رنج بی آبی سوسن

خبرگزاری شبستان: منطقه سوسن ایذه منطقه ای است بکر با طبیعتی فوق العاده که فاصله آن تا آب کارون ۵ دقیقه است اما اهالی این منطقه از بی آبی رنج می برند.

خبرگزاری شبستان-گروه اقتصادی: داریوش آقاسی سرگروه گروه جهادی خیبر است که از دو سال گذشته به همراه گروه های جهادی بسیج سازندگی از اهواز راهی روستاهای مناطق محروم می شود تا با کمک به پروژه های عمرانی دستی در اقتصاد مقاومتی داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با تلاش های آقاسی و مشکلات مردمی که او دستشان را می گیرد پای صحبت های او نشسته ایم.

من داریوش آقاسی دانشجوی دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان هستم که از دو سال گذشته به گروه جهادی خیبر (دانشگاه فرهنگیان) در خوزستان پیوستم. ما تاکنون با این گروه در شهرستان های هویزه، روستای امام زاده خضر(ع)، شهرستان ایذه و روستاهای اطراف آن ها سعی داشته ایم که به مردم محرومشان کمک کنیم.

عمده فعالیت های ما عمرانی است که بتوانیم در مرمت و بازسازی مدارس و خانه های مردم آن ها را یاری کنیم. سطح فقر در روستاهای مد نظر بسیار بالاست و گروه جهادی خیبر در سال گذشته در نزدیکی خرمشهر شروع به مرمت و بازسازی مدرسه ای کردیم و سپس مسجد هویزه را هم دیوار چینی کردیم.

مناطق مورد عزیمت ما به شدت از ناحیه وهابیت در خطر تبلیغات قرار دارد  به همین دلیل در موارد لازم به اقدامات فرهنگی هم دست می زنیم و تلاش می کنیم در کلاس های قرآن، احکام و اخلاق دانش آموزان را آموزش دهیم و همچنین گاهی هم دست به شناسایی دانش آموزان مستعد و برگزاری کلاس خصوصی برای تقویت علمی در منزل آن ها می زنیم. برگزاری مسابقات ورزشی و مسابقات نقاشی هم از دیگر فعالیت هایمان در طول دو سال همراهی من با گروه جهادی خیبر بوده است.

در حال حاضر در بخش سوسن ایذه در روستایی هستیم که با شهر ایذه فاصله ای 15 دقیقه ای دارد اما به دلیل وجود کوه بین شهر و این بخش مسافت به یک ساعت تبدیل شده است. روستای «سر راه سعیدی» محل ماموریت ماست که در آن  برای اهالی به تکمیل خانه هایشان می پردازیم. ساکنین این روستای محروم تنها 5 دقیقه با آب کارون فاصله دارند اما متاسفانه نمی توانند از این آب استفاده کنند و به همین دلیل کشاورزی که تنها شغل آن هاست رونقی ندارد.

اگر آب به آن مناطق بیاید از لحاظ کشاورزی می توانند پیشرفت کنند که ما بارها این مساله را با مسئولین مربوطه مطرح کرده ایم و طبق نظر آن ها طرح آبرسانی کارون به روستاهای اطراف ایذه قرار است انجام شود که چند سالی است این پروژه انجام نشده. ما پیشنهاد داده ایم که اگر اجازه بدهند روستا منبع بزرگی از آب کارون را به زمین ها پمپاژ کند و پس از سیرآب شدن زمین های کشاورزی زه کشی ها به خود رودخانه برمی گردد و هزینه آن چنانی هم ندارد و هیچ اسرافی نمی شود.

5-6 سال است که مسئولین این بخش به مردم روستاهای اطراف ایذه وعده داده اند که از پشت سد کارون 3 برای این روستاها آب کشی صورت بگیرد تا برای بخش کشاورزی به کار گرفته شود اما هیچ اقدامی تا کنون در این خصوص صورت نگرفته است وچند روستایی هم که در حال کشاورزی هستند از چشمه برای آبیاری محصولاتشان استفاده می کنند.

از آن جایی هم که برداشت از آب کارون با اجازه مسئولین باشد و نماینده شهر ایذه باید پی گیری کند کاری از دست خود اهالی این بخش محروم بر نمی آید. همچنین مشکل اصلی دیگر بخش سوسن در ایذه جاده پر پیچ و خم این منطقه به ایذه است که سالانه چند جوان بر اثر تصادف در این جاده جان خود را از دست می دهند.

به همین دلیل ساکنین روستای «سر راه سعیدی» به کاشتن گندم دیم می پردازند که هم زحمت زیادی دارد و هم محصول زیادی به بار نمی شیند و در نتیجه راه درآمد مناسبی برای اهالی روستا محسوب نمی شود.

اگر در کوهی که بین بخش سوسن و ایذه قرار گرفته تونل احداث شود به جای آن که یک جاده یک ساعته را برای دور زدن این کوه طی کنند و سالانه این همه جوان جانشان را از دست بدهند، با یک تونل فاصله ایذه به این بخش از یک ساعت به 15 دقیقه کاهش می یابد.

طبیعت بکر منطقه سوسن ایذه چنان زیباست که می توان از آن جا برای گردشگری بهره برد و منبع درآمد خوبی برای ساکنین این محل می شود.

یکی دیگر از مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد این است که اهالی نمی توانند برنامه های صدا و سیما را ببینند زیرا تنها سه شبکه اصلی آن هم برخی از روزهای هفته در این منطقه قابل پخش است.

امیدواریم که مسئولین پس از این 6 سال تذکر و پی گیری اهالی منطقه فکری برای تامین آب آنها، ایجاد جاده ای امن برای رفت و آمدشان و در دسترس بودن شبکه های صدا و سیما داشته باشند.

گفت و گو از پریسا رهنما

 

کد خبر 571211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha