به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار که با حضور قریب به 700 نفر از اصحاب رسانه و مطبوعات در باغ گلستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی و دیپلمات های ایرانی که مظلومانه به شهادت رسیدند، گفت: زنده کردن یاد این شهدا، مسئولیت ما را مضاعف می کند.
دکتر سید محمد حسینی تأکید کرد: خبرنگاران باید همان طور که در دفاع مقدس در کنار رزمندگان بودند، امروز در کنار مسئولان به رشد و اعتلای کشور کمک کنند و در صورت مشاهده مسامحه کاری، از باب امر به معروف و نهی از منکر به آنان تذکر دهند.
وی با بیان اینکه خبرنگار باید چشم بیدار و آئینه تمام نمای مسائل باشد، تصریح کرد: مسئولان هم باید انتقاد پذیر باشند نه اینکه این آئینه را شکسته و از پذیرفتن ضعفها امتناع کنند زیرا باید در اتاق شفاف و شیشه ای باشند و بدانند که اگر کم کاری کنند زیر ذره بین اند.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ضرورت بیان شفاف مسائل توسط مسئولان، گفت: البته بعضی از اطلاعات و مسائل نباید عمومی شود زیرا دشمن از آن سوءاستفاده می کند.
کتمان حقایق گناهی نابخشودنی است
وی حرکت در مسیر آبادانی کشور را از رسالت های مهم خبرنگاران، برشمرد که باید با تلاش برای رفع کمبودها، و معرفی نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان نظامی الگو و الهام بخش در همه ابعاد به پویایی دائمی کشور کمک کنند.
دکتر حسینی با بیان اینکه کتمان حقایق گناهی نابخشودنی است که در قرآن کریم هم مورد نکوهش است، بیان داشت: نقاط قوت و کاستی ها باید به صورت طبیعی و بدون اغراق و مبالغه گفته شود تا واقعیت ها مشخص شده و مسئولان اشکالات را برطرف کنند.
وی ادامه داد: همه ما یک مسئولیت داریم و آن ساختن ایران اسلامی است و امروز مقابله با تهاجمات دشمن به فرهنگ عمومی جامعه، بدون همکاری رسانه ها و مطبوعات و فرهنگسازی آنان امکان پذیر نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگسازی در حوزه های مختلف را مورد اشاره قرار داد و گفت: رونق فرهنگ کار در جامعه که افراد آن را افتخار تلقی کنند نه عار، فرهنگ مجاهدت و سختکوشی، قانون مداری، عفاف و حجاب، ترویج روحیه همدلی به جای انتقام جویی و حقد و کینه، اخلاق و معنویت و... از جمله این موارد است.
توجه به مطالبات رهبری و فرهنگسازی برای ایجاد بستر آن در جامعه از رسالت های خبرنگاران است
وی با اشاره به دیدار اخیر قاریان قرآن کریم با رهبر فرزانه انقلاب و فرمایش معظم له مبنی بر اینکه باید 10 میلیون حافظ قرآن در کشور وجود داشته باشد، افزود: این امر نیازمند جریان سازی فرهنگی گسترده ای است که همکاری اصحاب رسانه را می طلبد.
حسینی، جهاد اقتصادی، سرانه مطالعه، عرفان های وارداتی و ... و به طور کلی توجه به همه مطالبات رهبری از سوی اصحاب رسانه و مطبوعات را خواستار شد و گفت: با توجه به پیشینه تاریخی و منابع اصیل کشور و وجود منابع و ذخایر ارزشمند تاریخی و دینی این انتظار می رود که در مسیر یاد شده حرکت کنیم.
وی افزود: البته این ارتباط، ارتباطی دو سویه هست و در کنار انتظاراتی که ما از خبرنگاران داریم، وزارت نیز از آنان و بلکه همه مجموعه ها و گروه های تحت اداره اش، حمایت می کند و زمینه را برای اقدامات گسترده ای فراهم کردیم.
وزیر ارشاد، داشتن محتوای عالی، اصلی و فرعی کردن مسائل را از دیگر ضرورت های کار اطلاع رسانی خواند و ادامه داد: باید از توجه بیش از حد به مسائلی که برای جامعه نافع نیست، پرهیز کرد.
بیمه خبرنگاران با جدیت دنبال می شود
وی با اشاره به هدیه ریاست جمهوری به مناسبت روز خبرنگار، گفت: این هدیه، امسال ویژه در نظر گرفته شده است تا گره ای از کار خبرنگاران بگشاید و کمبودها را جبران کند.
حسینی ادامه داد: علاوه بر این، بیمه خبرنگاران با جدیت دنبال می شود و خبرنگاران باشگاه خبرنگاران جوان نیز از تسهیلات صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان برخوردار می شوند.
وی تدوین نظام جامع رسانه ای، آئین نامه مربوط به زیان آور بودن خبرذگاری، آیین نامه قرار گرفتن پایگاه های خبری در هیئت نظارت، راه اندازی سامانه بانک اطلاعات خبرنگاران و افزایش تعرفه آگهی ها را از دیگر اقدامات وزارت ارشاد عنوان کرد و گفت: قانون مطبوعات هم که مربوط به مجلس پنجم است و در حال حاضر جوابگو نیست، اصلاح و تقدیم مجلس شده است.
انتخابات امسال باید همچون گذشته به تقویت نظام کمک کند
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه امسال سال انتخابات مجلس است، گفت: اصحاب رسانه و مطبوعات باید به برپایی انتخاباتی باشکوه که باعث تقویت نظام و حاکم شدن فضای معقول بر جامعه به جای احساس و عواطف شود، کمک کنند.
وی گفت: مطبوعات باید به گونه ای عمل کنند تا هر کس توانائیی دارد، آن را ارائه دهد تا مردم در یک فضای مناسب و سالم میان گزینه ها مختلف انتخاب کنند.
پایان پیام/
نظر شما