به گزارش خبرنگار شبستان، سومین نشست از سلسله نشست های مسایل ادبیات داستانی ایران با موضوع نهاد صنفی داستان نویسان ایران عصر دیروز 9 شهریور با حضور محمد حسینی، قاسمعلی فراست و ناهید طباطبایی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
ناهید طباطبایی، نویسنده در این نشست گفت: هر وقت صحبت از فرهنگ می شود پای سیاست جلو کشیده می شود. کسانی که می خواهند کانون و صنف نویسندگی تشکیل دهند باید در درجه اول به خاستگاه ایدئولوژیک نویسندگان کاری نداشته باشند و در درجه دوم باید مسایل مادی آنها را مدنظر قرار دهند.
طباطبایی با بیان اینکه صنف نویسندگی قابل تشکیل است، عنوان کرد: متاسفانه در جامعه ما طبقه متوسط روز به روز در حال پایین آمدن است. این طبقه فقط به فکر پول درآوردن است، صنف نویسندگی باید حقوق نویسندگان را در نظر بگیرد. در شرایط فعلی در جامعه ما مادیات حرف اول را می زند، اساس صنف نویسندگی باید مادیات باشد.
وی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به من نشان درجه یک هنری داده است، بیان کرد: از آنها سوال کردم که این نشان چه فایده ای دارد به من گفتند که جزو باشگاه هنرمندان می شوی و بعد از 60 سالگی ماهی 120 هزار تومان به تو می دهند. در واقع این کار کاریکاتور ساختن از من است و این مسئله جای تاسف دارد.
این نویسنده تشکیل کانون نویسندگان را امکان پذیر دانست و افزود: در دانمارک به خاطر برنامه ای در حضور جمعی از نویسندگان از کشورهای مختلف حاضر بودم، فردی فقط دو کتاب ترجمه کرده بود و می گفت من به خاطر این ترجمه تا آخر عمر تامین هستم و حقوق می گیرم. در کشور ما از نویسندگان حمایت نمی شود، مسئله مادیات به حرفه ای شدن کار ما کمک زیادی می کند.
طباطبایی خاطرنشان کرد: اگر صنف نویسندگی تشکیل شود نویسندگان می توانند همراهی خوبی با هم داشته باشند، نمونه همراهی و همدلی را در سینماگران می بینیم، سینماگران در کنار هم قرار گرفته اند و منافع خود را در نظر می گیرند، ما نویسندگان کمتر از آنها نیستیم، پزشکان هم هوای یکدیگر را دارند، اگر به یک پزشک بگویی چرا بد جراحی کردی 60 پزشک جلوی تو می ایستند. همدلی و همراهی در اکثر صنف ها وجود دارد، چطور نویسندگان نتوانند با هم کنار بیایند، قطعا نویسندگان می توانند در کنار هم قرار گیرند.
نظر شما