اقتصادمقاومتی، دستاورد جدید ایران است

خبرگزاری شبستان: کارشناس ارشد فنی پروژه های فائو با اشاره به نتایج حاصل از اجرای پروژه این سازمان با همکاری نهادهای استانی و ملی در شهرستان ریگان، ابراز امیدواری کرد: این پروژه در راستای اقتصادمقاومتی پیش رفته و به دیگر نقاط کشور تعمیم یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، خانم نورا براهمونی، کارشناس ارشد فنی پروژه های فائو- بخش منابع و سیاست گذاری جنگلداری در دفتر مرکزی فائو -سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد- امروز(۱۶ شهریور)در جمع خبرنگاران کرمانی با اشاره به اجرای پروژه « احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با تأکید ویژه بر اراضی تحت تأثیر فرسایش بادی و خاک های شور» در شهرستان ریگان استان کرمان و شهرستان سرایان استان خراسان جنوبی، گفت: خیلی خلاصه از دستاوردهای بسیار بزرگی که در این ریگان دیدم، می گویم و برای این دستاوردها باید حتما''از حمایت های دولت و استانداری تشکر کنم و در سطح ملی و استان و منابع طبیعی خیلی حمایت شد و از مردم محلی که زحمت کشیدند تشکر می کنم؛ این پروژه موفق به نظر می رسد.

 

 

وی افزود: فائو یک آژانس تخصصی سازمان ملل و دارای 5 هدف عمومی «امنیت غذایی» و «کشاورزی پایدار» «جنگلداری» «شیلات» و «افزایش سازگاری مردم با محیط زیست در برابر تغییرات اقلیمی که الان اتفاق می افتد» است و علاوه بر اینها، تامین بازار پایدار برای محصولات مردم از دیگر اهداف است.

 

 

براهمونی ادامه داد: ما کشورهای عضو فائو را که ایران هم جزو آنهاست؛  به دو طریق حمایت و با آنها کار می کنیم؛ اول اطلاعات فنی سازمان را در موارد فوق انتقال به دولت ها می دهیم و تبادل اطلاعات فتی داریم، مدل دوم اینکه اتاق های فکری ایجاد و درباره استراتژی کلی درباره کشاورزی صحبت می کنیم و استراتژی هایی درباره اینکه مدیریت پایدار برای این موارد ۵ گانه داشته باشیم، معرفی می کنیم.

 


وی بیان داشت: خیلی خوشحالیم این بار که آمدیم ایران راجع به اقتصادمقاومتی شنیدیم که دستاورد جدید ایران است و دارد روی آن کار می کند برای اینکه سازگاری مردم با شرایط جدید بالا ببرد و توان مردم را برای مدیریت پایدار منابع خود تقویت کند.

 

 

کارشناس ارشد فنی پروژه های فائو اظهار داشت: در واقع مناطق خشک و بیابانی و نیمه بیابانی خیلی مهم است که مردم بتوانند سازگاری خود را با محیط زیست بالا ببرند و این سازگاری مردم برای مدیریت پایدار منابع در این مناطق خشک خیلی بیشتر خودش را نشان می دهد و خیلی خوشحالم این پروژه با هر دو قسمت این اهداف سازگار است؛ هم با بخش ملی و کشوری که همان حمایت از اقتصادمقاومتی است هم با اهداف فائو این پروژه{۵ مورد فوق الذکر} با هر دو هدف سازگار است.

 


وی با اشاره به اینکه  این پروژه مثال خوبی است که این راهبرد را بین دولت و مردم و فائو تقویت کند؛ گفت: در این سفر و بازدید از رستم آباد و ریگان، سه نکته خوب در این عرصه اتفاق افتاده، اول اینکه مردم در قلب و بطن اجرای پروژه هستند. این باعث پایداری و توانمندی مردم است که خودشان مشارکت کنند؛ اینکه مردم توانایی شان بالا برود و مردم هم راضی بودند و با جان و دل برای آن کار می کنند.

 


براهمونی با افزودن اینکه فعالیت های بین نهادی این پروژه که بسیار موفق است و سازمان جنگل ها و منابع طبیعی و آب و فاضلاب و آموزش و پرورش و محیط زیست و... مرتب و منظم باهم کار می کنند؛ دومین هدفی است که در این پروژه به آن رسیدیم؛ تصریح کرد: هدف تامین مدیریت پایدار منابع طبیعی برای مردم است و از خود مردم کمک می گیرند و این را خیلی همراه با اقتصاد مقاومتی دیدم.

 

 

وی با بیان اینکه خیلی مثال های خوب از احیای اراضی تخریب شده که به محیط زیست برگشته، دیدیم و بچه ها خیلی خوشحال هستند که مدارسی که با همکاری این پروژه برای آنان ساخته  شده و پارک هایی که ایجاد شده در منطقه{ریگان و...} و مدیریت پایدار مناطق را دیدیم که چطور مردم از دستاوردهای خود دفاع می کنند و شنیدیم خیلی ها دارند بر می گردند به روستاهایی که ترک کرده بودند و یکی از المان های که پروژه داشت صندوق های خرد اقتصادی که مردم را دلگرم می کند و به روستاها برمی گردند و منابع طبیعی اینگونه حمایت می شود.

 

 

براهمونی افزود: معیشت های جایگزین را دیدیم که کمک می کند فشار را از محیط زیست و منابع طبیعی بردارد؛ معیشت های جایگزین زیادی دیدم از جمله کشت گیاهان دارویی، پرورش انواع حیوانات خانگی، انرژی های نو مثل بادی و خورشیدی که مردم استفاده می کنند.

 

وی با بیان اینکه یک نکته دیگر همکاری و موفقیت این پروژه در همکاری با نهادهای علمی در دانشگاه از جمله دانشگاه علوم پزشکی یزد است؛ آن را ترکیب مناسبی از علم و دانش و همکاری دولت و نهادهای بین المللی دانست و ادامه داد: با وجود همه مشکلاتی که این آب و هوا و سیستم خشک و این سال های خشکسالی داشته اما استان کرمان راهکار خود را پیدا کرده و خیلی خوب است این راهکار را ادامه دهیم و این تقوبت گونه های محلی است که دارید؛ برای یک محیط زیست پایدار خیلی مهم است این گونه های بسیار غنی پایدار موجود در این استان را حمایت و به مردم آموزش دهید که چگونه خود را با این گونه های طبیعی وفق دهند و چگونه از آن استفاده کنند این اگاهی در مردم ایجاد شده که از منابع طبیعی خود حفاظت کنند، فقط اینکه حمایت ما و دولت و سازمان های بین المللی داشته باشند و باید به مردم احترام بگذاریم.

 

کارشناس ارشد فنی پروژه های فائو با اشاره به تمدید مدت اجرای این پروژه در استان کرمان، یکی از اهداف این تمدید را تعمیم این پروژه به دیگر نقاط ایران دانست و ابراز امیدواری کرد: این پروژه در راستای اقتصادمقاومتی پیش برود.

 

گفتنی است، مدیریت منسجم منابع آب و خاک با درنظرگرفتن تأثیرات زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی، ایجاد مقاومت به منظور بهبود امنیت غذایی، تغذیه و سلامت غذا، بهینه سازی توانمندی منابع از طریق ظرفیت سازی مؤثر، کشاورزی خرد پایدار با هدف توسعه همه جانبه مبتنی بر رویکردهای کشاورزی سازگار با محیط زیست و روش شناسی اقلیم از مأموریت ها و تهدات فائو در جمهوری اسلامی ایران است.

 

 

 

کد خبر 571836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha