به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن رمضانی امروز( 10 شهریور) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: این استان به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی در مرزهای شرقی ایران از دیرباز داشته محل تبادل فرهنگها بوده ونشانه های در استان داریم که از رفت و آمد اقوام شرقی خبر می دهد و در حال حاضر آثار متعدد تاریخی و باستانی از گذشته به جا مانده است.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی آثار با قدمت 8 هزار ساله تا دوره معاصر وجود دارد، افزود: در استان 800 اثر تاریخی و فرهنگی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و همچنین سه اثر در فهرست جهانی ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: بسیاری از استان های کشور این تعداد آثار ثبت ملی و جهانی را ندارند اما وجود این آثار تاریخی و فرهنگی در خراسان جنوبی فضای را برای گردشگری داخلی و خارجی فراهم کرده تا برای منطقه رونق اقتصادی به وجود آید.
رمضانی با اشاره به اینکه در سطح کشور 300 رشته صنایع دستی وجود دارد، تصریح کرد: در خراسان جنوبی 80 رشته صنایع دستی سابقه فعالیت دارند که درصدد احیای صنایع دستی به فراموشی سپرده شده (گیو بافی در طبس، برک بافی در نهبندان) در استان هستیم.
وی با بیان اینکه در گذشته صنایع دستی نجات بخش زندگی در روستاها بوده است، ادامه داد: متاسفانه اکنون بخش صنایع دستی شرایط خوبی ندارد و در دو ساله اخیر تلاش شده اقداماتی برای رونق این بخش انجام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: برگزاری دوره های آموزشی رایگان، راه اندازی کارگاههای تولید زنده در سطح شهرستانها و دادن تسهیلات ارزان قیمت از جمله برنامه های میراث فرهنگی جهت احیاء رشته های صنایع دستی فراموش شده است.
رمضانی از پرداخت یک میلیارد و 100 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه به هنرمندان صنایع دستی استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: صنایع دستی با سرمایه اندک تولید می شود و باز مناسبی برای صنایع دستی استان وجود دارد و هیچ کار و سرمایه گذاری مانند صنایع دستی در استان به این زودی جواب نمی دهد اما لازمه این امر کمک و همراهی بانکها است.
وی به حوزه گردشگری اشاره کرد و بیان داشت: خراسان جنوبی در مسیر سفر قرار دارد و 10 استان از راه های خراسان جنوبی به مشهد مشرف می شوند که اگر امکانات مناسب برای توقف آنان فراهم شود موجب رونق صنایع دستی و اقتصادی منطقه خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: گردشگری خارجی جزو محورهای ده گانه اقتصاد مقاومتی و تاکیدات مقام معظم رهبری در سندچشم انداز است و از این طریق ضمن انتقال ارزش های فرهنگی به مردم دنیا می توان رونق اقتصادی ایجاد کرد.
رمضانی با بیان اینکه پراکندگی آثار تاریخی در خراسان جنوبی بسیار است، افزود: نیاز است مردم در زمینه حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی بیشتر کمک کنند و روحانیون در سخنرانی های خود به این موضوع تاکید داشته باشند تا به بهانه توسعه شهری آثار تاریخی تخریب نشود.
نظر شما