ما به جامعه دانشگاهی و دانشجویی کشور به مثابه تهدید نگاه نمی کنیم

خبرگزاری شبستان:ما به جامعه دانشگاهی و دانشجویی کشور به مثابه تهدید نگاه نمی کنیم، بلکه به مثابه فرصت و سرمایه نگاه می کنیم و باور داریم، نسل جوان دانشگاهی ما معتقد به آرمان های والای نظام و مصالح عالیه کشور هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همايش تبيين دستاوردهای فرهنگي دولت تدبير و امید در کتابخانه ملی برگزار شد گفت:راهبرد اساسی ما برای تحقق اهداف  فرهنگی  در دولت  يازدهم و به ویژه در وزارت علوم که  مخاطبان آن نخبگان علمی و نسل جوان هستند، ارتقای مشارکت وتقویت گفت و گوی همدلانه و سازنده با شعار اميد، آگاهي و نشاط است.

 

وی افزود: ما به جامعه دانشگاهی و دانشجویی کشور به مثابه تهدید نگاه نمی کنیم، بلکه به مثابه فرصت و سرمایه نگاه می کنیم و باور داریم که قاطبه نسل جوان دانشگاهی ما معتقد به آرمان های والای نظام و مصالح عالیه کشور هستند .

 

وزیر علوم  راه درست مقابله با تهدیدهای فرهنگیِ خارجی  گشودن فضا و تقویت اعتمادبه نفس جوانان دانست و گفت: راه تنگ کردن و محدودکردن عرصه بر جوانان کشور راه درست مقابله با تهدید های فرهنگی نیست بلکه برعکس گشودن فضا، تسهیل گری، تقویت اعتماد به نفس، اعتماد کردن به جامعه دانشگاهی و ارتقای مشارکت اجتماعی است.

 

فرهادی با بیان اینکه بيش  از صد  هزار برنامه فرهنگی در دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم اجرا می شود بیان کرد:  در سال  1394 بيش از 110 هزار برنامه اجرا شده است.

 

وی با اشاره به  توسعه کرسی های آزاداندیشی گفت: در اين زمينه، وزارت علوم با اصلاح آيین نامه، تغییر رویکردها، کارهای تبلیغی و ترویجی و همچنین حمایت های مادی و معنوی از کارهای ابتکاری مانند جریان «مناظرات دانشجویی»، فضای گفتگو را در دانشگاه ها تقویت کرده و توانسته است، به گونه ای که شاهد رشد 20 درصدی برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در سال 94 نسبت به سال 93 بودیم و تنها در این دو سال 735 کرسی آزاداندیشی در دانشگاه های مختلف کشور برگزار شده است.

 

وی با اشاره به  رشد 37 درصدی نشریات دانشجویی در سال 94 نسبت به سال 92 بیان کرد: بیش از 4 هزار و 300 نشریه در دانشگاه های سراسر کشور وجود دارد که خود سرمایه فرهنگی ارزشمندی محسوب می شود.

 

فرهادی بیان کرد:  کانون های فرهنگی و هنری رشد بیش از 90 درصدی در آثار و دستاوردهای کانون ها در سال 94 نسبت به سال 92 رخ داد.درحال حاضر شاهد فعالیت بیش از 3 هزار و 100 کانون فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی در دانشگاه های کشور هستیم که خود سرمایه ای اجتماعی برای دانشگاه ها محسوب می شود

 

 وزيرعلوم  به  حوزه فعالیت های دینی و انقلابی  این وزارت خانه اشاه کرد و گفت: به رغم برخی تبلیغات غیرمنصفانه رشد و شکوفایی بی سابقه ای را در این زمینه شاهد بوده ایم و وزارت علوم توانسته است به ترویج و تعمیق فضای دینی و اخلاقی دانشگاه¬ها کمک  کند.

 

 فرهادي بیان کرد: یکی از اقدامات ابتکاری این وزارت اجرای طرح نهضت رضوی است. 45 جشنواره ملی علمی- فرهنگی و هنری رضوی در دانشگاه های سراسر کشور برگزار شده و برای اولین بار کانون های رضوی در سراسر کشور شکل گرفته اند.

 

وی افزود: همچنین دو طرح طریق رضوی(پیاده روی تا حرم در ایام خاص مذهبی) و تشرف رضوی(اعزام ده ها هزار دانشجوی دانشگاه های سراسر کشور به زیارت رضوی) نیز در این دوره اجرا شده است.

 

وي گفت: برنامه ابتكاری بزرگداشت شهدای دانشجو در قالب يك كنگره ملي به نام كنگره ملي شهدای دانشجو كه  در  500 دانشگاه دولتی و آزاد در 30 استان كشور برگزار شد.

 

وی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد مقاومتی بيش از 60 نشست علمي در دانشگاههای مختلف برگزار شده است گفت: يكی ازخروجي های آن چاپ دو جلد كتاب در اين زمينه است

 

فرهادی تصریح کرد:تعداد  254 کانون مذهبی توسط دانشجویان در دانشگاه های کشور فعال است و شاهد رشد 14 درصدی در آثار دریافت شده در جشنواره پایان نامه های قرآنی در سال 94 نسبت به سال 92 بودیم. جشنواره قرآن و عترت نیز در سال 94 با رشد 27 درصدی تعداد شرکت‌کنندگان، نسبت به سال 93 همراه بود.

 

کد خبر 571225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha