نگاه سیاسی باید از روی نویسندگان برداشته شود

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده معتقد است افزایش بی‌اخلاقی، کمرنگ‌شدن دینداری در جامعه و شکسته‌ شدن قبح خیانت و کلاهبرداری نشان می‌دهد در سیاست‌گذاری فرهنگی شکست خورده‌ایم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمد حسینی، نویسنده عصر دیروز در نشست نهاد صنفی داستان نویسان ایران که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: بدیهی است که نویسندگی هم نیازمند یک صنف است. در کشور ما قرن‌ هاست آزادی بیان بزرگترین مطالبه اهل فرهنگ است. در دوره رودکی و فردوسی نیز نشانه هایی بر این امر وجود دارد. چکیده تاریخ مشروطیت یک چیز است و آن برابری شاه و گداست، در حال حاضر مسئله شاه و گدا نیست الان من و یک مدیرعامل شرکت در برابری و برخورداری از قانون با هم یکسان نیستیم.

 

حسینی با بیان اینکه نویسندگان نیازمند نهاد صنفی هستند، عنوان کرد: من عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان هستم، این انجمن تا حدودی توانسته استقلال خود را حفظ کند. مستقل بودن نقطه مقابل فساد است، از استقلال نهادها نباید ترسید.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب های ما به سادگی دانلود رایگان می شود، بیان کرد: سایتی یکی از کتاب های من را برای دانلود گذاشته است، کتابم 700 هزار دانلود رایگان شده است، هیچکس متولی این امر نیست، اگر ما نویسندگان به دادگاه هم شکایت کنیم راه به جایی نمی بریم.

 

این نویسنده با بیان اینکه دولت آبادی جزء مهمترین نویسندگان کشور است، گفت: در آلمان کتاب ایشان چاپ شد اما در کشور به آن مجوز ندادند. یک آدم دزد کتاب ایشان را به وضع بد ترجمه کرده و این کتاب در میدان انقلاب با قیمت 15 هزار تومان به فروش می رسد. چطور جریانی که به این کتاب اجازه چاپ نداده است نمی تواند به دزدی آن رسیدگی کند؟ وزارت ارشاد باید با نیروی انتظامی مشارکت کند تا بساط این دزدی ها جمع شود.

 

این نویسنده ادامه داد: مشاهده می کنیم آثار توسط چند مترجم و ناشر ترجمه و منتشر می شود، این مسایل نیاز به رسیدگی دارد، از طرفی دست ما نویسندگان بسته است. من نویسنده در کتاب خود نمی توانم از کلمه پدرسگ استفاده کنم یعنی در کتاب من یک آدم دزد، شیاد و خلافکار باید مثل یک استاد دانشگاه حرف بزند.

 

حسینی تصریح کرد: از نیمه دهه 70 داستان نویسی با توجه به جوایز خصوصی رونق زیادی گرفت. نهاد خصوصی صنفی مدیر و مشاور دارد که می تواند با نهادهای دولتی صحبت کند و آنها را قانع کند که جوایز خصوصی به نشر کمک می کند. اگر نهاد صنفی قدرتمند باشد به بسیاری از ماجراهای نشر و مشکلات نویسندگان رسیدگی می شود.

 

وی اظهار داشت: می توانم انبوهی از کتاب ها را نام ببرم که در دوره ای مجاز و در دوره ای غیرمجاز اعلام شد. چه کسی می تواند پاسخگوی حقوق پایمال شده، افسردگی، ناامیدی و رانده شدن نویسندگان از فضای فرهنگی باشد. اگر کتابی غیرمجاز است چطور بدون تغییر در دوره بعد چاپ می شود؟

 

این نویسنده خاطرنشان کرد: دولت باید بپذیرد که در سیاست گذاری فرهنگی شکست خورده است. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که دزدی، خیانت و کلاهبرداری قبح خود را از دست داده است، اینها محصول سیاست گذاری های فرهنگی است، اخلاقیات و دین در جامعه ما کمرنگ شده است، قوانین شهروندی را رعایت نمی کنیم، حقوق کاسب و همسایه را رعایت نمی کنیم، ما در عرصه سیاستگذاری فرهنگی شکست خورده ایم، مسئولان باید بابت سیاستگذاری فرهنگی عذرخواهی کنند.

 

حسینی با بیان اینکه نگاه سیاسی باید از روی نویسندگان برداشته شود، عنوان کرد: هر دولتی که به تشکیل صنف نویسندگان کمک کند این مسئله جزو افتخارات اش خواهد بود، نویسندگان در جامعه اثرگذار هستند، در اسفند پارسال در 4 ساعت با کمک 20 نویسنده 7 میلیون کتاب به نفع خیریه ای به بانوان آسیب دیده کمک کردیم.

 

 

کد خبر 570478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha