فاطمه احمدی، مدرس حوزه و دانشگاه و مولف کتب مذهبی اعتقادی در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان درباره نقش ازدواج در تربیت نسل مهدوی اظهار کرد: ازدواج پیش از هر تاثیر دیگری، یک حصن (ایمنی) است. یک فرد منتظر باید ایمنی از گناه داشته باشد و تا حد امکان مجاری گناه را بر خود بسته و در مصونیت قرار بگیرد. بنابراین ازدواج با این نگاه خود به خود یک حصن و مصونیت است و این حداقل اثر ازدواج مناسب است.
وی افزود: انسان منتظر باید هم خود به کمال برسد و هم دیگران را به کمال برساند. افراد تا وقتی ازدواج نکرده اند معمولا خودمحور هستند و استبدادرای بالایی دارند. البته این اتفاق ناخواسته و ناخودآگاه است. چون معمولا بر اساس آرای خود عمل می کنند و یک حالت تک رایی دارند. اما وقتی ازدواج می کنند حتی جزیی ترین تصمیم گیری ها باید با مشورت و نظرخواهی و جلب رضایت طرف مقابل و حتی گاهی رضایت خانواده ها انجام شود.
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: بنابراین فرد باید یک گستره ای را یک جا جمع کند و به همین دلیل حالت تکروی در انسان کم می شود و روحیه انعطاف پذیری، گذشت و تعامل با دیگران که بسیار مهم است و داشتن این ویژگی ها برای یک منتظر، ضرورت دارد تقویت می شود. البته همه این مسایل مشروط به این است که ازدواج آن مسیر صحیح خود را طی کند.
احمدی تصریح کرد: اگر اینگونه باشد تعامل افراد با دیگران بسیار گسترش پیدا می کند. گذشت در آنان نهادینه می شود و مصادیق فراوانی در زندگی می یابد.
وی در ادامه گفت: از طرف دیگر وقتی موضوع تکامل افراد مطرح می شود، تکامل طرف مقابل نیز مورد توجه قرار می گیرد. به عبارت دیگر افراد روی نقایص همسر خود نیز حساس می شوند البته حساسیت به معنای مثبت. یعنی یک حس مسئولیت در آنها ایجاد می شود.
پژوهشگر دینی تصریح کرد: ممکن است که افراد پیش از ازدواج، با بی تفاوتی از کنار برخی مسایل عبورکنند ولی پس از ازدواج دیگر بی تفاوت نیستند و برایشان مهم است که فردی که قرار است پد ر یا مادر فرزند آنها باشد چگونه فردی است و چه نقص ها یا عیوبی دارد که می توان آنها را برطرف کرد.
احمدی گفت: نکته دیگری که شاید از مهم ترین و اصلی ترین برکات و اهداف ازدواج باشد این است که یک نسل ناب شیعه تربیت می شود. چون تنها یک انسان منتظر است که می تواند از حیث اعتقادات و اخلاق و رفتار و ..فرزندانی تربیت کند با همان ویژگی های مومن واقعی که در روایات درباره آن سخن گفته شده است. کسانی که بتوانند در دوره ظهور یاریگر جبهه حق باشند و صحنه را فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: این نسل را کسانی می توانند تربیت کنند که خود منتظر هستند و همه مقدمات اصلاح را در خود فراهم کرده اند و این مسئله نیز در سایه ازدواج موفق به دست می آید.
نظر شما