به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام حسین الله وردی، مدیر حوزه های علمیه استان، امروز(13 شهریور)در نشست خبری با اشاره به حلول ماه ذیحجه و سالروز ازدواج امام علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها گفت: اگر از تشیع و مکتب معنوی و معارف تشیع بعد از 1400 سال نامی مانده به برکت حوزه های علمیه است که معارف تشیع را با سختی به نسل های بعد رساندند.
وی افزود: علاوه بر اینکه حوزه های علمیه، حافظ معارف و مبانی تشیع بودند، دومین کارکرد حوزه های علمیه این است که روحیه انقلابی خود را همیشه نگه داشتند در هیچ برهه ای از تاریخ نداریم که در برابر جبارین تسلیم شده باشند علیرغم اینکه سختی های زیادی متحمل شدند.
حجت الاسلام الله وردی بیان داشت: ویژگی دیگر حوزه های علمیه این است که با کمترین هزینه، بیشترین تاثیرگذاری را در اجتماع داشتند و از مراکز آموزشی است که از صدر اسلام تاکنون هزینه ای دریافت نمی کنند بلکه بر اساس رتبه علمی به طلاب از یک مقطعی کمک هزینه کمی هم می دهند.
وی ادامه داد: این هزینه از کمک های مردمی است که بر اساس باور به معتقدات خود، وجوهات می دهند که بخشی از این برای سادات نیازمند و بخشی هم سهم امام است که عموما''صرف حوزه های علمیه می شود.
مدیرحوزه های علمیه استان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه به لطف الهی بعد از یک دوره فترت، درس خارج فقه و اصول که تقریباً از سال ۷۴ در کرمان تعطیل شده بود، هم اکنون اسباب شروع مجدد آن فراهم شده و از فردا(۱۴ شهریور)با حضور ۵۰ طلبه آغاز می شود و استاد این دوره آیت الله احمد شیخ بهایی، از فضلای حوزه علمیه که خود بومی کرمان هستند؛ است.
وی گفت: تا اواخر دهه 60 آیت الله روحانی درس خارج را در کرمان اداره می کردند و بعد از رحلت وی، نماینده ولی فقیه در استان اقدام می کنند و 4 سال هم آیت الله بحرینی درس خارج را در کرمان تشکیل دادند اما بعد از آن به دلایلی تعطیل شد و زمینه برای تشکیل درس این مقطع فراهم نبود تا اینکه در سال 84 که رهبری به کرمان سفر کردند، تأکید داشتند باتوجه به اینکه کرمان از استان های بزرگ است، درس خارج آن مستقر شود.
حجت الاسلام الله وردی با بیان اینکه بیش از 5 هزار طلبه در 46 مدرسه علمیه مشغول به تحصیل هستند؛ افزود: برای سال تحصیلی جدید 650 نفر ظرفیت اعلام کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سئوالی مبنی بر نبود کرسی درس اخلاق به صورت مجزا در استان گفت: این اشکال وجود دارد، البته در مدارس ما مسئله اخلاق هست زیرا تزکیه ظرف برای تعلیم است.
نظر شما