به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فریدون همتی ظهر امروز (13 شهریور) در یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم که در شبستان امیرالمومنین مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: برگزاری این اجلاس فرصتی است تا مجموعه ای از فرصت های ارزشمند اقتصادی و فرهنگی پیش روی شهرداران شهرهای جاده ابریشم قرار بگیرد و از دیرباز ایجاد تبادلات منسجم به عنوان راهی برای توسعه اقتصادی و تبادلات فرهنگی بوده است.
وی ادامه داد: از همین رو ایجاد الگویی فاخر نظیر جاده ابریشم می تواند یکی از نمونه های موفق ارتباطات فرهنگی و اقتصادی را در بازآفرینی روابط شهرهای این مجموعه فراهم آورد و علاوه بر اینکه شهرهایی با قابلیت های اقتصادی و فرهنگ های مختلف گردهم می آیند این امر زمینه ای برای تخصصی کردن فعالیت های این شهرها است.
استاندار قزوین عنوان کرد: ایران از گذشته تاکنون به دلیل موقعیت مناسب تأثیر گذار از مسیر غرب به شرق بوده و از همین رو قزوین توانسته مرکز ثقل ارتباط پذیری شهرهای مختلف کشور باشد و قابلیت ها و توانمندی های بالای شهر قزوین موجب شده تا این استان نقش کلیدی در مبادلات اقتصادی و توسعه ای داشته باشد.
همتی تأکید کرد: قزوین دربرگیرنده قابلیت های بسیاری در شبکه جاده ابریشم است و امیدواریم با شناخت هرچه بیشتر این توانمندی ها عهده دار جایگاهی مناسب در این شبکه شهری شود تا توسعه و تحول شهر قزوین بیش از پیش محقق شود.
در ادامه شهردار قزوین اظهار داشت: امروز شاهد برگزاری یازدهمین اجلاس جاده ابریشم هستیم و ما 10 سوال طرح کردیم فقر و فلاکت، بحران گرسنگی، بحران آب، رشد جمعیت، بحران اشتغال و بیکاری، توزیع نامتوازن منابع مالی، جنگ و تروریسم، تغییرات آب و هوایی، گسترش بیماری های واگیردار، بی ثباتی سیاسی، مشکلات مهاجران آواره و سوء مصرف دارو که در این اجلاس مورد بررسی قرار گیرد.
مسعود نصرتی اضافه کرد: کشورهای جهان در راه رسیدن به توسعه با مشکلات جدی مواجه می شوند و با بازتعریف جاده ابریشم و جهانی شدن اقتصاد به اقتصاد باز جهانی کمک می شود و این مسیر یک هزار و 700 ساله مجدد این قابلیت را دارد به 10 پرسش پاسخ دهد.
وی عنوان کرد: جاده ابریشم از گسترده ترین میراث بشری است و این جاده راهی برای تعامل فرهنگ و گویش ها بوده است و ایران دارای موقعتی خاص در جاده ابریشم بوده است و ایران در طرح جدید جاده ابریشم جدید هم نقش کلیدی دارد و با 15 کشور مرز دریایی و زمینی دارد.
شهردار قزوین یادآور شد: در این بین شهر قزوین با 9 هزار سال سابقه یکجانشینی و یک هزار و 700 سال سابقه شهرنشینی توانست به عنوان پایلوت شکوفایی شهری قرار گیرد و ماه گذشته برنامه اهداف توسعه پایدار شهری به ایران و به شهر قزوین سپرده شد.
گفتنی است در ادامه این اجلاس تفاهم نامه راه اندازی پایگاه پژوهشی جاده ابریشم بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با شهرداری قزوین به امضا رسید.
نظر شما