به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مریم بیدخام دراولین همایش نکوداشت مادران استان بیان کرد: حضرت علی و حضرت فاطمه (س) این دو بزرگوار نعمت های بزرگ الهی هستند که به بشریت اعطا شده اند و انسان با وجود آنها احساس آرامش می کند.
وی افزود: خانواده حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با عنایت به اینکه زوجین و فرزندان آنها از معصومان بودند به عنوان خانواده نمونه برای بشریت مطرح هستند، با توجه به اینکه د ردین اسلام به تحکیم بنیان خانواده توجه ویژه ای شده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین با اشاره به ارزش و اهمیت جایگاه مادران درخانواده ادامه داد: خانواده و به خصوص مادران در انتقال فرهنگ ها، ارزش ها و عواطف از نسلی به نسل دیگر عامل مهمی به حساب می آیند و در هویت بخشی به عنوان سرمایه اجتماعی نقش آفرینی می کنند.
وی کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق را در استان یک معضل دانست و تصریح کرد: استان قزوین جزو سه استان اول بعد از استان های زنجان و کهکیلویه و بویراحمد در کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق است که به عنوان یک معضل مهم با آن مواجه هستیم.
بیدخام اعلام کرد: در سال 91، 14 هزار و 809 مورد ازدواج به ثبت رسیده است و این آمار در سال 93، با 22.2 درصد کاهش به 11 هزار و 527 مورد تنزل یافته است که برای استان قزوین یک امر نگران کننده ای محسوب می شود با توجه به اینکه در هر ساعت 18 مورد طلاق اتفاق می افتد.
وی تأکید کرد: با عنایت به اینکه طلاق از نظر تعالیم اسلامی و فرهنگ ایرانی امر قبیحی است ولی در جامعه شاهد این هستیم که در هر ساعت 18 مورد طلاق اتفاق می افتد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قزوین توضیح داد: نیمی از طلاق ها در طی پنج ساله اول و 15 درصد هم در طول یک سال اول زندگی مشترک اتفاق می افتد؛ بر اساس تحقیقات انجام گرفته مهمترین عوامل در بروز طلاق در جامعه دخالت خانواده ها، اعتیاد به موادمخدر، محقق نشدن شروط ضمن عقد، خودداری همسر از پرداخت نفقه، ضرب و شتم و رفتارهای خشونت آمیز اعلام شده است.
وی افزود: کاهش ازدواج و افزایش میزان طلاق امری بسیار خطرناک برای جامعه ما محسوب می شود، بر اساس پژوهش های انجام شده از مهم ترین علل کاهش ازدواج هم نبود مسکن و اشتغال و مشکلات ناشی از تورم، گرایش دختران به ادامه تحصیلات تکمیلی، مهاجرت پسران از روستاها به شهرها برای اشتغال و به دنبال آن تغییر نگرش در انتخاب همسراعلام شده است.
بیدخام به دیگر علل عدم گرایش جوانان به ازدواج اشاره و عنوان کرد: کم توجهی مردم به راهکارهای نخبگان، تغییر سبک زندگی از سنتی به مدرن، کاهش تمایل به زندگی اجتماعی و علاقه به زندگی فردی، از دیگر عوامل مهم در کاهش امار ازدواج در جامعه است.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در سیاست های کلی که در حیطه خانواده مطرح کرده اند به امر مبارزه با اشرافیت و فرهنگ تجمل گرایی تأکید دارند که در تحقق این امر، هر کدام از افراد جامعه می توانند به نوبه خود در کاهش تشریفات ورواج فرهنگ ساده زیستی موثر باشند تا این شیوه در حوزه خانواده به افزایش آمار ازدواج و کاهش طلاق منجر شود.
نظر شما