به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سعید روستاآزاد، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم امروز (15 شهریور) در نشست رسانه ای «سومین همایش ملی فضای مجازی پاک» که در سالن جلسات مرکز همایشهای غدیر برگزار شد، عنوان کرد: سومین همایش ملی فضای مجازی پاک به همت دفتر تبلیغات اسلامی استان قم و با مشارکت دانشگاه ها، مراکز و موسسات علمی و پژوهشی در اسفند ماه سال جاری برگزار میشود که فراخوان آن اعلام شده است.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم یادآور شد: در اولین همایش که دو سال گذشته بود، از سوی دانشگاه صنعتی شریف و دومین همایش فضای مجازی پاک به همت دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، سومین همایش به همت دفتر تبلیغات اسلامی با همکاری دانشگاه ها، مراکز و موسسات علمی و پژوهشی برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد با بیان این که سومین همایش ملی «فضای مجازی پاک» در 17 تا 19 اسفند سال جاری در قم برگزار میشود، گفت: مراکز علمی و پژوهشی از جمله دانشگاه صنعتی شریفی، دانشگاه علامه طباطبایی، جامعه المصطفی، بنیاد بازیهای رایانه ای، جامعه الزهرا و دانشگاه شهید بهشتی در برگزاری این همایش همکاری دارند.
وی تصریح کرد: فضای مجازی علی رغم این که مجازی است و ما این فضا را غیرواقعی تلقی میکنیم، اما هم اکنون به عرصه واقعی مردم تبدیل شده است؛ ما به دلیل این که فضاهای مجازی را به عنوان مجازی در نظر میگیریم، کمتر این فضاها را به عنوان فضای واقعی تلقی میکنیم، بنابراین ساز وکاری برای آن تعریف نکردیم و نگاه جدی به آن نداشته ایم.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان داشت: کسی که در فضای مجازی فعالیت میکنند، اگر نگاه جدی به عرصه فضای مجازی داشته باشد، میتواند آثار اثرگذاری تولید کند.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد افزود: هنوز ذهن فعالان فرهنگی ما درگیرکاغذ و فضای فیزیکی است، دغدغههای ما درگیر مالکیت فیزیکی است، به همین دلیل ما در فضای مجازی دچار تأخر فرهنگی هستیم.
وی ادامه داد: مولف تصور میکند اگر آثار او در فضای مجازی منتشر شود، سلب مالکیت معنوی میشود، در حالی که میتوان به عنوان ظرفیت به این فضا نگاه کرد.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم توجه به تولیدات متناسب با فضای مجازی، عنوان کرد: امروز متنهای طولانی ولو مفید مناسب فضاهای مجازی نیست و ما نیازمند تولیدات کوتاه، اثرگذار، چندرسانه ای و متنوع هستیم و اگر نگاه ما به فضای مجازی جدی باشد، میتوانیم این مولفهها را در تولیدات در نظر بگیریم.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد تصریح کرد: فضای مجازی هم دارای آسیب و تهدید و هم دارای فرصت است، نگاه درست به این فضا بهره مندی و توجه به تهدیدها و آسیبها و فرصت هاست.
وی اظهار داشت: اگر به این فضای مجازی به عنوان فرصت و ظرفیت نگاه کنیم و از تهدیدها غافل شویم به همان اندازه مخرب خواهد بود که تنها به عنوان تهدید تلقی کنیم.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد: نگاه درست و بایسته به فضای مجازی نگاهی است که هم به فرصتها و هم به تهدیدها توجه شود و این همایش محلی برای تفکر و هم اندیشی برای ایجاد فضای مجازی پاک است که میتواند دین، آیین، اندیشه و سنتهای ما را به خطر اندازد.
حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد بیان داشت: این همایش فرصت برای تمام کسانی است که درباره دین، سنتها و معنویت دغدغه دارند؛ در این همایش، توجه هم زمان به آسیبها و فرصتهای فضای مجازی جدی تر گرفته میشود تا به سوالات و پرسشهای اخلاقی، فقهی و ... که در فضای مجازی وجود دارد، بتوان پاسخ داد.
وی با بیان این که سومین همایش فضای مجازی پاک در روزهای 17 الی 19 اسفند در قم برگزار میشود، گفت: سومین همایش ملی فضای مجازی پاک در 6 محور از جمله «دکترین فضای مجازی پاک»، «فضای مجازی، آسیب ها، تهدیدها و فرصت ها»، «فضای مجازی پاک، عناصر تأثیرگذار»، «فضای مجازی پاک، قوانین و سنتهای ملی و دینی»، فناوری در خدمت فضای مجازی پاک» و «فضای مجازی پاک و تولیدات فرهنگی» فراخوان شده است.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: علاقمندان به شرکت در این همایش میتوانند چکیده آثار خود را تا 30 مهر سال جاری و آثار خود را تا 30 آبان به دبیرخانه سومین همایش ملی فضای مجازی پاک به نشانی پست الکترونیکی www.famp2017.ir ارسال کنند.
حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد تصریح کرد: شرکت کنندگان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به پایگاه اطلاع رسانی همایش ملی فضای مجازی پاک مراجعه کنند و با شماره تلفن 02537743805 تماس بگیرند.
نظر شما