربوط می شود، نمی دانم وزارت ارشاد چه مشکل قانونی دارد که در مورد رستاخیز احیانا بخواهد ورود یابد و مانع ایجاد کند. در جلسه ای که خدمت آقای ایوبی بودیم، انواع شوراها را معرفی کردند. از شورایی که فیلمنامه تصویب می کند تا شورایی که مجوز اکران می دهد. پس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نظر سازوکار مشکل ندارد. اعضایی که برای شوراها پیش بینی شده است، اعضایی نیستند که در مورد تدین و تعهد آنها تردید وجود داشته باشد. اما چه می شود که سازنده و تهیه کننده مجوز فیلمنامه و مجوز ساخت می گیرند و حتی مجوز اکران را می گیرند و بعد از اکران یک عده می گویند، این خلاف شرع است و ادامه اکران مجاز نیست.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: آقایان متدین چه در حوزه علمیه و چه در سایر حوزه ها احتمال بدهند، کسانی که بین این همه موضوعات به سمت موضوع عاشورا می روند، رگه هایی از باور و اعتقاد به دین در آنها وجود دارد. این فرض که ما خودمان را مظهر دین بدانیم و بقیه را بی دین بدانیم، درست نیست. عده ای فکر می کنند کسانی که کنسرت می روند و کسانی که به سینما می روند، دین ندارند. این دسته بندی ها درست نیست.

 

وی تصریح کرد: اخیرا در مصاحبه ای گفتم مردم همان قدر که روضه می خواهند، کنسرت هم می خواهند. برخی از این حرف بنده گله کردند که چرا روضه را با کنسرت مقایسه می کنی. بنده جواب دادم که در مقام قیاس نیستیم. کسی که در کنسرت می خواند، ساز می زند و تماشاچی کنسرت، همگی برای امام حسین(ع) احترام قایل هستند و آب شان را به یاد امام حسین(ع) می نوشند. این عشق و ارادت به اهل بیت(ع) در آنها وجود دارد. اینها بدین معنی نیست که کنسرت و روضه را در یک حد بدانیم. مردم به همه آنها نیاز دارند.

 

حجت الاسلام مازنی با اشاره به اینکه برخی، عده ای از افراد جامعه را بی دین می دانند، گفت: این افراد می گویند ما از مقام نهی از منکر برخورد می کنیم. چه منکری اتفاق افتاده است؟ چرا باید مردم را طبقه بندی کنیم که یک عده بی دین هستند و یک عده دین دار. کسی که رستاخیز را می سازد، کسی که در این فیلم بازی می کند، یک ارتباط با امام حسین (ع) برقرار کرده است و پیامی از عاشورا را منتقل می کند.

 

وی با بیان اینکه برخی از اشکالات به هنرمندان و تماشاگران وارد است، عنوان کرد: برخی هنجارها در جامعه ما جا افتاده است که با قواعد دودوتای ریاضی قابل حل نیست. این هنجارها باید مراعات شود. اگر در مفاهیم دینی عمیق شویم با یک بررسی و تحقیق عمیق در حوزه فلسفه و دین متوجه می شویم، اصلا نگاه به یک سری مسایل ،نگاه واقعی دین نیست. اینها باورهایی است که تعبیر می شود به عرف متشرع. این باورها را باید حفظ کنیم.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه مردم برای حضرت ابوالفضل (ع) قداستی خاص قایل هستند، گفت: اگر فقهی بررسی کنیم، فقه می گوید چهره معصوم(ع) و پیامبر(ص) نباید نشان داده شود. یک باور و عشق نسبت به حضرت ابوالفضل(ع) در جامعه وجود دارد. یک جاهایی تذکراتی داده می شود که این تذکرات برای حفظ باورهاست حتی اگر این باورها عوامانه است. این باورها جزء سرمایه های اجتماعی و بخشی از فرهنگ جامعه محسوب می شود.


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 571844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha