مردم باید اثربخشی زکات در جامعه را درک کنند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل امور اجرایی شورای زکات کشور گفت: باید کاری کنیم که اقشار مختلف مردم اثربخشی زکات را در جامعه به خوبی درک کنند و تأثیر زکات باید در ارتقای زندگی محرومان بیش از پیش نمایان باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین، نجفعلی انتظاری در نشست عاملان زکات استان بیان کرد: کسانی که در عرصه جمع آوری زکات تلاش و فعالیت دارند، نباید به کار خویش به عنوان کار کارمندی و اداری نگاه کنند.

 

وی ادامه داد: اهمیت زکات به گونه ای است که اگر در کار خود کوتاهی کنیم، در دینداری مردم کوتاهی کرده ایم در واقع اگر برای درآمدهای این چنین پیگیری شایسته نداشته باشیم به مردم آن منطقه ظلم کرده ایم.

 

مدیرکل امور اجرایی شورای زکات کشور اضافه کرد: موضوع دیگری که در زمینه جمع آوری زکات باید دقت ها و حساسیت های خویش را استمرار دهیم، مستندسازی است؛ چراکه زکات وجوه شرعی است و ما به واسطه تکالیف و وظایف شرعی و قانونی باید در این زمینه با امانتداری و مراقبت عمل کنیم.

 

وی لزوم عدم اتکا به دستگاه های دیگر را در جمع آوری زکات امری مهم دانست و عنوان کرد: دستگاه های مختلف عضو شورای زکات هستند ولی این موضوع نباید موجب شود تا ما برای جمع آوری زکات منتظر اقدامات سایر دستگاه ها باشیم بلکه چون سایر اقدامات امداد، ضمن آمادگی برای تعامل و همکاری با سایر دستگاه ها،؛ از سایر اقدامات و تلاش های خویش غافل نشویم در حقیقت امداد و امدادگران برای انجام رسالت و تکالیف خویش منتظر کسی نمی مانند.

 

انتظاری تصریح کرد: باید کاری کنیم که اقشار مختلف مردم اثربخشی زکات را در جامعه به خوبی درک کنند و در این میان تأثیر زکات باید در ارتقای زندگی محرومان بیش از پیش نمایان باشد از این رو نخستین رسالت شما ملموس کردن مصارف زکات برای مردم است که به تبع آن اعتماد عمومی بیش از پیش جلب خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از توان و ظرفیت های درون و برون سازمانی اقدام دیگری است که باید به آن توجه کنیم، اگر از ظرفیت های مختلف استفاده شد آن گاه به دستاوردها و اهداف بیش از پیش نزدیک می شویم.

 

مدیرکل امور اجرایی شورای زکات کشور توضیح داد: هیچ یک از پرداخت کنندگان زکات انتظار تشویقی ندارند چراکه زکات تکلیف شرعی است از طرفی انتظار این است که اگر فرد مطمئنی از سوی پرداخت کننده زکات برای هزینه کرد معرفی شد، کمک به این فرد از محل زکات مورد توجه همکاران ما قرار گیرد تا ضمن مساعدت به نیازمند، اعتماد دیگران هم حفظ شود.

 

وی ارتباط با کشاورزان و باغداران را امری ضروری در کار اداری امدادگران دانست و اعلام کرد: صله رحم یک سنت اسلامی است و ما امدادگران که در حوزه زکات فعالیت می کنیم باید به این مهم در زندگی کاری خویش نیز توجه داشته باشیم، در واقع نباید زکات دهنده را در طول سال فراموش کنیم و از طرفی برای ارتباط هر چه بیشتر با کشاورز و باغدار باید از فرصت های نیمه دوم سال بیش از پیش استفاده کنیم.

 

انتظاری ادامه داد: ظرفیت زکات کمتر از اکرام نیست بنابراین اگر تبلیغ و ارتباط با زکات دهنده به طور مستمر وجود داشته باشد می توانیم ظرفیت های موجود را به صورت فعال درآوریم و از این ظرفیت ها برای خدمت هر چه بیشتر و بهتر به مددجویان و نیازمندان واقعی بهره ببریم.

 

در ادامه معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین زکات را فریضه ای الهی و گسترش آن را نیازمند کار فرهنگی دانست و اظهار داشت: باید زکات را از سنین پایین برای افراد ترویج و تبیین کنیم تا افراد با این فریضه الهی به خوبی آشنا شوند.

 

سید احمد قافله باشی اضافه کرد: جمع آوری زکات در استان قزوین از سال 83 با رقم 34 میلیون ریال آغاز شد و در سال 84 به 107 میلیون ریال رسید و پس از آن رشد بیش از پیش زکات را شاهد بودیم به طوری که در سال 90 به بیش از 54 میلیارد ریال و در سال 94 به 83 میلیارد ریال رسید.

 

وی افزود: بررسی زکات جمع آوری شده نشان می دهد که از سال 83 تا پایان 94 بیش از 469 میلیارد و 30 میلیون ریال زکات از سوی کشاورزان و باغداران پرداخت شده است که از این مبلغ بیش از 407 میلیارد و 135 میلیون ریال واجب و بیش از 61 میلیارد و 895 میلیون ریال زکات مستحبی بوده است.

 

معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین یادآورشد: میزان زکات جمع آوری شده در پنج ماهه سال جاری بیش از 4 میلیارد و 784 میلیون ریال بوده است.

 

کد خبر 570687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha