خداوند عذاب آخرت را از این سه گروه برمی دارد!

خبرگزاری شبستان: شایسته است مسلمانان بر اساس وظیفه اجتماعی خود، یکدیگر را به خوبی ها و ترک بدی ها فرا خوانند تا همگان به خیر و صلاح گرایند.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، شایسته است مسلمانان بر اساس وظیفه اجتماعی خود، یکدیگر را به خوبی ها و ترک بدی ها فرا خوانند تا همگان به خیر و صلاح گرایند. حارص بن مغیره می گوید: شبی در میان راه امام صادق(ع) به من برخورد کردند و فرمودند: «ای حارث! آگاه باشید که به یقین دانشمندان شما جور گناهان سفیهانتان را می کشند.»

 

پس از رفتن آن حضرت(ع) در پی ایشان رفتم و دوباره به محضرشان رسیدم و گفتم: جانم فدایت! گفته شما مرا نگران کرد. چگونه بار گناه جاهلان را علما و دانشمندان باید بر دوش کشند؟ فرمودند: «آری چنین است. وقتی یکی از شیعیان، کاری ناپسند می کند که مایه اذیت ما و سبب عیب جویی مردم از ما(و شیعیان) می شود و شما از آن آگاه می شوید چرا به سراغ او نمی روید و او را نکوهش نمی کنید و وی را دعوت به خیر نمی کنید و با گفتاری رسا (استدلال و برهان) با او سخن نمی گویید؟» عرض کردم: چون از ما نمی پذیرد. آن حضرت (ع) فرمودند: «اگر چنین است وی را از اجتماع خود برانید و از همنشینی با او بپرهیزید.»

 

دعوت درونی

امیرمومنان (ع) می فرمایند: «آگاه باشید هر کس از درون خویش واعظ هشداردهنده ای نداشته باشد از جانب خدای سبحان نگهدارنده ای ندارد.»

 

شیوه دعوت به خیر

امام عسگری(ع) فرمودند: «هرکس برادر خود را پنهانی موعظه (دعوت به خیر) کند او را زینت داده است و هر کس برادر خود را آشکارا و در حضور مردم موعظه (دعوت به خیر) کند، او را تحقیر و ضایع کرده است.»

 

موعظه و رفع عذاب

رسول خدا(ص) فرمودند: «خدای متعال در روز قیامت عذاب را از سه گروه بر می دارد: کسی که به قضای او راضی باشد، آن که خیرخواه مسلمانان باشد و کسی که مردم را به خیر و صلاح راه نماید.»

 

اوصاف موعظه پذیران

سعادتمندی: امیرمومنان (ع) می فرمایند: «سعادت و نیکبختی (دنیا و آخرت) از آن کسی است که از دیگران پند گیرد.»

خردمندی: آن حضرت (ع) فرمودند: «پس به راستی که عاقل و خردمند با تعلیم و تربیت های سازنده پند می پذیرد، ولی چارپایان جز با زدن پند نمی پذیرند.»

 

مقام و منزلت واعظان

رسول خدا(ص) فرمودند: «در روز قیامت برترین مقام و منزلت نزد خدا از آن کسانی است که در دنیا بیش از دیگران به خیرخواهی و موعظه دیگران بپردازد.»

 

برگرفته از مفاتیح الحیات

 

 

کد خبر 570514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha