حجت الاسلام و المسلمين دكتر بياتي، رئيس دانشگاه عدالت در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به هدف و رویکرد برگزاری کلاس درس خارج فقه کتاب الصوم در این دانشگاه اظهار کرد: روزه از بین عبادات جایگاه ویژه ای دارد و در تکامل نفس انسان و تعالی بخشیدن به جوهره وجود آدمی از عباداتی است که عبادت دیگری شاید به راحتی جایگزین آن نشود .
وی با بیان به اینکه بنابر تصریح قرآن روزه بر امت های پیشین هم واجب بوده است، افزود: در آیات قرآن داریم «كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ» و خداوند نتیجه روزه را هم در این آیه مشخص کرده یعنی روزه تمرین تقواست و اگر به شکل صحیح صورت گیرد، ثمرش تقواست.
حجت الاسلام بیاتی با بیان اینکه اگر کسی صاحب تقوا شد، به مقامات بالایی که مترتب بر تقواست می رسد، تصریح کرد: «ان تتقوا اللَّه یجعل له فرقانا» یعنی مقام تشخیص حق و باطل به او اعطا می شود، و در جای دیگر داریم «وَمَن یَتَّقِ اللَّـهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ» آثاری که بر تقوا بار می شود هم در دین و هم در دنیا بسیار زیباست، در دنیا گشایش زندگی مادی را به همراه می آورد و یا بینش معنوی و بصیرت را سبب می شود.
رئیس دانشگاه عدالت با بیان اینکه نباید ابواب الهی به جهت پرداختن به مطالب جدید فراموش شود، گفت: خالی بودن فقه های مضاف حرف صحیحی است و باید به آنها پرداخته شود اما نباید از ابواب عبادی غفلت کرد زیرا تمام هدف دین داری رسیدن به نقطه تعبد و عبودیت است.
حجت الاسلام بیاتی ادامه داد: به جهت ضرورت و اهمیت بحث روزه، کلاس درس خارج فقه کتاب الصوم را در دانشگاه عدالت برای طلاب سطح 3 و 4 حوزه های علمیه و فارغ التحصیلان یا دانشجویات دکتری برنامه ریزی کردیم که هر هفته روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه از ساعت 16:30 تا 17:30 در این دانشگاه برگزار می شود.
رئیس دانشگاه عدالت خاطرنشان کرد: صوت و متن این کلاس در بخش پژوهشی سایت این دانشگاه به نشانی www.edalat.ac.ir قابل مشاهده و دریافت است.
نظر شما