به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از فارن پالسی برجام و پایان محاصره اقتصادی ایران همکاری های مشترک با کشورهای آسیای مرکزی از جمله ازبکستان را وارد فضای تازه ای کرده است .ایران و ازبکستان از روزهای آغازین فروپاشی اتحاد شوروی مناسبات سیاسی خود را آغاز کرده اند به طوری که جمهوری اسلامی ایران در می ۱۹۹۲ سفارتخانه خود را در تاشکند افتتاح کرد و از سوی دیگر ازبک ها هم سفارتخانه اشان را در سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۶) در ایران گشودند.
دو کشور همکاری های تجاری و اقتصادی قابل توجهی دارند به طوری که بزرگترین قرار داد حمل و نقل ریلی میان تهران و ازبکستان در عشق آباد و در سال ۲۰۱۱ به امضا رسید. طبق این قرارداد ریلی طرفین به همراه ترکمنستان و عمان تبادلات ترانزیتی خود را تسهیل بخشیدند.
حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در سال ۲۰۱۵ به چیزی در حدود ۳۱۷.۸ میلیون دلار رسید که عمده آن را تبادلات ترانزیتی تشکیل می داد . در حال حاضر ۱۱۶ پروژه در ازبکستان در حال اجرا است که سرمایه های ایرانی در آن دخیل است که ۱۹ پروژه با سرمایه های ۱۰۰ درصد ایرانی اجرایی می شود.
در این میان آینده ازبکستان بدون کریم اف مساله ای است که قطعا برای تهران اهمیت دارد ، مبارزه با تروریسم و افزایش همکاری های منطقه ای در قالب همکاری های دو یا چند جانبه از جمله اولیت های تهران برای آینده تاشکند است.
به همین جهت رستم عنایت اف رئیس کمیته ملی که فردی امنیتی و اقتصادی است گزینه مناسبی برای آینده رهبری ازبکستان خواهد بود.
نظر شما