به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی اکبر حق ویسی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان قم در این جلسه با اشاره به مسائل غذایی گفت: عمده مسایل امنیت غذایی بر اساس اصلاح سبک زندگی است که باید در این زمینه تلاش کنیم و بکوشیم تا زندگی ما بر اساس سبک صحیح دنبال شود.
وی بیان داشت: در آیات و روایات در خصوص تغذیه تاکیدات بسیاری شده و به همین منظور نیز قرار است کتابی با عنوان "تغذیه و آموزه های دینی" با تاکید بر آیات و روایات چاپ شود.
کارشناس تغذیه مرکزبهداشت استان قم گفت: باید به گونه ای باشد که کالاهای غذایی آسیب رسان تبلیغ نشود و صدا و سیما و رسانه های ما در این زمینه سهیم هستند.
حق ویسی ادامه داد: سه کالای روغن شکر و نمک جز کالاهای اصلی آسیب رسان هستند که باید مراقب بود و اجازه نداد که این کالاها بیش از اندازه مصرف شوند.
وی گفت: به جای استفاده از قند هم باید از کشمش استفاده شود چرا که ارزش غذایی کشمش بسیار بالا بوده و از نظر هزینه ای هم به یک میزان است.
کارشناس تغذیه مرکزبهداشت استان قم به وجود فست فودها اشاره کرد و گفت: این مراکز همانند قارچ در سطح استان در حال افزایش است که به جای این مراکز نیز آشپزخانه های سنتی پیشنهاد شده است.
حق ویسی با اشاره به بازگشایی مدارس گفت: اصلاح بوفه های مدارس و موادغذایی آنها امر بسیار مهمی است که در دستور کار داریم و از سوی دیگر به خانواده ها و دانش آموزان آموزش ارائه خواهیم داد.
*زنگ خطر بیماری های چاقی و چربی کبد میان دانش آموزان به صدا در آمده
دکتر ابوالفضل ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: تامین امینت غذایی امر بسیار مهم وحیاتی است که باید به آن توجه شود و در این زمینه علاوه بر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همه دستگاهها و به ویژه مردم نیز باید نقش خود را در راستای ترویج تغذیه سالم ایفا کنند.
وی گفت: امروزه چهره بیماری ها تغییر کرده و رنگ و بوی بیماری ها نیز متفاوت شده است که این امر نگران کننده ای است و باید نسبت به رفع این مشکل بکوشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز داشت: امروزه با تغییر سبک زندگی و تغذیه افراد، شاهد شیوع بیماری های نوپدید در بین مردم جامعه هستیم و در صورت عدم برنامه ریزی و مشارکت همگانی در خصوص تامین امنیت صحیح غذایی در آینده دچار مشکلات جدی در این زمینه خواهیم شد.
وی به بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: خطر بزرگی که احساس می شود تغذیه نامناسب فرزندان است و متاسفانه عدم رعایت این موضوع توسط والدین موجب بروز مشکلات عدیده ای برای دانش آموزان شده است.
دکتر ایرانی خواه ادامه داد: بیماری هایی از قبیل چاقی و کبد چرب در میان دانش آموزان شیوع یافته و این امر یک خطر جدی برای سلامت دانش آموزان به شمار می رود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان داشت: بایداصلاح تغذیه در میان دانش آموزان و مردم رواج یابد و تغذیه ها به گونه ای باشد که دانش آموزان دچار مشکل نشوند.
وی مدارس را یکی از فضاهای موثر برای اصلاح تغذیه دانش آموزان عنوان کرد و گفت: بوفه های مدارس باید به گونه ای باشد که مواد غذایی سالم ارائه دهد و نباید مواد غذایی نامناسب در این بوفه ها ارائه شود.
دکتر ایرانی خواه امر آموزش را مهم ارزیابی کرد و گفت: باید به دانش آموزان و خانواده های آنها آموزش های مناسب ارائه شود و به گونه ای برنامه ریزی شود که فرهنگ مصرف صحیح دنبال شود.
*همگان در ایجاد امنیت غذایی سهیم هستیم
رضا سیار فرماندار قم هم در این خصوص گفت: موضوع امنیت غذایی امر بسیار مهمی است که باید به آن دقت شود و همگان در این زمینه سهیم هستیم.
وی عنوان داشت: همگان در خصوص ایجاد این امنیت غذایی سهیم هستند و باید تلاش کنیم تا جایی که میتوان این موضوع را جدی بگیریم تا مشکلی برای امنیت غذایی مردم به وجود نیاید.
فرماندار قم به موضوع پساپ ها اشاره کرد و گفت: پساپ هایی که برای زمین های کشاورزی استفاده می شود باید مشخص شود که برای سلامت مردم مشکل ندارند و دراین زمینه دستگاه های مربوطه نظر دهند.
سیار به واحدهای ذوب سرب اشاره کرد و گفت: در خصوص این واحدها برداشت ها متفاوت است و باید دستگاه متولی امر نظر دهد و مشکلات را بیان و برطرف کنند.
مدیرکل محیط زیست استان قم نیزدر این جلسه با اشاره به واحدهای ذوب سرب گفت: این واحدها ادعا می کنند که از سیستم فیلترازیسیون استفاده می کنند اما این سیستم هیچ اثری نداشته و مشکلات زیست محیطی به بار می آورد.
وی افزود: باید دراین زمینه نظرات کارشناسی مطرح شده و بکوشیم تا مشکلات مردم در حوزه زیست محیطی برطرف شود.
نظر شما