به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، هادی فیض منش، مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان در جلسه اختتامیه طرح غنی سازی اوقات فراغت کانونهای مساجد استان همدان گفت: مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد باید با بهره گیری از جوانان نخبه و افراد مجرب، در کانونهای مساجد فعالیت های متنوع فرهنگی انجام دهند.
وی اظهار کرد: کارهای فرهنگی دارای عرصههای مختلف است، ابتکار، نوآوری و خلاقیت بسیار مهم است ، باید از میان افراد موفق و با تجربه تعدادی برای اتاق فکر انتخاب شوند و تجربیات آنها مورد استفاده قرار گیرد.
وی به ویژگی های مسجد طراز اسلامی اشاره کرد و افزود: تبیین جایگاه و شاخصههای مسجد طراز اسلامی باید بازگشتی به صدر اسلام داشت و بررسی کرد که در آن زمان هدف از تشکیل بنای «مسجد» چه بوده و نیّات و خواستههای پیامبر مهربانی در مورد مسجد چیست.
مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان ادامه داد: مشخص کردن کارکرد مسجد در صدر اسلام میتواند بهترین الگو در تهیه و تدوین مسجد جامع طراز اسلامی باشد و با الگوبرداری از مساجد صدر اسلام میتوان به مسجد طراز اسلامی در جامعه کنونی دست یافت.
فیض منش اظهار داشت: مطالعه ویژگیها و کارکردهای مسجد در صدر اسلام، سیمای مسجد طراز اسلامی را برای ما به خوبی روشن میکند؛ در میان ویژگیهای و کارکردها مسجد در صدر اسلام، کارکرد تربیتی و آموزشی آن تبلور شایان توجّهی داشته است.
وی ادامه داد: از آنجا که تزکیه و تعلیم دو بال پرواز در آسمان کمال انسانی است، مساجد در کنار انسان سازی و پرورش بُعد اخلاقی، همواره جایگاه و مهد علوم مختلف به ویژه علوم دینی بوده است.
وی بیان کرد: وقتی می توانیم به موفقیت برسیم که مسجد محله علاوه بر مکان عبادت رسیدگی به مشکلات محله را نیز مورد توجه قرار دهد و لازمه این اتفاق هیات امنا و امام جماعت و مدیر کانون دلسوز است.
مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد همدان در ادامه جلسه به بحث بازرسی از کانونها، بحث سطح بندی و اعتبارات واریزی کانونها و گزارش عملکرد کانون که از طرف کانون به دبیرخانه ارائه می شود را تریح کرد.
فیض منش همچنین به تشکیل واحد خواهران در کانونهای مساجد اشاره کرد و گفت: کانونهای که واحد خواهران ندارند نسبت به تشکیل آن اقدام کنند.
در ادامه برخی از مدیران کانونهای مساجد همدان مسائل و مشکلات خود را بیان کردند.
نظر شما