به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فریدون همتی ظهر امروز (14 شهریور) در دومین روز یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم که در شبستان امیرالمومنین مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: جمهوری اسلامی قاطعانه از احیای جاده ابریشم حمایت می کند و نشست قزوین نمونه این حمایت و برخورد جمهوری اسلامی برای احیای جاده ابریشم و تعامل کشورها با هم به ویژه کشورهای شرقی است.
وی ادامه داد: ما در قزوین با توجه به استعدادهای فراوانی که داریم در چندین محور می توانیم با کمک هم برای استفاده از ظرفیت های خدادادی اقدام کرده و آمادگی پذیرش سرمایه گذاران کشورهای دوست و برادر خود را داریم.
استاندار قزوین اضافه کرد: زمینه حمایت قانونی مهیا است و از سفرای کشورهای مختلف می خواهیم هیئت های اقتصادی، بازرگانی و سرمایه گذاری را تشویق کنند به قزوین آیند و ما آمادگی داریم کارهای مشارکتی را با هم در حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به تجربه خوبی که هنرمندان قزوینی در نمادسازی از جاده ابریشم در میدان مینودر دارند، آمادگی داریم تا این نماد و کاروان ساخته شده در شهرهای جاده ابریشم ایجاد شود تا نماد مشترک در همه شهرهای در مسیر جاده ابریشم را داشته باشیم.
در ادامه نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هزاره سوم که در ابتدای آن هستیم هزاره شهوند مداری است و در جهان امروز همگام با پیشرفت های علمی و فنی، نقش انسان به عنوان عامل توسعه پایدار مورد پذیرش همگان است و تلقی انسان به عنوان سرمایه آشکار از نگرش های جامعه خواهان رشد است.
داود محمدی عنوان کرد: برنامه ریزی توسعه شهری بدون توجه به انسان راه به جایی نمی برد و در این هزاره هر کشور و شهری اگر نتواند در مسیر شهروند سازی و رشد و تکامل و توجه به نیازهای انسانی گام بردارد از گردونه رقابت حذف می شود.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم از فرصت های موجود استفاده کرده و به توسعه پایدار دست یابیم باید سرمایه های انسانی را به شهروندانی متکامل تر تبدیل کنیم.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: افزایش فقر، کمبود مسکن، سیستم حمل و نقل ناکارآمد، تخریب محیط زیست، بحران کمبود آب، بحران اجتماعی، آلودگی هوا و غیره مردم شهرهای دنیا را سردرگم کرده و کیفیت زندگی شهری را به مخاطره انداخته است.
وی تأکید کرد: برای ارتقای کیفیت زندگی راهی جز تکیه بر انسان ها و جلب مشارکت آگاهانه آنها وجود ندارد و کلید حل مشکلات زیست محیطی در دست شهروندان آگاه است.
محمدی با اشاره به اهمیت جاده ابریشم اظهار کرد: جاده ابریشم نمادی از تمدن کهن مشرق زمین و ارتباط با نیمی از جهان است و اگر می خواهیم ایده هایمان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی محقق شود باید انسان در توسعه پایدار مورد توجه باشد.
وی با تأکید بر لزوم توجه به معنویت خاطر نشان کرد: درد مشترک هزاره سوم سرگشتگی شهروندانی است که اصالت و معنویت را از یاد بردند و بازگشت به هویت اصیل کلید حل مشکلات به شمار می رود.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز باید چشمان جهان به راه ابریشمی جدید گشوده شود و قزوین در این مسیر باید به جایگاه رفیع گذشته برگردد.
وی خاطر نشان کرد: جاده ابریشم این جاده ای است که یک هزار و 700 سال مهمترین شاه راه اقتصادی دنیا بوده و در کنار هم باید احیا کنیم و ما در مجلس شورای اسلامی برای کمک به این مسیر و صلح، امنیت و آرامش جهانی اعلام آمادگی می کنیم.
محمدی یادآور شد: پیشنهاد می کنیم مجمع نمایندگان مجالس کشورهای راه ابریشم برای تقویت دیپلماسی عمومی و برای تحقق صلح، امنیت و آرامش تشکیل شود.
نظر شما